‘Parasite’-regisseur Bong Joon-ho krijgt eigen documentaire op Netflix

Netflix komt met een speciale documentaire over de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho. Hij sleepte met zijn film Parasite in 2020 de Oscar voor Beste Film én die voor Beste Regisseur in de wacht. Maar de regisseur is eigenlijk al veel langer bezig in de filmwereld en het is die geschiedenis die we zullen induiken met de documentaire Yellow Door: Looking for Director Bong’s Unreleased Short Film.

De Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho is het natuurlijk gewend om achter de camera’s te zitten, maar binnenkort wordt hij zelf het hoofdpersonage. Netflix komt namelijk met een documentaire over de regisseur, waarbij het vooral zal gaan om het eerdere werk van Bong.

Yellow Door: Looking for Director Bong’s Unreleased Short Film

De documentaire zal vooral ingaan om de kortfilm Looking For Paradise, die Bong Joon-ho in 1992 maakte als student, net nadat hij terugkwam van zijn verplichte legerdienst. De film duurt 22 minuten, maar werd nooit uitgebracht. Bong maakte de kortfilm voor de filmclub Yellow Door, waarvan hij zelf medeoprichter was. Het ging om een stopmotionfilm, die eigenlijk dus het eerste werk was van de jonge student die nu een Oscarwinnende regisseur is.

In de documentaire zullen de beginjaren van de carrière van Bong in de verf gezet worden, maar zal er ook dieper ingegaan worden op de Zuid-Koreaanse cinema anno de jaren 90. Yellow Door: Looking for Director Bong’s Unreleased Short Film wordt geregisseerd door de Zuid-Koreaan Lee Hyuk-rae. Voor de documentaire interviewde hij ook verschillende leden van de filmclub Yellow Door, waarmee het voor Bong dus allemaal begon, maar waar uiteraard ook kenners van de Zuid-Koreaanse film te vinden zijn.

De documentaire heeft nog geen releasedatum, maar zou ergens volgend jaar verschijnen op Netflix. Bong is op dit moment zelf dan weer aan het werken aan de sciencefictionfilm Mickey7. In die film zal Robert Pattinson de hoofdrol spelen, naast onder andere Naomi Ackie, Steven Yeun, Toni Collette, Mark Ruffalo en Holliday Grainger. Ook deze film heeft nog geen releasedatum.

Meer
Lees meer...