‘Money Heist: Korea – Joint Economic Area’: Tweede deel van Zuid-Koreaanse herwerking van ‘La Casa de Papel’ krijgt trailer

Netflix heeft afgelopen weekend op hun jaarlijkse fanevent Tudum heel wat trailers en andere zaken op het podium losgelaten. Daarbij zat ook een eerste officiële clip van het tweede deel van Money Heist: Korea – Joint Economic Area. Deze Zuid-Koreaase serie is een herwerking van het razend succesvolle La Casa de Papel, maar kreeg een eigen, meer lokale, invulling.

Op 3 december 2021 kwam er na 4,5 jaar een einde aan La Casa de Papel, een van de meest bekeken Netflixseries ooit. Enkele dagen daarvoor had de streamingdienst echter bekendgemaakt dat de reeks een Zuid-Koreaanse versie zou krijgen. Dat nieuws werd toen gedeeld door Park Hae-soo, die wereldwijd bekend werd als Sang-woo uit Squid Game en Berlin speelt in Money Heist: Korea – Joint Economic Area.

Noord- en Zuid-Korea

Voor fans van La Casa de Papel was het aanvankelijk niet helemaal duidelijk welke aanpak Netflix zou kiezen voor de Zuid-Koreaanse versie van de succesreeks. Bij de release van de eerste zes afleveringen op 24 juni 2022 bleek echter dat het niet ging om een exacte remake.

Money Heist: Korea – Joint Economic Area speelt zich namelijk af in een fictief deel herenigd Korea. De beruchte overval gebeurt op een speciale gezamenlijke nationale bank van Noord- en Zuid-Korea. Ook zowel bij de gijzelaars, gijzelnemers als ordediensten zitten zowel Noord-Koreanen als Zuid-Koreanen, wat voor een speciale aparte dynamiek zorgt. De reeks was dan ook meteen een internationaal succes.

Cliffhanger

Al bij de release van de eerste zes aflevering was bekendgemaakt dat er nog minstens een Part 2 zou volgen met zes extra afleveringen. Dat bleek ook uit Part 1 dat eindigde met een cliffhanger. Captain Cha Moo-hyuk, de agent die de leider was van het Noord-Koreaanse politieteam, had namelijk juist ontslag genomen na een blunder van de ordediensten. Die vrijheid van zijn ontslag gaf hem de kans om op eigen houtje te gaan handelen en Park Sun-ho, die de Professor is, een bezoek te brengen.

In de zopas geloste trailer van Money Heist: Korea – Joint Economic Area Part 2 krijgen we iets te zien dat lijkt op een flashback van Moo-hyuk. Daarin zien we hoe hij een onbekende man achtervolgt en daarna ook vermoord.

Bekijk hier de trailer van Money Heist: Korea – Joint Economic Area Part 2:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...