Netflix biedt Adele miljoenen aan voor exclusieve filmdeal

Adele is naar het schijnt benaderd geweest door Netflix om de mogelijkheid van een film, die haar recordbrekende comeback in kaart zou brengen, te bespreken. De streamingdienst moet, wil en zal de eerste zijn en is daarom bereid om miljoenen dollars neer te leggen voor een exclusieve deal met de Britse zangeres.

De 33-jarige superster keerde onlangs terug in de hitlijsten met haar nieuwste album ’30’. En nu zouden fans mogelijk de kans krijgen om een documentaire over Adele op Netflix te bekijken, na haar eerdere twee tv-specials in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Als de onderhandelingen goed gaan, zou de film ergens in juli 2022 op de streamingdienst verschijnen. Om ervoor te zorgen dat die onderhandelingen zullen resulteren in een deal, is Netflix bereid om enorm veel geld te betalen.

Adele + Netflix

“Adele is de meest gevraagde vrouwelijke artiest van het moment en Netflix denkt dat het iets heel speciaals met haar kan creëren”, vertelde een bron aan The Sun. “Haar team is benaderd over een mogelijke multi-miljoenen deal met Netflix om een speciale reportage over haar terugkeer naar het spotlicht te volgen. Maar die zou ook haar uitverkochte shows op het BST Hyde Park festival, in juli 2022 in het Verenigd Koninkrijk, in beeld brengen.

“Op dit moment staan alle plannen voor een wereldtournee in de ijskast vanwege Covid en deze film zou Adele ook dichter bij de fans kunnen brengen. Velen konden namelijk geen tickets voor haar BST-shows bemachtigen”, voegde de bron toe.

Netflix heeft al enkele geweldige muziekfilms gemaakt met sterren als Taylor Swift, Shawn Mendes en recent nog onze eigen Angèle. De streamingdienst hoopt dus ook hetzelfde te kunnen bereiken met een film over Adele, indien de zangeres akkoord gaat. “Degenen die betrokken zijn bij de vroege stadia van het voorstel hebben duidelijk gemaakt dat Adele de touwtjes in handen zou hebben. De zangeres eist totale creatieve vrijheid en wil ook zelf de volledige goedkeuring voor alle bewerkingen geven, als ze het project groen licht zou geven”, zei de bron nog.

Eerdere specials

De Britste zangeres kan wel overgehaald worden om zo’n deal met de streamingdienst te sluiten, want zo was ze onlangs al te zien in enkele specials op CBS en ITV. Afgelopen weekend werd An Audience With Adele uitgezonden op ITV in het Verenigd Koninkrijk, waar de zangeres vragen beantwoordde van bekende namen in het publiek, waaronder actrice Emma Thompson, Marvel-acteur Samuel L. Jackson en rapper Stormzy.

En in de Amerikaanse special Adele One Night Only van CBS zat de Grammywinnares aan tafel met Oprah Winfrey voor een een-op-eengesprek en zong ze live enkele nummers van haar nieuwe album, nog vóór de officiële release.

Eerder deze week werd Adele’s nieuwste studioalbum ’30’, dat op vrijdag 19 november uitkwam, al na drie dagen het best verkochte album in de VS in 2021. Ze lijkt dus goed op weg te zijn om verschillende records te breken, daarom zijn we niet al te verbaasd dat Netflix zo graag met de Britse zangeres in zee wil gaan.

Meer
Lees meer...