‘Money Heist: Korea’ is wereldwijde hit

Sinds afgelopen vrijdag, 24 juni 2022, kan je op Netflix kijken naar Money Heist: Korea – Joint Economic Area. Het gaat daarbij om een remake van de Spaanse succesreeks La Casa de Papel. Hoewel het verhaal dus al bekend is, is de reeks toch razend populair. Dat komt door een combinatie van ijzersterke acteerprestaties en enkele subtiele veranderingen aan het originele verhaal.

Remakes van bestaande reeksen zijn doorgaan eens hit or miss-verhaal. Maar met Money Heist: Korea – Joint Economic Area lijkt Netflix een succesvolle remake te pakken te hebben. De Zuid-Koreaanse versie van La Casa de Papel haalde in elk land waar Netflix beschikbaar is de top 10 met meest bekeken series, in 16 landen ging het daarbij om de eerste plaats. In ons land staat de reeks nu al enkele dagen op de zesde plaats.

Money Heist: Korea – Joint Economic Area

Net zoals in La Casa de Papel volgen we het team van El Profesor, deze keer gespeeld door Yoo Ji-tae. Ook nu besluit het team om een bank te overvallen en daar zelf geld te drukken. Maar er is deze keer een extra laag toegevoegd aan het verhaal. Zo speelt het zich namelijk af in 2025 in de Joint Economic Area, een regio tussen Noord- en Zuid-Korea. Die regio kwam er nadat de twee landen tot een akkoord kwamen om zich economisch opnieuw te verenigen.

Doordat de reeks zich in de Joint Economic Area afspeelt, maken we kennis met Noord- en Zuid-Koreanen. Die mix is te vinden bij de gijzelaars, de gijzelnemers én zelfs bij het politieteam. Zo zijn Berlin (Park Hae-soo) en Tokyo (Jeon Jong-seo) in deze versie geboren in Noord-Korea en bestaat het politieteam uit de Zuid-Koreaanse Seon Woo-jin (Kim Yun-jin) en de Noord-Koreaan Captain Cha Moo-hyuk (Kim Sung-oh). Zowel bij de gijzelnemers als bij de politie zorgt het verschil in afkomst voor een verschil in aanpak. En dat geeft de reeks een extra laag.

Een ander interessant aspect van de Zuid-Koreaanse versie van La Casa de Papel is de nieuwe invulling van de personages. We kennen alle leden van het team van El Profesor natuurlijk al uit de Spaanse versie, maar nu krijgen we ze in een andere versie te zien. Daarbij hebben ze een verschillende backstory die ze ook met zich meedragen tijdens de overval.

Bekijk hier de officiële trailer voor Money Heist: Korea – Joint Economic Area:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...