Oscarwinnende ‘Parasite’-regisseur Bong Joon-ho spreekt met Robert Pattinson voor de hoofdrol in volgende film

Twee jaar na zijn triomftocht op de Academy Awards met de film Parasite lijkt regisseur Bong Joon-ho klaar voor een nieuw project. Zijn volgende film zou gebaseerd zijn op het nog te publiceren sciencefictionboek Mickey7 van auteur Edward Ashton. Voor de hoofdrol in die nog naamloze film zou de filmstudio onderhandelen met niemand minder dan Robert Pattinson.

Hoewel Bong Joon-ho al in 2000 met Barking Dogs Never Bite zijn debuut maakte als filmregisseur, zou het tot zijn achtste geregisseerde film duren voor de Zuid-Koreaan de erkenning kreeg die hij al langer verdiende. De zwartkomische thriller Parasite uit 2019 sleepte de ene filmprijs na de andere in de wacht.

Het absolute hoogtepunt volgde in 2020 toen Parasite maar liefst vier Oscars won op de 92ste Academy Awards. Naast de verwachte bekroning als Beste Internationale Film, won de Zuid-Koreaanse film ook de Oscar voor Beste Originele Scenario, Beste Regisseur en zelfs Beste Film. Het was de eerste keer ooit dat een niet-Engelstalige film die laatste Oscar in ontvangst mocht nemen.

Mickey7

Na de negen maanden durende glorietocht voor Parasite en meer specifiek voor Bong Joon-ho besloot de filmmaker even rust in te lassen. Naar eigen zeggen was hij “mentaal en fysiek uitgeput”. Iets minder dan een jaar geleden liet hij toch weten alweer aan twee nieuwe filmprojecten te werken. Die twee scenario’s lijken voorlopig wel even on hold te zijn gezet.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde website Deadline is Bong Joon-ho namelijk in de ban geraakt van een ander verhaal. Eind 2021 kreeg hij het manuscript voor het nog onuitgebrachte boek Mickey7 van de Amerikaanse schrijver Edward Ashton in zijn handen. Deze sciencefictionroman draait rond Mickey7, een zogenaamde Expendable. Dat zijn vervangbare werknemers die meereizen met een menselijke expeditie met als doel de ijswereld Niflheim te koloniseren. Tijdens die expeditie doet de crew voor alle gevaarlijke of zelfs suïcidale missies een beroep op Mickey. Als die daarbij om het leven komt, wordt er een nieuw lichaam geregenereerd met zo goed als alle herinneringen intact. Na zes doden begint Mickey7 echter steeds beter door te hebben hoe alles in elkaar zit.

Warner Bros. en Robert Pattinson

De roman Mickey7 van Edward Ashton komt in het eerste kwartaal van 2022 uit, maar de kans is groot dat het verhaal van het boek zal afwijken van het scenario dat Bong Joon-ho ervan gemaakt heeft. Voor de verfilming van dat bewerkte scenario wist de Zuid-Koreaan de filmreus Warner Bros. aan boord te halen. Bong werkt ook al met hen samen voor de aankomende HBO-serie die gebaseerd is op Parasite van Adam Mckay.

Kort voor de feestdagen hadden Bon Joon-ho en enkele topmannen van Warner Bros. ontmoetingen met verschillende van de meest talentvolle en geroemde jonge acteurs in Hollywood. Iedere belangrijke acteur van rond de 30 jaar zou namelijk interesse hebben getoond om met Bong samen te werken. De Zuid-Koreaanse regisseur was volgens Deadline echter het meest onder de indruk van Robert Pattinson en zou hem dan ook de rol hebben aangeboden. Of de 35-jarige Brit, die binnenkort te zien is in The Batman – eveneens van Warner Bros. -, het voorstel heeft aanvaard, is nog niet geweten.

Meer
Lees meer...