Netflix gooit ‘Lord of the Rings’ en ‘Fantastic Beasts’ online: schrap je weekendplannen

Netflix gooit ‘Lord of the Rings’ en ‘Fantastic Beasts’ online: schrap je weekendplannen

Netflix heeft z’n abonnees een prachtcadeau gedaan: ‘Lord of the Rings’ en ‘Fantastic Beasts and Where To Find Them’ zijn nu te streamen. Daarmee zet Netflix een extra zet richting Disney en Amazon, die concurrerende streamingplatformen opzetten met eigen content. We weten niet wat jullie dit weekend doen maar we are taking the hobbits to Isengard.

Gooi je weekendplannen weg wan Netflix heeft net een Sinterklaascadeautje van formaat in de bus geworpen. Er zijn geen stoute kinderen: iedereen kan nu naar Lord of the Rings en Fantastic Beasts and Where To Find Them kijken op de streamingdienst. Daarmee voegt Netflix één van de laatste grote geek-iconen toe aan zijn catalogus.

Harry Potter en Friends

Dat Netflix een steeds grotere effort gedaan heeft om grote reeksen binnen te halen, mag blijken uit die andere gigantische aankoop die Netflix ondanks deed. Na tien jaar het been stijfhouden, verkocht Warner Bros de rechten voor het streamen van Harry Potter aan Netflix. Na jaren lobbywerk kwam ook die andere cultreeks, Friends, op Netflix (en zo veel moest Netflix betalen om die nog een jaartje extra te houden.)

Het is dus niet verbazend dat ook Fantastic Beasts and Where to Find Them zijn weg naar de streamingggiant gevonden heeft. De extensie van de Harry Pottermagie krijgt dan wel veel kritiek, voor veel Potterfans is het een logische extensie van het Potter-universum. Of je nu akkoord bent met die plottwist op het einde van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, of niet. Verwacht binnen een jaar dus ook maar de opvolger op het kleine scherm.

The Lord of the Rings

En dan is er nog die andere kanjer: The Lord of the Rings. Die andere fantasy-franchise uit de nillies naar het boek van J.R.R. Tolkien staat natuurlijk al lang op de dvd-plank van elke zelfrespecterende fan. Maar voor wie z’n dvd-speler ondertussen heeft laten bestoffen kan je The Fellowship weer naar Mount Doom zien trekken op Netflix en dus ook in hoge kwaliteit.

Let op: voor de diehard-fans, het gaat wel degelijk om de cinema-editie van The Lord of the Rings en niet om de extended editie. Je Lord of the Rings-marathon van dit weekend (dat is toch wat wij gaan doen) zal dus slechts negen uur duren in plaats van de twaalf uur bij de extended edition. Wie toch all the way wil gaan, moet zich dus alsnog behelpen met de dvd.

Andere streamingdiensten

Met de aankoop van The Lord of the Rings en Fantastic Beasts is Netflix uiteraard de competitie een stapje voor. De aankoop van die grote reeksen is ongetwijfeld een zet in het steekspel tussen Disney, die een eigen streamingdienst voorbereid, BBC, die geen nieuwe series van z’n lopende reeksen aan Netflix verkoopt, en Amazon, die aan een indrukwekkende herwerking van The Lord of the Rings bezig is (dit is wat we er al over weten). Aangezien steeds meer Marvel-reeksen stopgezet worden (zoals Daredevil), mikt Netflix nu duidelijk op een publiek dat jong was in de nillies.

The Lord of the Rings leverde ook dit pareltje op.

Gesponsorde artikelen