Left Right
scrollTop top

Nederlandse skateboardster Candy Jacobs, die positief testte, haalt uit naar Olympische Spelen: “Quarantaine is onmenselijk”


Candy Jacobs
© Vladimir Smirnov/TASS/Sipa USA (Via Isopix)

Candy Jacobs, die normaal Nederland zou vertegenwoordigen in het skaten op de Olympische Spelen, zit nu al langer dan een week in quarantaine in Tokio. Daardoor miste ze haar wedstrijd en kon ze dus ook geen tijd doorbrengen met de rest van de Nederlandse delegatie. Ondertussen haalt ze via sociale media uit naar de organisatie van de Spelen.

De Nederlandse skateboardster Candy Jacobs had zich haar Olympisch avontuur wellicht heel anders voorgesteld. Nog voor de Spelen voor haar begonnen waren, testte ze positief op het coronavirus. Daardoor werd ze overgebracht naar een quarantainehotel en kon ze dus ook niet deelnemen aan de competitie. Ondertussen verblijft ze al acht dagen in quarantaine en die is volgens Jacobs onhoudbaar.

“Onmenselijk”

In een video op Instagram, die ze ondertussen verwijderd heeft, haalde Jacobs fel uit naar de organisatie van de Olympische Spelen. Ze liet daarbij weten dat ze niet naar buiten mag. “Geen buitenlucht krijgen is zo onmenselijk”, klonk het. “Het is mentaal zo slopend, het is meer dan veel mensen kunnen verdragen.”

Jacobs haalt aan dat het raam van haar hotelkamer niet open kan, waardoor ze dus al dagenlang zonder buitenlucht in de kamer zit. Uiteindelijk mocht ze, nadat ze moest smeken bij de autoriteiten, 15 minuten en onder bewaking voor een open raam gaan staan. “Die eerste adem van frisse buitenlucht was het treurigste maar ook het mooiste moment van mijn leven.”

In de video liet Jacobs ook weten dat ze op tv naar de skatewedstrijd gekeken had en daar de 13-jarige Japanse Momiji Nishiya had zien winnen. Ze omschreef de wedstrijd ook als een “supercoole afleiding” van haar quarantaine. De quarantaine van Jacobs zit er voorlopig nog niet op want ze test nog steeds positief op het coronavirus.

De video waarin Jacobs uithaalt naar de organisatie is ondertussen verwijderd, maar in deze video van enkele dagen geleden legt ze haar situatie al uit:

Ook deelde Jacobs al deze video waarop ze aan het skaten is in haar hotelkamer:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…