Nu op Netflix: Sandra Bullock in ‘The Unforgivable’

Drie jaar nadat ze de hoofdrol speelde in de wereldwijde hit Bird Box, is Sandra Bullock terug te zien op Netflix in een heel ander soort overlevingsverhaal. In haar nieuwe Netflixfilm The Unforgivable speelt Bullock een ex-gevangene die op zoek is naar haar zus, in een samenleving die haar maar weigert te accepteren. Als je nogmaals omver geblazen wil worden van Bullocks acteertalent, dan kan je de film vanaf nu op Netflix bekijken.

In de nieuwe film The Unforgivable speelt Bullock een vrouw die wordt vrijgelaten uit de gevangenis na het uitzitten van een straf voor een geweldsmisdrijf. Wanneer ze vrijkomt moet ze opnieuw toetreden tot de samenleving, maar die weigert haar verleden te vergeven. Ze wordt streng veroordeeld door de plaats die ze ooit haar thuis noemde en haar enige hoop op verlossing is het vinden van haar vervreemde jongere zus, die ze noodgedwongen moest achterlaten. Bullock speelt niet alleen de hoofdrol in de film, die gebaseerd is op de Britse miniserie Unforgiven uit 2009, maar heeft de dramafilm ook mee geproduceerd.

Onderzoek voor de rol

Voor haar rol in de nieuwe film heeft Bullock wat onderzoek gedaan en bezocht ze enkele vrouwen in de gevangenis. “Er waren drie vrouwen die ik in de gevangenis ontmoette: één kwam onmiddellijk vrij, één moest nog een jaar zitten en de derde kwam net niet vrij, maar ze hoopte wel nog vrij te komen”, vertelt de actrice in een persbericht van Netflix.

“Je kon op hun gezichten de angst en de trauma zien, en het pantser dat ze hadden gebouwd om zichzelf te beschermen. Ze waren terughoudend, maar ik zei: “Dit gaat niet over mij. Want ik wil juist dat jullie mij al de dingen vertellen die jullie zelf graag zouden willen dat ik deel en eerlijk laat zien in deze film.”

Een andere kant van Sandra Bullock

Met deze rol laat de actrice ook een andere kant van zichzelf zien dan het publiek van haar gewend is. “Ik weet dat mensen zullen zeggen, “dit is niet de Sandra Bullock die we kennen en liefhebben”, maar dat is het wel. En we hebben zoveel geluk gehad dat Netflix bereidt was om ons het budget te geven om dit geweldige project te kunnen doen.”

Toen haar gevraagd werd wat ze hoopt dat het publiek zal meenemen uit de film, antwoordde Bullock dit: “Ik wil dat de kijker begrijpt hoe moeilijk het voor miljoenen mensen soms is om gewoon de dag door te komen, en hier maken maar weinig mensen films over. Sommige mensen die het verhaal herkennen, hebben gezegd: “Het voelt alsof je personage enorm veel moet opofferen”. Voor sommige mensen heet dit gewoon overleven. En wat hou je op het einde over? Enkel liefde, maar hoe ziet die liefde er precies uit? Soms is liefde geen biografische film over een buitengewoon persoon die je mooi kunt beschrijven aan de hand van de tragedie die hij of zij heeft doorstaan. Soms is liefde een echt verhaal van een gewone mens die probeert te overleven. Soms ziet het er zo uit.”

Bekijk hier de trailer van The Unforgivable:

De film met Sandra Bullock in de hoofdrol staat nu op Netflix.

Meer
Lees meer...