Netflix onthult eerste trailer voor ‘The Unforgivable’: Sandra Bullock als ex-gevangene

Miss Congeniality-actrice Sandra Bullock is te zien als een ex-gevangene die op zoek is naar haar zus in de nieuwe Netflix trailer van The Unforgivable. Daarmee lijkt Bullock richting het succes van haar andere Netflixfilm Bird Box af te stevenen.

Netflix onthulde zojuist de eerste trailer voor The Unforgivable met in de hoofdrol Sandra Bullock als een ex-gedetineerde die herenigd probeert te worden met haar jongere zusje. De film is gebaseerd op de Britse miniserie Unforgiven uit 2009 van Sally Wainwright. Het verhaal draait om Ruth Slater, een vrouw die vrijkomt uit de gevangenis na het uitzitten van een straf voor een gewelddadige misdaad. Eens ze weer vrij is, keert Ruth terug naar haar geboortestad om haar vervreemde zus terug te vinden die ze gedwongen moest achterlaten.

De cast bestaat naast Bullock nog uit Viola Davis (How To Get Away with Murder, The Suicide Squad), Aisling Franciosi (The Nightingale), Rob Morgan (Stranger Things), Vincent D’Onofrio (Men in Black), Jon Bernthal (The Punisher), Linda Edmond (The Big Sick) en de nieuwe gezichten Richard Thomas en Emma Nelson.

Lang wachten

Aan de film werd al meer dan tien jaar gewerkt toen Britse filmproducent Graham King (Bohemian Rapsody) de rechten voor de miniserie verwierf. Christopher McQuarrie zou oorspronkelijk het scenario schrijven en Angelina Jolie zou de hoofdrol spelen. Scott Frank (Logan) zou worden ingehuurd om het script te herschrijven en te regisseren, terwijl McQuarrie bezig was met Jack Reacher, alleen werd er geen vooruitgang geboekt tot eind 2019 toen Bullock tekende voor de hoofdrol en de productie. Nora Fingscheidt zou McQuarrie vervangen als regisseur, terwijl Peter Craig (The Batman), Hillary Seitz en Courtenay Miles mee zouden schrijven aan een nieuwe versie van het script, meldt Screenrant.

Ondanks dat het een decennium heeft geduurd voordat de film eindelijk van de grond kwam, lijkt de eerste trailer voor The Unforgivable zeker het wachten waard. Hoewel Bullock in haar carrière al heel wat personages met pech heeft gespeeld, lijkt de rol van Ruth een meer tegendraads personage te zijn voor de Oscarwinnares. Zo krijgen we haar te zien in een mysterieuze, gewelddadige misdaad waarvoor ze in het verhaal naar de gevangenis werd gestuurd. In de trailer wordt haar personage een politiemoordenaar genoemd en zijn er korte beelden waar Ruth een persoon aanvalt, hoewel andere beelden van de trailer de precieze aard van het misdrijf nog niet vrijgeven.

De nieuwe film markeert een interessant nieuw hoofdstuk in de samenwerking van Bullock met Netflix na het succes van Bird Box in 2018. Daarnaast is Bullock momenteel aangesteld als producent en mogelijke hoofdrolspeelster in Millarworlds Reborn, een bewerking van Chris McKay op het streamingplatform.

Bekijk de trailer met Sandra Bullock in de hoofdrol hieronder:

The Unforgivable verschijnt 10 december op Netflix. Check ondertussen ook zeker eens onze top 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...