Netflix kondigt gouden anime-tijden aan: 3D CGI-series, ‘Ghost in the Shell’ en meer

Netflix kondigt gouden anime-tijden aan: 3D CGI-series, ‘Ghost in the Shell’ en meer

Netflix heeft de rechten gekocht van een de anime-franchise ‘Ghost in the Shell’ en ze hebben een nieuwe 3D CGI-serie besteld. Die zal in 2020 naar de streamingdienst komen.

Fans van anime worden de jongste tijd in de watten gelegd. Zo raakte pas nog bekend dat er een live-action versie komt van Cowboy Bebop en dat de cultreeks Neon Genesis Evangelion binnenkort naar Netflix komt.

Nooit van Ghost in the Shell gehoord? Onlangs werd er in Hollywood nog een film, gebaseerd op de reeks uitgebracht. De oorspronkelijke serie zag in de jaren negentig voor het eerst het daglicht. Destijds was het een mijlpaal in het cyberpunk-subgenre. Fans hopen nu dat de originele series en films ook naar Netlfix komen.

(Dit zijn 17 beste anime-series op Netflix.)

3D CGI

Netflix zal voor de nieuwe reeks samenwerken met de bedenker en oorspronkelijke regisseur Kenji Kamiyama. Ze gaan in zee met de productiehuizen Production I.G en Sola Digital Arts. Dat betekent dat we geen handgetekende 2D-animatie zullen zien, zoals bij de originele reeks, maar 3D CGI-animatie.

Sommige puristische fans vinden dat heiligschennis, anderen zijn in de wolken. Het is hoe dan ook een veelbelovend project dat ongetwijfeld een verbluffend resultaat zal opleveren.

(Hier zijn 10 Netflix-reeksen om te kijken tijdens het blokken.)

Gouden anime-tijden

Diezelfde producers zijn momenteel ook aan het sleutelen aan de Netflix Original Ultraman. Die komt uit op 1 april 2019 uit op de streamingdienst. Het gaat ook om een CGI-anime.

Netflix heeft ook aangekondigd dat er een nieuwe animeseries komt gebaseerd op de film Pacific Rim en de reeks Altered Carbon.

(Deze programma’s kwamen afgelopen week uit op Netflix.)

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen