Atypische Zuid-Koreaanse datingshow ‘Single’s Inferno’ is terug!

De Zuid-Koreaanse datingshow Single’s Inferno is terug voor een tweede seizoen. In de reeks, die te bekijken is op Netflix gaan singles op een eiland op zoek naar de liefde. Het klinkt als de standaard datingshow, maar niets is minder waar.

Het tweede seizoen van Single’s Inferno is sinds kort van start gegaan op Netflix. Elke week dinsdag verschijnen er twee nieuwe afleveringen van de Zuid-Koreaanse datingshow. En er is opnieuw geen gebrek aan drama.

Single’s Inferno

In Single’s Inferno worden aanvankelijk negen singles (vier mannen en vijf vrouwen) op Inferno gedropt. Dat is een tropisch eiland, waar weinig luxe te vinden is. Je hoeft je daarbij echter geen Expeditie Robinson-toestanden in te beelden. De deelnemers krijgen namelijk elke dag ingrediënten om een volwaardige maaltijd te koken en ze hebben (mits een kleine wandeling) ook vrij toegang tot drinkbaar en gekoeld water. 

Toch moeten ze het zonder enkele luxeproducten doen, zoals de fel begeerde ijskoffie. Luxeproducten kunnen ze wel verdienen door opdrachten te winnen. De winnaar mag dan, samen met zijn of haar favoriete twee deelnemers gaan brunchen, mét – jawel – ijskoffie. Ook kunnen de singles wanneer ze tijdens het koppelmoment allebei elkaar kiezen, samen naar Paradise. Dat is een luxehotel waar ze met z’n tweetjes elkaar wat beter kunnen leren kennen. Paradise is ook de enige plaats waar ze elkaar mogen vertellen over hun leeftijd, hun woonplaats en hun beroep. Die onderwerpen zijn namelijk verboden op Inferno en zijn voor veel deelnemers heel belangrijk.

Braaf

Het grote verschil met andere datingshows is dat alles in Single’s Inferno heel wat braver verloopt. In het eerste seizoen ging niemand zo verder dan een kusje op de wang. Eén koppel durfde het aan om in Paradise in hetzelfde bed te slapen, maar beiden bleven ze daarbij braaf aan hun eigen kant. In een wereld van Temptation Island, Too Hot To Handle en Dated and Related lijkt het bijna ondenkbaar dat deze show kan scoren, maar toch schakelen elke week miljoenen mensen in om de nieuwe afleveringen van de reeks te bekijken.

Het drama in Single’s Inferno is namelijk heel wat subtieler. Doordat iedereen elke dag iemand moet kiezen om naar Paradise te gaan en dat vaak niet dezelfde mag zijn als de vorige keer, zorgt dat geregeld voor strubbelingen en jaloezie. Ook het feit dat deelnemers hun leeftijd, beroep en woonplaats niet mogen delen, zorgt voor een extra laag van spanning. Maar voor kijkers, die gebruik kunnen maken van het internet, is het natuurlijk niet zo moeilijk om te achterhalen wat de deelnemers doen. Nieuwsgierige kijkers gingen zo al op zoek naar de beroepen van de deelnemers en kwamen daarbij al enkele bijzondere dingen te weten. Om erachter te komen wat die juist zijn, zal je zelf moeten kijken.

Bekijk hier de trailer van het tweede seizoen van Single’s Inferno:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...