Jia uit ‘Single’s Inferno’ verwijdert al haar content van sociale media en YouTube na schandaal rond fake designeroutfits

De Netflixreeks Single’s Inferno verscheen rond de jaarwisseling op Netflix. Het ging om de eerste Zuid-Koreaanse datingshow op de streamingdienst en hoewel er geen losbandige taferelen plaatsvonden, werd het wel een succes. Maar sinds de uitzending is een van de deelnemers fel onder vuur komen te liggen.

Jia was zowel bij de mannelijke deelnemers als bij de kijkers een van de populairste gezichten in Single’s Inferno. Maar sinds de uitzending van het programma is de influencer onder vuur komen te liggen. Het ging daarbij zelfs zo ver dat ze al haar posts op sociale media verwijderd heeft, net als elke video op haar populaire YouTubekanaal.

Fake designer outfits

Jia stond in Single’s Inferno bekend om haar indrukwekkende designeroutfits. Zo verscheen ze dagelijks in verschillende outfits van merken als Chanel, Dior en Prada. Maar na de uitzending van de show ontdekten fans dat het hierbij ging om namaakproducten.

Fans vergeleken de items die Jia in Single’s Inferno droeg met de echte en merkten kleine verschillen. Daarna gingen ze ook op onderzoek op de socialemediaprofielen van Jia en daar ontdekten ze nog meer namaak. Nadat het nieuws uitbrak, verwijderde Jia al verschillende van haar foto’s op Instagram, waarop namaakproducten te zien waren. Maar de storm was nog niet gaan liggen.

Imago

Veel internationale kijkers van Single’s Inferno zien geen graten in de namaakproducten van Jia en bewonderen haar voor haar zelfvertrouwen om deze fake items te dragen alsof ze echt zijn. Maar in Zuid-Korea zelf ligt ze zwaar onder vuur.

De Koreaans-Amerikaanse TikTokker Courtney Park volgde de situatie op de voet en legde aan BuzzFeed News uit waarom er zo zwaar aan getild wordt in Zuid-Korea. “Zuid-Korea heeft een zeer conservatieve cultuur en liegen tegen mensen is een grote bron van woede. Daarbij komt ook nog eens de steun voor de namaakindustrie.” Daarnaast ligt er in Korea een zware druk op je publieke imago. “Hier (in de Verenigde Staten, red.) is het niet vreemd om na het sporten in je legging naar de supermarkt te gaan. Maar in Zuid-Korea zou dat sterk beïnvloeden hoe je bediend wordt.”

@courtneeypark there’s also a divide in korean vs western fans responses and i always think that’s fascinating (but not surprising lol) #singlesinferno #songjia #jia ♬ Every Summertime – NIKI

Alles verwijderd

Ondertussen heeft Jia al haar foto’s op Instagram, met meer dan 3 miljoen volgers, verwijderd. Enkel de post met haar handgeschreven verontschuldigingen staat nog online. Daarnaast verwijderde ze ook al haar video’s op YouTube (met bijna 2 miljoen volgers) en deelde ze een video waarin ze nog eens haar verontschuldigingen aanbiedt.

https://www.youtube.com/watch?v=BTTtY8d6MsI

De video kreeg de naam 송지아입니다, wat zoveel betekent als “Ik ben Song Jia”. Met die woorden start ze ook haar video. “Hallo, ik ben Song Jia. Allereerst mijn verontschuldigen voor de vertraging van deze video. Ik geef toe dat ik namaakproducten droeg, waarover er heel wat controverse ontstond en ik neem de schuld daarvoor op mij.”

“Hoewel ik als YouTuber voorzichtiger had moeten zijn, beschadigde ik de merkwaarde door deze namaakproducten te gebruiken. Ik heb veel mensen teleurgesteld die in mijn geloofden. Dat is een onvergeeflijke fout.” Vervolgens legt ze uit dat ze nu de tijd zal nemen om te reflecteren over haar fouten. Ze vraagt daarbij om haar familie niet te bekritiseren omdat het enkel haar schuld is.

Op het einde van de video legt ze uit dat haar video’s nu privé staan en zorgvuldig gecontroleerd zullen worden. Alle video’s met namaakproducten zullen daarbij definitief verwijderd worden van haar account.

Meer
Lees meer...