Left Right
scrollTop top

En wie pleegt 98 procent van de terroristische aanslagen in onze contreien? 


En wie pleegt 98 procent van de terroristische aanslagen in onze contreien? 

Niet alle moslims zijn terroristen, maar alle terroristen lijken wel moslims hoor je deze dagen wel eens. En waarom hoor je nooit van christelijke, boeddhistische of joodse terroristen? Wel, hier zijn de feiten: de overweldigende meerderheid van aanslagen in onze contreien, 98 procent, wordt gepleegd door niet-moslims.

Eerst en vooral: er zijn wel degelijk gruwelijke aanslagen gepleegd door radicale moslims in de naam van de islam. Vorige week nog in Parijs. Maar als we het hele plaatje bekijken voor het “Vrije Westen” blijkt dat de jongste vijf jaar minder dan twee procent van de terroristische aanslagen die werden gepleegd in Europa en de VS ingegeven waren door de islam.

Dat blijkt onder meer uit rapporten van de FBI en van Europol. Het gaat in Europa nog om minder dan die twee procent, omdat Europol enkel cijfers heeft over wat er in 28 lidstaten gebeurt. Noorwegen, waar de anti-islam-terrorist Anders Breivik 77 mensen vermoordde, zit daar bijvoorbeeld niet bij. 

Twee

Europol stelt vast dat er bijvoorbeeld in 2013 (de cijfers voor 2014 zijn nog niet klaar, maar ze gaan in de dezelfde lijn liggen) 152 terroristische aanslagen waren in Europa. Slechts twee daarvan werden gepleegd door moslimradicalen. 84 van die aanslagen werden gepleegd door “eigen”, Europese, separatistische en ethno-nationalistisch geïnspireerde groepen.

Van de meeste heb je misschien niet eens gehoord. Zo is er het FLNC in Frankrijk, dat “strijdt” voor onafhankelijkheid van Corsica. Of de MPRF in Griekenland, of de FAI in Italië, die onlangs nog een bomaanslag op een journalist pleegde.

Ondanks de duidelijke agenda van Breivik (anti-islam, pleitend voor een terugkeer naar wat hij zelf een christelijk Europa noemt), werd de man die 77 mensen doodde omdat hij terug wil naar “a monocultural Christian Europe” nergens omschreven als een christelijk terrorist. 

Boeddhistisch terrorisme, bestaat dat?

Je hebt waarschijnlijk ook nog nooit gehoord van een boeddhistische terrorist, maar die bestaan wel degelijk en ze eisen elk jaar slachtoffers met de honderden. In Sri Lanka bijvoorbeeld. Daar hebben ze de BBS (Bodu Bala Sena of Buddhist Power Force), in 2012 opgericht door twee monniken. De BBS brandt moslimdorpen plat en vermoordt ook moslims. 

De BBS heeft banden met Ashin Wirathu Thera, die bekend staat als BBBL (Birma’s boeddhistische Bin Laden), die in onder meer Birma al duizenden slachtoffers heeft gemaakt met terreuraanslagen op moslims. Bij ons wordt dat doorgaans gepresenteerd als een “opstand” van boeddhisten tegen het regime. Maar waar het deze extreme boeddhisten om te doen is, is de minderheid van 9 procent moslims in Birma te “verwijderen”. De boeddhistische terreur is zich momenteel aan het inwerken in het noorden van Thailand. BBBL en co hebben grote ambities. 

En joods terrorisme?

Joods terrorisme dan. Volgens het Amerikaanse State Department (en laat ons niet vergeten, de VS kan je toch echt niet antisemitisch noemen) werden er in 2013 399 terroristische aanslagen gepleegd door Israëli’s. Het doelwit: Palestijnen, moskeeën, maar ook christelijke kerken.

Kleuters gevaarlijker dan moslims?

In de VS is het aandeel van moslims in de terreuraanslagen die er gepleegd worden trouwens al even klein als in Europa. Uit cijfers van de FBI blijkt dat sinds 1980 94 procent van de aanslagen gepleegd werd door niet-moslims. 42% van terreuraanslagen in de VS zijn toe te schrijven aan “Latino-related groups”. Had je daar ooit al van gehoord?

Een recente studie van de University of North Carolina toont hoe sinds de terroristische aanslagen van 9/11, ondertussen meer dan 13 jaar geleden, er 37 Amerikanen zijn overleden door terrorisme dat aan de islam valt te linken. In die periode werden meer dan 190.000 Amerikanen vermoord.

De kans dat je in de VS door een kleuter wordt vermoord, is bijvoorbeeld veel groter dan dat je door een radicale moslim aan je einde komt. 2013 was daar een anomalie: bij de aanslag op de marathon van Boston kwamen drie mensen om. Dat was in april. Er waren dat jaar toen al vijf Amerikanen doodgeschoten door -4-jarigen.

Christelijk terrorisme bestaat niet?

In de VS, het land dat de kop trekt in de oorlog tegen het islamterrorisme, komen elke dag 30 mensen om door een absurde wapenwet. Maar, er sterven ook elke dag drie vrouwen als gevolg van partnergeweld. Christenen zijn trouwens de grootste plegers van terreurdaden in de VS.

Ik heb zelf een schoolvriendin van in de tijd toen ik daar woonde die vrijwilligerswerk doet in een abortuskliniek en dat al aan den lijve heeft moge ondervinden. De jongste jaren zijn acht artsen in zo’n klinieken vermoord. Er waren 42 bomaanslagen op medische faciliteiten waar abortussen worden uitgevoerd, 181 klinieken werden in brand gestoken en 4.700 werknemers van die klinieken werden aangevallen met persoonlijk letsel als gevolg. 

Nu drie keer minder terroristische aanslagen dan in de jaren ’70 en ’80

Hier zijn nog een paar interessante cijfers. Bijvoorbeeld: de kans dat je gaat sterven in je eigen huis doordat er een meubel of iets als een ijskast op je valt is 16 keer groter dan dat je om het leven komt door een aanslag gepleegd door moslimradicalen. En voor wie graag wil geloven dat het “almaar erger wordt” is er dit: in Europa en de VS zijn er nu drie keer minder terroristische aanslagen dan in de jaren zeventig en tachtig. Er vallen ook vijf keer minder slachtoffers nu dan toen door terrorisme. Wat de IRA, de ETA, de RAF en talloze anderen toen deden zijn we blijkbaar vergeten. 

Die tendens blijft zich doorzetten. Het aantal terroristische aanslagen vermindert elk jaar wereldwijd zelfs met 10 à 12 procent naargelang de bron van de cijfers. En dan is er dit: tussen 82 en 97 procent (alweer naargelang de bron) van de dodelijke slachtoffers van terrorisme dat religieus is geïnspireerd in de hele wereld zijn … moslims. Van de meer dan 14.000 mensen die vorig jaar omkwamen bij religieus geïnspireerde terrorische aanslagen, was 0,001 procent afkomstig uit Europa of de VS. 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…