Left Right
scrollTop top

Netflix beslist verrassend dat er geen tweede seizoen zal komen van Everything Sucks!, fans protesteren massaal op Twitter


Netflix beslist verrassend dat er geen tweede seizoen zal komen van Everything Sucks!, fans protesteren massaal op Twitter

Ons hart vult zich met spijt, want Netflix heeft zeer verrassend besloten om geen tweede seizoen te laten maken van Everything Sucks! Nochtans kreeg de reeks bij het verschijnen in februari wel voornamelijk goeie reacties. Everything Sucks! speelde zich af midden jaren negentig en mikte op de nostalgie van dat tijdperk, van de muziek van Sheryl Crow tot de opkomst van het internet.

Rolmodel

Everything Sucks! draaide voornamelijk om Luke en Kate. Luke kreeg het meteen te pakken voor Kate, een meisje dat een jaar ouder was dan hem en de dochter van de directeur bleek te zijn. De twee werden een koppel – of zoiets – maar tegelijkertijd was het heel duidelijk dat Kate zich niet goed in haar vel voelde en hoewel Luke heel erg zijn best deed (iets té) kon hij Kate niet bieden waar zij naar op zoek was.

De jonge actrice Peyton Kennedy – ze is er 14 – liet op Twitter weten heel verdrietig te zijn om het einde van de show, maar ze is wel blij dat ze van Kate een bescheiden tienericoon heeft weten te maken en dat de liefde van recensenten en fans heeft aangetoond hoe uniek Kate Messner is.

Toen Netflix na twee seizoenen het einde van Sense8 aankondigde, lieten de fans online van zich horen. In het geval met Sense8 was dat met (beperkt) resultaat, want van die reeks wordt nu nog een film gemaakt om het geheel mooi af te ronden.

Fans van Everything Sucks! hopen dat ze Netflix nog op andere gedachten te brengen door massaal te reageren op Twitter. Dat deden ze al massaal onder de hashtag #iamKateMessner en met de boodschap dat een personage en een verhaal als dat van Kate te belangrijk is in deze tijden om nu al te beëindigen.

Het is opvallend dat opnieuw een show over tieners die een duidelijke aanhang heeft al zo snel stopgezet wordt. In 2000 zette NBC Freaks And Geeks ook al stop na één seizoen. Sindsdien is Freaks And Geeks een cultfenomeen geworden.

“Enorm verdrietig”

Ook bij executive producer Jeff Pinker komt de beslissing hard aan, want het team was eerder nog zeer hoopvol over groen licht voor een tweede seizoen: “We zijn super trots op de show die we hebben gemaakt. Dat geldt ook voor het publiek en de gepassioneerde fans. Voor velen is de serie belangrijk geweest, omdat het verhaal reflecterend was voor het huidige leven van veel kijkers. En het bracht mooie herinneringen uit de tienerjaren naar boven. We zijn Netflix dankbaar voor de kans die we hebben gekregen, maar zijn wel enorm verdrietig dat we de verhalen niet kunnen blijven vertellen”, reageert hij op de site van The Hollywood Reporter.

Na Gypsy, Girlboss en The Get Down is Everything Sucks! de vierde reeks die wordt stopgezet na één seizoen. Sense8 en Disjointed moesten het met twee seizoenen doen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…