Left Right
scrollTop top

Netflix plant reboot hooggeprezen actiefilm ‘The Raid’ maar fans zijn niet onder de indruk


The Raid
© The Raid 2: Berendal (2014) met Iko Uwais (links) en Cecep Arif Rahman (rechts) – bron: Gumilar Triyoga en Ewet Akhirwan Nurhaidir/Sony Pictures Classics/Courtesy Everett Collection/Isopix

Reboots, remakes en spin-offs zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden vooral omdat de fans vaak meer willen zien van hun favoriete klassiekers, of dat nu series of films zijn. En Netflix zal nu binnenkort beginnen aan de reboot van een veelgeprezen Indonesische martial arts-film genaamd The Raid uit 2011, beschreven als de “beste actiefilm ooit”. Maar de fans van de klassieker zijn alvast niet erg enthousiast over dat idee.

Drie van de grootste actieregisseurs in Hollywood komen samen om te helpen een nieuwe draai te geven aan een van de meest geprezen actiefranchises van het decennium. Deadline meldt dat Netflix’ nieuwste project een nieuwe reimagining zou zijn van Gareth Evans’ cultklassieker The Raid. Die zou worden gemaakt door Transformers-regisseur Michael Bay in samenwerking met The Expendables 3-regisseur Patrick Hughes, die ook mee zal schrijven aan het script met James Beaufort. Evans zal deze keer de productie op zich nemen.

Maar die nieuwste plannen van de streamingdienst hebben de fans niet echt blij gemaakt, ondanks dat de maker van de originele films er zelf bij betrokken zou zijn.

The Raid

De originele film werd geschreven en geregisseerd door Gareth Evans en volgde een Indonesisch S.W.A.T.-eliteteam dat vast komt te zitten in een huurhuis dat wordt gerund door een meedogenloze gangster en zijn leger van moordenaars en schurken. De film ging in première op het Toronto Film Festival in 2012 en oogstte meteen lof voor zijn waanzinnige actiescènes en maakte van Evans een van de grootste sterren van het festival. De film groeide vanaf toen uit tot een ware cultfavoriet wat leidde tot de maak van een vervolg in 2014, namelijk The Raid 2, en velen spraken hun verlangen uit naar een derde film. Die zou er dus nu aankomen.

“We zijn ontzettend enthousiast over Patricks unieke visie op deze film. Het is een duidelijk originele kijk op het materiaal, dat belooft veel respect te tonen aan de originele film, terwijl het ook een frisse benadering en perspectief brengt dat zijn eigen koers zal uitzetten in het actiegenre”, lieten de producenten van de reboot al weten.

Reacties fans

“Het opnieuw maken van The Raid is zinloos, want niets wat ze zouden kunnen maken zou mogelijkerwijs zo goed zijn als een van beide films”, schreef een gefrustreerde fan.

Een ander voegde toe: “De Raid-films zijn geweldig omdat ze niet vertrouwen op enorme SFX, alleen het zien van Bay’s naam verbonden aan het project maakt me extreem niet hyped voor dit.”

Een Twittergebruiker verklaarde: “The Raid is de beste actie- en/of martial arts-film die ik ooit heb gezien. Strikt genomen, is er geen reden om het te rebooten.” En een ander schreef gewoon: “Als alternatief, wat dacht je van het NIET doen.”

The Raid-fans zijn dus duidelijk in de war over waarom Netflix de cult-actiefilm zou willen rebooten. Sinds de film uitkwam in 2011 heeft Hollywood al meerdere keren geprobeerd om de titel te rebooten, maar de nieuwe versie van Netflix is de enige die nu ook echt in productie zal gaan. in het verleden al verschillende pogingen geweest om The Raid te rebooten sinds de release. Deze versie speelt zich naar verluidt af in Philadelphia’s drug-geteisterde ‘Badlands’, waar een elite undercover DEA task force een ladder van kartelinformanten beklimt om een ongrijpbare kingpin te vangen.

Bekijk hieronder een van de iconische vechtscènes uit de actiefranchise:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…