Netflix komt met nieuwe komische K-drama ‘Miss Night and Day’

Vanaf zaterdag 15 juni kan je op Netflix kijken naar een nieuwe K-drama. Het gaat opnieuw om een absurde komedie, waarin deze keer Lee Mi-jin centraal staat. Ze is een twintiger, maar op een dag wordt ze wakker in het lichaam van een vijftiger. Vanaf dan is ze altijd overdag een vijftiger en ’s nachts een twintiger.

Zuid-Korea staat bekend om zijn vele K-drama’s en naast de vele romantische verhalen, verschijnen er ook heel wat Zuid-Koreaanse komedies. Daarbij gaat het vaak om absurde thema’s, zoals een jonge vrouw die in een chicken nugget veranderd in Chicken Nugget of een nieuwsanker dat alles zegt wat hij denkt in Frankly Speaking. En ook nu komt Netflix weer met een K-drama met een absurd plot voor Miss Night and Day.

Miss Night and Day

In Miss Night and Day volgen we Lee Mi-jin (Lee Jung-eun). Ze is een single twintiger die al jarenlang zoekt naar een fatsoenlijke job. Ondertussen doet ze deeltijds werk en probeert ze extra skills te ontwikkelen. Op een dag wordt ze wakker in het lichaam van een vrouw van in de vijftig (Lee Jung-eun). Vanaf dat moment bevindt ze zich overdag in het lichaam van een vijftiger en ’s nachts wordt ze opnieuw een twintiger.

Maar deze situatie zorgt wel voor een voordeel. Plots wordt Lee Mi-jin serieus genomen en krijgt ze een job bij de politie. Daar valt ze op omdat ze ondanks haar leeftijd zeer goed werk levert. Haar baas Kye Ji-woong (Choi Jin-hyuk) is knap en verstandig, maar hij is ook een ongelofelijke perfectionist die geen enkele fout aanvaardt. Zijn hele leven staat in het teken van zijn werk tot hij Lee Mi-jin ’s nachts ontmoet.

De reeks is geregisseerd door Lee Hyeong-min, die eerder ook al verantwoordelijk was voor Strong Girl Bong-soon. De hoofdrollen worden gespeeld door Jung Eun-ji (Work Later, Drink Now), die je ook kan kennen van de K-popgroep Apink, en Lee Jung-eun (Parasite), die de jonge en oude versie van Lee Mi-jin spelen. Daarnaast zijn ook Choi Jin-hyuk (The Heirs) en Baek Seo-hoo (Heartbeat) te zien in de reeks. Vanaf zaterdag 15 juni verschijnt er elke zaterdag en zondag een nieuwe aflevering van de reeks op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor Miss Night and Day:

Bekijk hier ook al een fragment uit de reeks:

Miss Night and Day is vanaf zaterdag 15 juni te vinden op Netflix. Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...