Left Right
scrollTop top

Netflix komt met documentaire over Michael Schumacher


Michael Schumacher
© AP Photo/Shizuo Kambayashi (via Isopix)

Streamingdienst Netflix komt in september met een nieuwe documentaire over de Duitse Formule 1-legende Michael Schumacher. Lange tijd was Schumacher een van de grootste namen in de Formule 1, maar zes jaar geleden werd een ski-ongeluk hem bijna fataal. Sindsdien is het stil rond de Duitser. Tot nu, want in de documentaire zullen zijn naasten voor de eerste keer meer informatie geven over zijn situatie.

Op woensdag 15 september verschijnt op Netflix de documentaire Schumacher over Michael Schumacher. De documentaire zal dieper ingaan op de carrière van de autocoureur, die in 2012 afscheid nam van Formule 1. Een jaar later, op 29 december 2013 werd een ski-ongeval hem bijna fataal, waarna hij bijna zes maanden in coma lag. Ondertussen is hij bezig met revalideren, maar daar krijgen we maar weinig van te horen.

Schumacher

In de documentaire zullen we Schumacher volgen vanaf het begin van zijn carrière tot zijn hoogdagen en zijn afscheid. In de documentaire zullen familieleden van de autocoureur aan het woord komen, die voor de eerste keer publiek zullen spreken sinds het ongeval van Schumacher.

Daarnaast komen ook de concurrenten van de Duitser aan het woord, waaronder Sebastian Vettel, Mika Häkkinen en Damon Hill, net als zijn voormalige manager Sabine Kehm. Zij omschrijft de documentaire als “een geschenk van de familie aan hun geliefde echtgenoot en vader”. “Michael Schumacher heeft het professionele beeld van een autocoureur geherdefinieerd en heeft nieuwe standaarden gezet. In zijn zoektocht naar perfectie spaarde hij zichzelf noch zijn team en dat dreef hen tot de grootste successen.”

Michael zoals hij is

De film werd geregisseerd door Hanns-Bruno Kammertöns, Vanessa Nöcker en Michael Wech. De productie as in handen van Benjamin Seikel en Vanessa Nöcker. “De grootste uitdaging voor de makers was om een balans te vinden tussen onafhankelijke rapportering en aandacht voor de familie”, vertelt Nöcker.

“Corinna Schumacher (de echtgenote van Michael, red.) was onze grootste supporter hierbij. Ze wilde er zelf een authentieke film van maken en Michael tonen zoals hij is, met al zijn ups en downs, zonder de dingen te verbloemen. Ze was moedig genoeg om ons te laten doen wat we wilden, maar we respecteerden haar en hielden rekening met haar grenzen. Het is een heel inspirerende en warme vrouw die een blijvende indruk op ons naliet.”

Schumacher verschijnt op woensdag 15 september op Netflix. Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…