Zuid-Koreaanse versie ‘La Casa de Papel’ krijgt startdatum én eigen maskers

De originele Spaanse versie van La Casa de Papel mag er dan wel opzitten sinds het vijfde seizoen, maar we moeten nog geen afscheid nemen van de franchise. Zo komt er binnenkort een Zuid-Koreaanse versie. En die heeft nu een startdatum gekregen. Daarbij komen we ook te weten hoe de maskers er deze keer uit zullen zien.

We wisten al dat de Zuid-Koreaanse versie van La Casa de Papel de naam Money Heist: Korea – Joint Economic Area kreeg en nu weten we ook wanneer we de reeks mogen verwachten. Al zullen we wel nog enkele maanden geduld moeten hebben.

Money Heist: Korea – Joint Economic Area

Vanaf vrijdag 24 juni zal je op Netflix kunnen kijken naar de Zuid-Koreaanse versie van La Casa de Papel. Die zal in veel opzichten hetzelfde zijn als de Spaanse versie, maar zal wel de ondertussen gekende en geliefde Zuid-Koreaanse touch krijgen. Een eerste verschil met de Spaanse versie is dat de overvallers nieuwe maskers krijgen. Daarbij gaat het niet om Salvador Dalí, maar wel om een traditioneel Koreaans Hahoe-masker. Deze maskers werden gebruikt in het Koreaans theater in de twaalfde eeuw.

We wisten ook al dat Park Hae-soo, die we kennen als Sangwoo/Speler nr. 218 uit Squid Game, de rol van Berlin voor z’n rekening zal nemen. Daarnaast is ook de rest van de cast eerder al bekendgemaakt. Het eerste seizoen van Money Heist – Joint Economic Area zal bestaan uit zes afleveringen en zal ook een iets aangepast verhaal hebben. Zo zou er aan het begin van de reeks een verzoening zijn tussen Noord- en Zuid-Korea. Daarbij zouden ze een verenigde munt willen opstarten. En van die vernieuwing maakt de Zuid-Koreaanse Professor gebruik om zijn meesterplan uit te werken.

Bekijk hier die aankondiging van de startdatum van Money Heist: Korea – Joint Economic Area:

Money Heist: Korea – Joint Economic Area verschijnt op vrijdag 24 juni op Netflix. Geen geduld tot dan? Bekijk hier onze top 50 van de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...