‘Memories of Murder’ van Oscarwinnaar Bong Joon-ho (‘Parasite’) komt opnieuw in de zalen

Memories of Murder
Memories of Murder

Na de Oscars voor Beste film en Beste regisseur weet iedereen wie de Zuid-Koreaan Bong Joon-ho is. De regisseur van Parasite is echter al lang actief in de filmwereld. Zo zijn er heel wat films van hem die nooit echt zijn doorgebroken in het buitenland. Maar daar wil Bong nu verandering in brengen.

Bong Joon-ho en zijn film Parasite waren de revelatie op de Oscars begin dit jaar. In totaal nam Bong er vier naar huis, in alle categorieën waarin hij genomineerd was, waaronder de hoofdprijs voor Beste Film. Parasite werd zo de eerste niet-Engelstalige film die de Oscar voor Beste film in ontvangst mocht nemen. Maar wat misschien weinig mensen weten is dat Bong Joon-ho al jaren actief is in de filmwereld en dus heel wat andere films heeft geregisseerd. En een daarvan kan je binnenkort opnieuw in de cinemazalen gaan bekijken.

Memories of Murder

Memories of Murder kwam uit in 2003. Het was zo de tweede film die Bong Joon-ho regisseerde in zijn carrière en ook de eerste keer dat hij samenwerkte met de acteurs Song Kang-ho. Vervolgens werkte Bong nog drie keer samen met Song Kang-ho, voor The Host, Snowpiercer en Parasite.

In Memories of Murder speelt Song Kang-ho de rol van Detective Park, die samen met zijn collega Detective Seo (Lee Sun-kyun) en Detective Cho (Kim Roi-ha) op zoek gaat naar een seriemoordenaar. De moordenaar gaat heel specifiek te werk, zo verkracht en vermoordt hij enkelen vrouwen die iets rood dragen en dat telkens op een regenachtige avond. Het wordt een race tegen de klok want de dader is nog steeds op vrije voeten. Het is dus belangrijk dat de detectives, die verschillende werkwijzen hanteren op een goede manier met elkaar kunnen samenwerken om meer slachtoffers te voorkomen.

Nieuwe trailer

De film kwam uit in 2003, maar wordt deze herfst, 17 jaar later, opnieuw gespeeld in zalen over de hele wereld. Zo’n nieuwe release vraagt natuurlijk ook om een nieuwe trailer en die is nu uitgebracht. En daarbij gaat het om meer dan enkel de woorden “Academy Award winner” voor de naam van Bong Joon-ho.

De trailer werd gemoderniseerd en voelt zo heel nieuw aan. In de bloedstollende trailer verschijnen ook verschillende lovende recensies over de film op het scherm. Quentin Tarantino heeft Memories of Murder ooit genoemd als een van zijn 20 favoriete films gemaakt na 1992. De film werd in 2014 ook nog verkozen tot de beste Koreaanse film aller tijden. Wie door Parasite dus in de ban raakte van Koreaanse films, kan dus binnenkort in de zalen gaan kijken naar de voorganger Memories of Murder.

Bekijk hier de nieuwe trailer voor de re-release van Memories of Murder:

Bekijk hier ook de originele trailer van Memories of Murder uit 2003:

Gesponsorde artikelen