‘JUNG_E’: Zuid-Koreaanse Netflixfilm van maker van ‘Train to Busan’ en ‘Hellbound’ krijgt trailer

Netflix heeft zojuist een trailer gelost van de veelbelovende sciencefictionfilm JUNG_E van regisseur Yeon Sang-ho. Die maakte in het verleden naam met de razend populaire horrorfilm Train to Busan en de succesvolle Netflixserie Hellbound en nu dus terug met een nieuwe film met bekende gezichten.

Netflix blijft ook in 2023 inzetten op heel wat Zuid-Koreaanse content. Na het succes van Squid Game in 2021 was er vorig jaar onder andere de onthutsende documentaire Cyber Hell: Exposing an Internet Horror en kregen we recent het tweede seizoen van de realityreeks Single’s Inferno. Daarnaast verschenen er op Netflix ook heel wat nieuwe Zuid-Koreaanse fictiereeksen – zoals Money Heist: Korea, de herwerking van La Casa de Papel – en films. Zo kan je op dit moment kijken naar The Glory, een nieuwe serie die pas één week geleden uitkwam en nu al een succes is.

JUNG_E

En binnen twee weken is er ook een nieuwe, veelbelovende Zuid-Koreaanse film te zien op Netflix. Het gaat om de film JUNG_E. Die speelt zich af in de 22ste eeuw op een aarde die door de klimaatverandering onbewoonbaar is geworden voor de mens. In die chaos breekt een burgeroorlog uit in de schuilkelder waarin de overgebleven mensen wonen. De overwinning in die oorlog ligt voor het grijpen voor wie er als eerste in slaagt om de legendarische huurlinge Jung_E succesvol te klonen als robot.

JUNG_E is de nieuwste film van regisseur Yeon Sang-ho. Die brak in 2016 door met de horrorfilm Train to Busan en maakte daarvoor in 2020 een sequel met de naam Peninsula. Voor Netflix maakte hij vorig jaar de serie Hellbound, die een enorm succes werd en binnenkort een tweede seizoen krijgt.

Cast

In Hellbound maakten onder andere Kim Hyun-joo en Ryu Kyung-soo deel uit van de cast. Zij werken voor JUNG_E opnieuw samen met Yeon Sang-ho. Kim Hyun-joo speelt de robot Jung_E terwijl Ryu Kyung-soo de rol van Sang-Hoon op zich neemt. Hij is hoofdonderzoeker van het team dat instaat voor het klonen van het brein van Jung_E.

De teamleider van dat onderzoeksteam is Seo-hyun, een rol die gespeeld wordt door Kang Soo-yeon. Het wordt meteen ook de laatste keer dat we deze vaak bekroonde actrice aan het werk zullen zien. Op 7 mei 2022 stierf ze op 55-jarige leeftijd namelijk aan een hersenbloeding.

Bekijk hier de trailer van JUNG_E:

JUNG_E is vanaf 20 januari 2023 te bekijken op Netflix. Zoek je in tussentijd nog iets anders om te bekijken, check dan onze lijst met de 50 beste series.

Meer
Lees meer...