Left Right
scrollTop top

Netflix gaat film maken over Thanksgiving-ontmoeting die viraal ging


Netflix gaat film maken over toevallige Thanksgiving-ontmoeting die viraal ging
© Twitter: Jamal Hinton

Ongewoon nieuws uit het kamp van Netflix. De streamingdienst gaat namelijk een film maken over een gebeurtenis die vijf jaar geleden viraal ging. Toen dacht een Amerikaanse vrouw, Wanda Dench, dat ze een bericht stuurde naar haar kleinzoon om te vragen of hij langskwam voor Thanksgiving. Het bericht kwam bij Jamal Hinton terecht, en de jongeman ging in op het verzoek, terwijl hij eigenlijk een vreemde voor de familie was. Wat volgde was een nieuwe traditie.

Netflix is goed op weg om een aantal bijzondere producties te maken. Zo zijn er al plannen voor een Power Rangers-universum en zijn er onderhandelingen met zangeres Adele. Daar wordt nu nog een uniek project aan toegevoegd. Het gaat namelijk een langspeelfilm maken over de ontmoeting tussen Wanda Dench en Jamal Hinton, en hun bizarre verhaal. De film zal de naam The Thanksgiving Text krijgen, maar wie zal regisseren en hoe de cast er zal uitzien, is nog niet bekend.

You not my grandma

Het originele verhaal begon in 2016. Op Thanksgiving besloot grootmoeder Wanda Dench een berichtje te sturen naar haar kleinzoon, om hem te vragen of hij wou komen eten. Het berichtje kwam nooit toe bij haar kleinzoon, maar wel bij Jamal Hinton. Jamal, die dus een uitnodiging kreeg van een onbekend nummer, vroeg meteen wie hem een bericht stuurde. “Your grandma (je oma)”, kreeg hij terug. Op dat moment wist Jamal dat er iets niet klopte, maar toch ging de laatstejaarsstudent in op de uitnodiging. “You not my grandma. Can I still get a plate though? (Je bent mijn oma niet, kan ik nog steeds een bordje krijgen?)” En zo geschiedde. Sindsdien gaat Jamal Hinton ieder jaar op bezoek bij de familie van Wanda.

Een perfect feelgoodverhaal om te verfilmen dus. En ook de populariteit van het duo op sociale media is niet te onderschatten en kan bijdragen tot het succes van de film. Jamal heeft maar liefst 129.000 volgers op Twitter en behaalt met zijn jaarlijkse Thanksgiving-selfie tweet altijd meer dan een half miljoen likes. Wanneer de opnames van The Thanksgiving Text precies starten of wanneer de release is, is nog onbekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…