Netflix lost eerste teaser voor Zuid-Koreaanse historische actiereeks ‘Song of the Bandits’

Netflix pakt volgende maand uit met een opvallende Zuid-Koreaanse reeks. Naast de verschillende romantische series van Zuid-Koreaanse bodem die we dit najaar nog mogen verwachten, gaat het nu om een actiereeks die zich afspeelt in de jaren 1920. De eerste teaser voor Song of the Bandits belooft alvast een spannende reeks die wel wat wegheeft van een Western.

Aan het begin van het jaar kondigde Netflix aan dat het dit jaar met maar liefst 34 Zuid-Koreaanse titels zou komen. We zijn ondertussen al iets meer dan halverwege het jaar en een groot deel van deze series en films is ondertussen verschenen. Maar er komen nog heel wat titels aan. Een daarvan is de actiereeks Song of the Bandits.

Song of the Bandits

Song of the Bandits speelt zich af in Korea in de jaren 1920, tijdens de Japanse bezetting. Een groep Zuid-Koreanen trekt naar de regio Jiandao (Gando) in China. Dit is een gedisputeerde regio aan de huidige grens van Noord-Korea en China waar Korea zal proberen om hun landgenoten te beschermen.

We volgen Lee Yoon (Kim Nam-gil), een Koreaan die aan de slag is bij het Japanse leger in Zuid-Korea. Hij laa alles achter en trekt naar Jiandao om daar als bandiet de Koreaanse bewoners van de regio te beschermen. Lee Chung-soo (Yoo Jae-myung) is de leider van de Koreaanse bevolking in Jiandao. Hij was daarvoor een legercommandant van de onafhankelijkheidsbeweging. Nam Hee-shin (Seohyun), die haar echte identiteit geheim houdt, is dan weer aan de slag is bij het spoorwegbureau voor de – door Japan gecontroleerde – regering van Korea. Aan de andere kant maken we kennis met Lee Gwang-il (Lee Hyun-wook). Hij is een Japanse officier die niet moet weten van Lee Yoon en zelfs huurmoordenaar Eon-nyeon (Lee Ho-jung) inschakelt om Lee Yoon te vermoorden.

De reeks kan dus beroep doen op een Zuid-Koreaanse sterrencast. Zo waren Kim Nam-gil (Memoir of a Murderer, Island), Yoo Jae-myung (Itaewon Class, Stranger, Hwarang), Lee Hyun-wook (Remarriage & Desires, Mine) en Lee Ho-jung (Nevertheless, Let Me Introduce Her) al in tientallen series en films te zien. Seohyun is dan weer het beste bekend omdat ze een deel uitmaakt van de legendarische K-popgroep Girls’ Generation. Maar ook zij was al te zien in verschillende series en films.

Song of the Bandits is vanaf vrijdag 22 september te vinden op Netflix en zal bestaan uit negen afleveringen.

Bekijk hier de eerste teaser voor Song of the Bandits:

Song of the Bandits is vanaf vrijdag 22 september te vinden op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...