Netflix lost trailer ‘Stay Close’: nieuwe misdaadserie gebaseerd op verhaal Harlan Coben

Netflix blijft maar nieuwe series en films op ons afvuren en deze keer komt de streamingdienst met alweer een spannende misdaadserie, genaamd Stay Close. De nieuwe serie is een thriller gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Harlan Coben. De trailer ziet er alvast megaspannend uit.

In het nieuwe Britse misdaaddrama spelen acteurs Cush Jumbo (The Good Wife), James Nesbitt (The Hobbit), Richard Armitage (The Hobbit) en Sarah Parish (The Holiday) in de hoofdrollen, nogal vrijwel onbekende sterren. In tegenstelling tot de meeste andere Netflixseries en -films, schrijft JFK. Al wil dat niet zeggen dat deze Netflixserie minder goed of minder spannend zal zijn, want het verhaal is een wereldwijde bestseller van bekende Amerikaanse thrillerschrijver Harlan Coben.

Harlan Coben?

Harlan Coben is een Amerikaanse auteur, die ook als eerste alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam mocht schrijven. Zo won hij voor zijn boek Fade Away (oftewel Spoorloos) zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker (Vals Spel) won hij een Anthony Award.

De thrillers van Coben zijn wereldwijde bestsellers en het komt dus niet als een verrassing dat zijn verhalen ook goed tot uiting komen op een film- of televisiescherm. Zo zijn er al eerder boeken van hem verfilmd geweest naar Netflixseries, zoals o.a. The Woods, The Innocent, Safe, The Five en de populaire misdaadthriller The Stranger. De nieuwste serie, Stay Close, belooft dus ook niet anders dan bloedstollend te worden.

Stay Close

In de trailer van de acht afleveringen tellende serie zien we een politiedetective (James Nesbitt) die gehecht blijft aan een jarenlange moordzaak, die tot op de dag van vandaag nog steeds niemand heeft kunnen oplossen. Maar het verhaal centreert zich vooral rond een moeder en echtgenote (Cush Jumbo) die een duister geheim uit haar verleden verbergt. Dat geheim dreigt uit te komen na de verschijning van haar oude vriendin, gespeeld door Sarah Parish.

Richard Armitage, die ook de hoofdrol speelde in Cobens The Stranger, zal de rol spelen van een fotograaf, die ook – je raadt het al – een duister geheim heeft. De cast bestaat verder nog uit Eddie Izzard, Jo Joyner, Daniel Francis, Bethany Antonia, Rachel Andrews, Poppy Gilbert, Hyoie O’Grady, Andi Osho en Youssef Kerkour.

Bekijk hieronder de spannende trailer van Stay Close:

Stay Close verschijnt vanaf 31 december op Netflix. Misdaadseries niets voor jou? Neem dan een kijkje in onze top 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...