Netflix stelt met ‘The Match’ nieuwe Zuid-Koreaanse film voor met Lee Byung-hun en Yoo Ah-in

The Match zal dan toch niet eerst in de cinema verschijnen, maar rechtstreeks te zien zijn op Netflix. Dat heeft de streamingdienst zelf bekendgemaakt. Het gaat om een Zuid-Koreaanse film over het bordspel Go met een indrukwekkende cast.

Wat schaken bij ons is, is Go in grote delen van Oost-Azië. Het is spel is op het eerste gezicht veel eenvoudiger dan schaken, maar het aantal mogelijkheden en aantal mogelijke zetten is veel groter. Daardoor wordt het spel door velen ook al veel complexer gezien en veel moeilijker te studeren. Om dat verschil eens op een andere manier te duiden: de eerste computer die erin slaagde om de beste schaakspelers ter wereld te verslaan werd ontwikkeld in 1997. Pas in 2016 – bijna 20 jaar later – zou met AlphaGo van Google voor het eerst een computer een menselijke topspeler in Go kunnen verslaan.

Go

Het mag dan ook niet verbazen dat het spel in bepaalde Aziatische landen een haast mythische status heeft verworven. Dat is dan ook het thema van de film The Match. Die draait namelijk om de echt gebeurde Go-wedstrijd tussen Cho Hoon-hyun en zijn voormalige protegé, die een aartsrivaal is geworden, Lee Chang-ho. De rollen van beide heren worden respectievelijk gespeeld door Lee Byung-hun (Inside Men, Master, Squid Game) en Yoo Ah-in (Burning, #Alive, Hellbound), twee van de populairste Zuid-Koreaanse acteurs van het moment. In een eerste beeld zien we beide spelers bezig aan een spel Go, omringd door verslaggevers.

Wanner de film The Match precies op Netflix zal verschijnen, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...