Netflix kondigt ‘Love Like a K-Drama’ aan: Datingshow met Koreaanse en Japanse acteurs

Netflix heeft een nieuwe Zuid-Koreaanse en Japanse datingshow aangekondigd. Het gaat om Love Like a K-Drama, waarin acteurs zullen uitzoeken of ze echt verliefd kunnen worden door elkaars partner te spelen in een K-drama.

Heb je al eens naar een romantische serie of film gekeken en je afgevraagd hoe het kan dat de hoofdrolspelers niet echt verliefd worden? In de nieuwe Zuid-Koreaans/Japanse datingshow Love Like a K-Drama zal Netflix nagaan of dat echt zo is.

Love Like a K-Drama

In Love Like a K-drama zullen we kennismaken met acht (aspirerende) acteurs. Het gaat daarbij om vier Zuid-Koreaanse mannen en vier Japanse vrouwen. Zij zullen samen wonen waarbij ze in koppels moeten proberen om de hoofdrol te veroveren in een K-drama. “Kunnen ze slagen voor de auditie samen met de persoon van wie ze houden of moeten ze met lede ogen toezien hoe hun geliefde moet kussen met iemand anders?”, klinkt het in de korte inhoud.

Doordat de vrouwelijke deelnemers van Japan afkomstig zijn en de mannen van Zuid-Korea zorgt de taalbarrière ook voor problemen waarbij de koppels moeten communiceren via vertaalapps. Maar na verloop van tijd leren ze van elkaar en groeien ze allemaal dichter naar elkaar toe.

Deelnemers

De vier Japanse actrices zijn Rio Yamashita (31), Ayano Kudo (27), Nozomi Bando (26) en Honoka Kitahara (25). Rio heeft het meeste ervaring. Ze begon namelijk al in 2007 met acteren en was al in tientallen Japanse films en series te zien. Ook Ayano en Honoka hebben al bijna 10 jaar ervaring als actrice. Nozomi was een lid van de J-popgroep E-Girls, maar maakte recent de overstap naar acteren.

Bij de mannen gaat het om de Zuid-Koreaanse acteurs Song Ji-hyuk (36), Kim Won-shik (29), Lee Tae-gyun (26) en Kim Dong-kyu (28). Daarbij is de grootste naam Song Ji-hyuk. Hij was lid van de K-popgroep Supernova en was daar na te zien in de reeksen Alice en The Secret Romantic Guesthouse. Kim Won-shik scoorde al kleine rolletjes in de K-dramas True Beauty en Alchemy of Souls. De andere twee zijn modellen die nog maar recent de overstap maakten naar acteren.

De show wordt gepresenteerd door de Japanse Yuko Fueki, die in Korea bekend is onder de naam Yumin. En zoals we al gewend zijn van Zuid-Koreaanse realityreeksen zal er ook nu een panel aanwezig zijn dat commentaar geeft bij de afleveringen. Dat bestaat uit Haruna Kondo, Ae-CHAN, Shusuke Fukutoku, Hayato Komori en Maria Tani.

Bekijk hier de officiële trailer voor Love Like a K-Drama:

Love Like a K-Drama is vanaf dinsdag 28 november te vinden op Netflix? In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...