Netflix-docuserie ‘The Disappearance of Madeleine McCann’ beweert te weten wat er met het meisje is gebeurd

Netflix-docuserie ‘The Disappearance of Madeleine McCann’ beweert te weten wat er met het meisje is gebeurd

Netflix pakt uit met een nieuwe docuserie: ‘The Disappearance of Madeleine McCann’. De reeks is vanaf vandaag beschikbaar, ondanks het hevige verzet van de ouders van het Britse meisje, Kate en Gerry McCann. De documentaire zegt te weten dat Maddie nog leeft en in handen is van een bende mensensmokkelaars.

Het is al bijna twaalf jaar geleden dat Madeleine McCann, een Britse peuter, ontvoerd werd. En toch is de zaak nog steeds niets opgelost. De documentaire The Disappearance of Madeleine McCann beweert een antwoord te hebben: het meisje leeft nog en is in handen van een bende mensensmokkelaars. De docuserie telt acht afleveringen en is vanaf 15 maart beschikbaar op Netflix.

Hebben Kate en Gerry McCann het gedaan?

Netflix heeft er dus voor gekozen om de reeks toch te publiceren, ondanks hevig verzet van de ouders van Maddie, Kate en Gerry McCann. Die wilden absoluut niet dat die er kwam, omdat een van de sprekers in de reeks een lokale Portugese politie-inspecteur is, Goncalo Amaral. Hij verdacht Kate en Gerry ervan hun dochter te hebben vermoord door ze een overdosis kalmeringsmiddelen te geven en schreef daar ook al een boek over.

“Maddie leeft nog!”

Amaral is een van de meer dan veertig betrokkenen die aan het woord komen in de documentaire. Er komen ook familieleden en vrienden van de McCanns aan het woord en zelfs privédetectives en verdachten in de zaak. De algemene boodschap van de docuserie? Maddie is nog in leven, maar is in handen van mensensmokkelaars. Of de reeks er ook echt zal voor zorgen dat het (ondertussen al 12-jarige) meisje teruggevonden wordt, is te betwijfelen.

Bekijk hier de trailer van de docuserie The Disappearance of Madeleine McCann:

Verdwenen uit hotel

Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann. Het driejarige meisje was met haar familie op vakantie in de Portugese Algarve en was op die bewuste avond alleen met haar jongere broertje en zusje op de hotelkamer. Toen Kate terug naar de kamer ging om te kijken of haar kinderen in orde waren, merkte ze dat Maddie verdwenen was. De laatste twaalf jaar liepen er al verschillende onderzoeken en doken er meerdere mogelijke theorieën op, maar die hebben nooit resultaten opgeleverd.

Gesponsorde artikelen