Netflix kondigt 34 (!!) Zuid-Koreaanse titels aan voor 2023

Netflix blijft inzetten op content van Zuid-Koreaanse bodem. Na het gigantische succes van onder andere Squid Game, All of Us Are Dead, Single’s Inferno en recent The Glory, zullen er in 2023 nog eens 34 Zuid-Koreaanse films en fictie- en non-fictiereeksen verschijnen op Netflix. Die stelt de streamingdienst nu al kort voor in een trailer.

Fans van Zuid-Koreaanse films en series zullen ook dit jaar uitgebreid gebruik kunnen maken van hun abonnement op Netflix. De streamingdienst kondigt namelijk maar liefst 34 titels aan die dit jaar nog zullen verschijnen. Het gaat om een uiteenlopend aanbod met voor elk wat wils.

Succes Zuid-Koreaanse content op Netflix

Netflix investeerde bij de start van 2020 750 miljoen dollar (zo’n 660 miljoen euro) in content van Zuid-Koreaanse bodem. Het was een gewaagde gok, maar een die al meteen z’n vruchten afwierp. Squid Game, dat in september 2021 verscheen, groeide uit tot de populairste reeks aller tijden op het platform. Nadien kon Netflix ook scoren met All of Us Are Dead, Money Heist Korea en Single’s Inferno.

In 2022 (dus nadat de hype rond Squid Game weer ging liggen) keek meer dan 60 procent van alle Netflix-abonnees naar content van Zuid-Koreaanse bodem. Vorig jaar kondigde Netflix aan het begin van het jaar 17 nieuwe Zuid-Koreaanse titels aan, nu gaat het om dubbel zoveel. Deze 34 titels komen in 2023 naar Netflix.

Fictiereeksen

Het grootste deel (21) van de nieuwe titels zijn fictiereeksen. Daarbij gaat het om enkele reeksen die een nieuw seizoen krijgen, maar ook een heel aantal nieuwe reeksen. Sweet Home en D.P. krijgen in 2023 een tweede seizoen. Het vervolg van D.P. verschijnt in het derde kwartaal, het tweede seizoen van Sweet Home staat gepland voor het vierde kwartaal. Ook het vervolg van The Glory, waarvan het eerste deel op 30 december 2022 verscheen, zal dit jaar nog verschijnen. Het tweede deel van de populaire reeks staat gepland voor maart 2023. Een opvallende afwezige is het tweede seizoen van All of Us Are Dead. Het vervolg van de zombiereeks werd al aangekondigd voor Netflix, maar het lijkt erop dat dat nog niet voor dit jaar zal zijn. Ook het tweede seizoen van Squid Game is voorlopig nog niet te zien in de trailer.

Daarnaast verschijnen er heel wat gloednieuwe fictiereeksen. De eerste daarvan is het romantische Love To Hate You dat al vanaf 10 februari op Netflix te zien zal zijn. In het tweede kwartaal van het jaar verschijnen dan de actiereeksen Bloodhounds en Black Knight, het maatschappijkritische Celebrity en de dramareeks Queenmaker.

In het derde kwartaal zal de romantische reeks A Time Called You, met Ahn Hyo-seop (Business Proposal) en Jeo Yeo-been (Vincenzo) in de hoofdrollen, verschijnen. Ook de historische actiereeks Song of the Bandits en het mysterieuze Mask Girl staan gepland voor het derde kwartaal. Voor het einde van het jaar zullen dan nog de romantische reeksen Doona! (van de regisseur van Crash Landing on You) en See You In My 19th Life (met Ahn Bo-hyun van My Name) verschijnen. Net als de dramareeksen Daily Dose of Sunshine (van de regisseur van All of Us Are Dead) en Goodbye Earth (van de regisseur van Extracurricular en My Name) en de thriller Gyeongseong Creature (met Park Seo-joon, Ha So-hee en Wi Ha-joon).

De romantische k-drama’s Behind Your Touch (werktitel, met Suho van EXO), Crash Course in Romance, King the Land (met Lee Jun-ho van 2PM) en Destined With You (met Ro-woon van SF9) en de comedyreeks The Good Bad Mother (met Lee Do-hyun uit The Glory) hebben voorlopig nog geen releasedatum gekregen.

Films

De eerste Zuid-Koreaanse film die dit jaar zal verschijnen is de sciencefictionthriller JUNG-E. Die zal je al op 20 januari kunnen bekijken op Netlix. Op vrijdag 17 februari verschijnt de thriller Unlocked. En ook de actiefilm Kill Boksoon zal nog in het eerste kwartaal verschijnen.

In het tweede kwartaal is het dan de beurt aan The Match, met Lee Byun-hun (de Front Man uit Squid Game) en Yoo Ah-in (Burning) in de hoofdrollen als professionele Go-spelers, het spel dat ook een belangrijke rol speelt in The Glory. In het vierde kwartaal zullen tot slot Believer 2 en Ballerina verschijnen. Believer 2 is het vervolg op de succesvolle film Believer uit 2018. Ballerina is een revengeverhaal waarin kijkers van Money Heist Korea zeker Jun Jong-seo (Tokyo) en Kim Ji-hun (Denver) in de hoofdrollen zullen herkennen.

Non-fictie

Tot slot verschijnen er ook verschillende Zuid-Koreaanse non-fictiereeksen op Netflix. De eerste daarvan verschijnt al deze maand. Physical: 100, waarin 100 deelnemers het tegen elkaar opnemen in fysieke proeven verschijnt al op dinsdag 24 januari op Netflix. In het tweede kwartaal volgt Siren: Survive the Island. Daarin zullen 24 vrouwen het in teams tegen elkaar opnemen op een onbewoond eiland.

Later in het jaar verschijnt Zombieverse, waarin bekende Zuid-Koreanen het tegen elkaar opnemen tijdens een zombie-apocalypse. In 19/20 (Nineteen to Twenty), dat in het laatste kwartaal van het jaar zal verschijnen, volgen we een groep jongeren in hun laatste week als tiener. In Zuid-Korea wordt iedereen op 1 januari een jaar ouder, waardoor we alle deelnemers dus samen 20 zullen zien worden. De laatste realityreeks is The Devil’s Plan. Dit belooft een mind game te worden waarin bekende en onbekende mensen het tegen elkaar opnemen.

Tot slot komen er ook twee nieuwe documentaires naar Netflix. Het gaat daarbij om Yellow Door: Looking for Director Bong’s Unreleased Short Film (werktitel) over de regisseur van Parasite Bong Joon-ho en In the Name of God: A Holy Betrayal over de Zuid-Koreaanse zelfverklaarde Messias. In the Name of God: A Holy Betrayal verschijnt al op vrijdag 3 maart op Netflix. Voor de documentaire over Bong Joon-ho zullen we nog geduld moeten hebben tot het vierde kwartaal van het jaar.

Bekijk hier de video met alle Zuid-Koreaanse series en films die dit jaar zullen verschijnen:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...