Netflix test wekelijkse betaalformule voor 2,49 euro

Netflix test wekelijkse betaalformule voor 2,49 euro

Betaal jij ook maandelijks een bedrag aan Netflix? Dat zou binnenkort kunnen veranderen: de streamingdienst is een concept aan het testen waarbij je ook voor een weekje Netflix op je computer of app zet. Dat zou zo’n 2,5 euro per week gaan kosten.

Reis je veel, heb je veel projecten gaande of kijk je maar afwisselend naar Netflix: dan is er interessant nieuws voor je. Want Netflix werkt aan een nieuwe prijsformule. In plaats van de pakweg tien euro per maand die we nu betalen, zou je kunnen overschakelen naar een formule waarbij je 2,5 euro per week betaalt.

2,49 euro per week

Netflix is die formule momenteel aan het uitrollen en testen in Oostenrijk. Daar konden ze plots ook kiezen voor een weekabonnement in plaats van ééntje van een maand. Ook daar bestaan de verschillende opties in: basis, standaard of premium voor 2,49 tot 3,99 euro. Wie een beetje heeft zitten meerekenen, ziet dat dat wel nog steeds duurder is dan een maandabonnement: bijna veertig euro meer per jaar.

Of het concept er ook komt, is nog niet helemaal duidelijk. Blog Caschy, een Duitse techblog, vroeg tekst en uitleg bij Netflix en kwam hetvolgende te weten: de streamingdienst is momenteel verschillende betaalsystemen aan het testen. Die gaan door in kleine gebieden, en niet iedereen krijgt de optie aangeboden.

On demand

De bedoeling zou zijn om Netflix toegankelijker te maken, nog meer on-demand dus. Daarnaast wil Netflix ook zelf testen wat gebruikers het fijnst vinden: wekelijks, maandelijks of termijn misschien zelfs met dagpassen. Want misschien wil je enkel Netflix om The Crown te bekijken, maar hou je het de rest van het jaar op Thuis of Familie.

Netflix heeft onlangs ook zijn prijzen verhoogd, van een aantrekkelijke startprijs van onder de tien euro, kost een standaardabonnement nu 10.99. Da’s gedeeltelijk omdat Netflix meer en meer inzet op zijn originele reeksen, maar ook omdat ze bijvoorbeeld Friends, Lord of the Rings en Harry Potter (zo kan je ook in België kijken) hebben aangekocht.

Andere streamingdiensten

Dat lijkt onnodig, waarom zoveel geld uitgeven aan bijvoorbeeld een extra jaar Friends als je ook zelf The Crown en La Casa de Papel (kijk hier naar een teaser over deel drie) hebt staan? Maar Disney, de BBC, Amazon en Hulu hebben ook allemaal gespecialiseerde streamingdiensten en bij Netflix moeten ze dus voor het eerst opboksen tegen de gevestigde machten (de Disney-catalogus alleen al is er ééntje om van achterover te vallen).

Inspiratie nodig? Hier zijn de vijftig beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen