Zuid-Koreaanse versie ‘La Casa de Papel’ krijgt eerste teaser trailer

Volgende maand verschijnt Money Heist: Korea – Joint Economic Area op Netflix. Het gaat om de Zuid-Koreaanse remake van de superpopulaire Spaanse reeks La Casa de Papel. De remake zal in grote lijnen het verhaal van de originele reeks volgen, maar in de teaser trailer krijgen we nu al te zien dat er toch enkele verschillen zullen zijn.

De populaire Spaanse Netflixreeks La Casa de Papel zit er sinds vorig jaar op. Maar niet getreurd, want de reeks komt binnenkort terug. Al zal dat nu in een andere taal zijn. De serie krijgt namelijk een Zuid-Koreaanse remake en die heeft nu een eerste teaser trailer gekregen.

Money Heist: Korea – Joint Economic Area

In het begin van de trailer is te zien dat de reeks zal starten met de hereniging van Noord- en Zuid-Korea. Daardoor zullen de twee landen een gedeelde economie creëren met eenzelfde munt. Maar enkel de allerrijksten kunnen hiervan profiteren. De onderste lagen van de samenleving bleven met lege handen achter. En zij willen nu hun wraak nemen.

Daarom stelt The Professor een team samen van topcriminelen. Gewapend met rode overalls en traditionele Hahoe-maskers zullen ze proberen om rechtvaardigheid te krijgen voor de Koreanen die alles verloren door de hereniging. En dat zullen ze doen door – je kan het al raden – de nationale bank te overvallen.

Topcast

De Koreaanse versie van de reeks bestaat uit dezelfde hoofdpersonages, maar krijgt wel een volledig nieuwe cast. Daarbij kan je enkele bekende gezichten herkennen. Zo speelt Park Hae-soo (Sang-woo uit Squid Game) de rol van Berlin. De rol van The Professor wordt gespeeld door Yoo Ji-tae (Oldboy). Jeon Jong-seo (Burning) speelt Tokyo, Park Myung-hoon (Parasite) speelt Arturo, Lee Won-jong (Dear My FriendsPossessed) speelt Moscow en Kim Ji-hun (Stars Falling from the Sky) kruipt in de huid van Denver.

De regie van de reeks is in handen van Kim Hong-sun (Black). Het script wordt verzorgd door Ryu Yong-jae, die eerder verantwoordelijk was voor Peninsula, het vervolg op zombiefilm Train To Busan. Het eerste seizoen van Money Heist: Korea – Joint Economic Area zal bestaan uit 12 afleveringen die telkens ongeveer een uur duren. Vanaf vrijdag 24 juni is de reeks integraal te bekijken op Netflix.

Bekijk hier de teaser trailer voor Money Heist: Korea – Joint Economic Area:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...