Netflix deelt trailer van nieuwe docuserie over de Boston-bomaanslagen van 2013

Streamingsdienst Netflix heeft de nieuwe trailer voor de docuseries American Manhunt: The Boston Marathon Bombing vrijgegeven. De nieuwe true crime-serie belicht de bomaanslagen van 2013 tijdens de marathon in Boston.

De trailer opent met beelden van een vrolijke sfeer op de marathon van zowel juichende en feestvierende deelnemers, als toeschouwers. Plots verandert de toon in de trailer wanneer er beelden worden getoond van de bomaanslag zelf. Op die bewuste dag tijdens die jaarlijkse marathon van Boston pleegden twee broers, namelijk Dzjokhar Tsarnaev en Tamerlan Tsarnaev, een nationale terroristische aanslag. Ze lieten een bom ontploffen aan de eindmeet, waardoor drie mensen het leven lieten.

In de nieuwe trailer zien we beelden van de massale klopjacht (verklaart de manhunt in de titel van de documentaire) die plaatsvond in de dagen na de bomaanslag.

Onderzoek

De driedelige reeks verschijnt op woensdag 12 april 2023. Dat is exact drie dagen voor de tiende verjaardag van de feiten. Niet enkel de aanslag zelf zal worden verteld, maar ook de nasleep van de aanslag en het onderzoek achteraf. Volgens Netflix kunnen we rekenen op archiefbeelden, ijzingwekkende scènes en exclusieve interviews.

Benieuwd naar de trailer? Hieronder kan je hem alvast vinden.

Meer
Lees meer...