‘Single’s Inferno’: Waarom deze atypische Zuid-Koreaanse datingshow op Netflix onze nieuwste guilty pleasure is

De nieuwste datingshow van Netflix heet Single’s Inferno en is op heel wat vlakken anders dan de datingshows die wij gewoon zijn zoals Temptation Island, Love Island of Too Hot To Handle. Single’s Inferno is een Zuid-Koreaanse datingsshow, waarbij alles er toch wat minder losbandig aan toe gaat. Maar dat betekent niet dat er minder drama is.

In Single’s Inferno gaan negen singles op zoek naar de liefde. Ze doen dat op een tropisch eiland waar ze met elkaar samenleven. Het klinkt een beetje als Love Island of Too Hot To Handle, maar toch is het helemaal anders.

Single’s Inferno

De negen singles worden in het programma op Inferno gedropt. Dat is een tropisch eiland, waar weinig luxe te vinden is. Je hoeft je daarbij geen Expeditie Robinson-toestanden in te beelden. De deelnemers krijgen namelijk elke dag ingrediënten om een volwaardige maaltijd te koken en ze hebben (mits een kleine wandeling) ook vrij toegang tot drinkbaar en gekoeld water.

Toch moeten ze het zonder enkele luxeproducten doen, zoals de fel begeerde ijskoffie. Luxeproducten kunnen ze wel verdienen door opdrachten te winnen. De winnaar mag dan, samen met zijn of haar favoriete twee deelnemers gaan brunchen, mét – jawel – ijskoffie. Ook kunnen de singles wanneer ze tijdens het koppelmoment elkaar noemen, samen naar Paradise. Dat is een luxehotel waar ze met z’n tweetjes elkaar wat beter kunnen leren kennen. Paradise is ook de enige plaats waar ze elkaar mogen vertellen over hun leeftijd en hun beroep. Die onderwerpen zijn namelijk verboden op Inferno en zijn voor veel deelnemers heel belangrijk.

Atypische datingshow

Wie al eens een Koreaanse dramareeks, of kortweg K-drama, gezien heeft, weet dat daten er in Zuid-Korea anders uitziet dan bij ons. Waar je in de gemiddelde Vlaamse reeks al in de eerste aflevering (vaak zelfs de eerste scène) getrakteerd wordt op een vrijpartij, zijn die in Zuid-Koreaanse series extreem uitzonderlijk. Vaak duurt het zelfs tot de laatste afleveringen tot er gekust wordt en die kus duurt dan gemiddeld 2 seconden.

Koreanen zijn gemiddeld ‘preutser’ dan Europeanen en dat vertaalt zich ook in Single’s Inferno. Verwacht je dus niet aan stomende nachten en wilde feestjes. Wel zijn er veel (ongemakkelijke) gesprekken, verborgen gevoelens en intriges. Dus wees er maar zeker van: drama is er meer dan genoeg.

Een ander leuk extraatje is het praatpanel. Zij bespreken de aflevering tijdens de aflevering. Het panel, bestaande uit bekende Koreanen, verzorgt de beelden zo van live commentaar en geeft hun vaak ongezouten mening over de kandidaten. De panelleden zijn actrice en presentatrice Lee Da-hee, Cho Kyu-hyun van de K-popgroep Super Junior, presentatrice en comédienne Hong Jin-kyung en rapper Jung Han-hae.

Bekijk hier de trailer voor Single’s Inferno:

Wil meer Koreaanse reeksen? Kijk dan hier naar onze top 15 van het aanbod van Netflix. Onze algemene top 50 met de beste reeksen op de streamingdienst, vind je hier.

Meer
Lees meer...