‘La Casa de Papel’: Zuid-Koreaanse remake ‘Joint Economic Area’ staat nu op Netflix

Money Heist: Korea – Joint Economic Area is vanaf vandaag, vrijdag 24 juni, te zien op Netflix. Het gaat hierbij om de Zuid-Koreaanse remake van de populaire serie La Casa de Papel. Ondanks de vele gelijkenissen verschilt het verhaal van deze Koreaanse versie toch ook op heel wat vlakken van zijn Spaanse voorganger.

Fans die eind vorig jaar treurden dat La Casa de Papel er na vijf spannende seizoenen opzat, hebben nu iets nieuws om te bekijken. Netflix lanceerde namelijk zojuist een Zuid-Koreaanse herwerking van de succesreeks. Die kreeg de naam Money Heist: Korea – Joint Economic Area.

Andere verhaallijnen

Money Heist: Korea – Joint Economic Area speelt zich af in de nabije toekomst, waarbij er een compromis is tussen Noord- en Zuid-Korea op economisch vlak. Daarbij is er een gedeelde economische zone ingesteld, waar het nieuwe geld gedrukt wordt. De Zuid-Koreaanse Professor ziet daarin dan ook een gedroomd target. Net zoals in de Spaanse versie verzamelt hij een team van topcriminelen om samen dé overval van de eeuw te plegen.

Zoals je merkt, is Money Heist: Korea – Joint Economic Area dus allesbehalve een exacte kopie van La Casa de Papel. Vooral de onderlinge spanning tussen Zuid- en Noord-Korea zal veel aan bod komen. Onder de gijzelaars bevinden zich namelijk inwoners van beide landen. Daar zullen de overvallers, deze keer met traditionele Hahoe-maskers, handig gebruik van maken.

Cast

De Koreaanse versie La Casa de Papel bestaat uit dezelfde hoofdpersonages met dezelfde namen, maar kreeg wel een volledig nieuwe cast. Daarbij kan je enkele bekende gezichten herkennen. Zo speelt Park Hae-soo (Sang-woo uit Squid Game) de rol van Berlin, maar met Noord-Koreaanse roots.

De rol van The Professor wordt gespeeld door Yoo Ji-tae (Oldboy). Jeon Jong-seo (Burning) speelt Tokyo, Park Myung-hoon (Parasite) speelt Arturo, Lee Won-jong (Dear My FriendsPossessed) speelt Moscow en Kim Ji-hun (Stars Falling from the Sky) kruipt in de huid van Denver.

Eerste 6 afleveringen op Netflix

De regie van de reeks is in handen van Kim Hong-sun (Black). Het script wordt verzorgd door Ryu Yong-jae, die eerder verantwoordelijk was voor Peninsula, het vervolg op zombiefilm Train To Busan. Het eerste seizoen van Money Heist: Korea – Joint Economic Area bestaat volgens eerder berichten uit 12 die telkens ongeveer een uur duren. Op Netflix staat er op dit moment echter maar 6. Vermoedelijk komt deel 2 dus pas later uit. Over een eventueel tweede seizoen is nog niets bevestigd.

Maak hier kennis met alle personages uit Money Heist: Korea – Joint Economic Area:

Money Heist: Korea – Joint Economic Area staat nu op Netflix. Zoek je nog iets anders op te bekijken? Bekijk dan onze top 50 met beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...