Netflix komt met Zuid-Koreaanse zombie realityreeks ‘Zombieverse’

Netflix heeft een opvallende nieuwe reeks aangekondigd. Het gaat namelijk om een zombie realityreeks. Zombieverse is een Zuid-Koreaanse titel die bekende Zuid-Koreanen zal droppen in een zombie-apocalyps. Daarbij zullen ze moeten proberen om zo lang mogelijk te “overleven”.

Zuid-Korea heeft duidelijk een sterke fascinatie met zombies. Nadat in 2016 de populaire zombiefilm Train To Busan verscheen, kwam Netflix vorig jaar met de serie All Of Us Are Dead. En nu komt er ook een realityreeks in het zombiethema.

Zombieverse

Ja, je leest het goed, een realityreeks over zombies. In de serie, die de naam Zombieverse kreeg, zullen verschillende bekende Zuid-Koreanen gedropt worden in een zombie-apocalyps in Seoul. Daarbij zullen ze moeten proberen om zo lang mogelijk te overleven. Ze zullen dus op zoek moeten naar eten en onderdak en zo lang mogelijk uit de klauwen – en vooral tanden – van zombies moeten blijven. Want wie gebeten wordt, valt af.

De makers van de reeks zijn Park Jin-kyung en Moon Sang-dong. Park liet al weten dat de opnames voor de reeks er al op zitten. “Het is een televisieproject dat startte vanuit de simpele vraag: ‘Hoe zouden mensen reageren als er zombies verschijnen in de echte wereld?’. Het zal interessant zijn om te zien welke rol de deelnemers spelen: een held, een vijand of een bijstaander?”

Het art team van All of Us Are Dead werkte mee aan de serie. Zij verzorgden de make-up van de zombies. De acteurs die zombies spelen, werden getraind door het team dat ook de zombies van Kingdom trainde.

Deelnemers

Bij de deelnemers zijn alvast enkele bekende gezichten. Zo zal actrice Lee Si-young te zien zijn in Zombieverse. Zij speelt de rol van Seo Yi-kyung in Sweet Home. K-popfans zullen dan weer Tsuki van Billlie herkennen bij de deelnemers. Noh Hong-chul kan je dan weer kennen van de Zuid-Koreaanse realityreeks The Hungry and the Hairy, die ook te vinden is op Netflix. De Koreaanse dj Park Na-rae was ook al eens te zien op Netflix. Zij was een van de deelnemers van New World. Rapper DinDin is de laatste muzikale deelnemer. Een grote kanshebber voor de overwinning lijkt ons dan weer de baseballer Yoo Hee-kwan. Hij speelt voor de Doosan Bears.

Naast Koreaanse bekendheden zullen er ook twee Congolese deelnemers te zien zijn in Zombieverse. Het gaat daarbij om de YouTubers Jonathan en Patricia. Zij waren allebei al vaker te zien op de Zuid-Koreaanse televisie en spreken ook een aardig woordje Koreaans.

Er is voorlopig nog geen releasedatum bekend voor Zombieverse.

Bekijk hier alle deelnemers:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...