Adele kreeg Spotify zover om shuffle-knop bij albums uit te schakelen

Als er iemand iets voor elkaar kan krijgen, dan is het wel de legendarische Adele. Vorige week kwam haar langverwachte album ’30’ uit en hiervoor had de Britse zangeres een speciaal verzoek voor de muziekstreamingdienst Spotify. Zij vroeg hen om de standaard shuffle-functie voor albums uit te schakelen. Muziek vertelt een verhaal en dat verhaal zou moeten beluisterd worden zoals de maker van die muziek het bedoeld had, volgens Adele.

Adeles langverwachte, nieuwe album ’30’ is eindelijk overal te verkrijgen en te beluisteren. Het album is erg rauw en persoonlijk. Het neemt luisteraars mee door de pijn van haar scheiding en haar reis om geluk te vinden. En je moet het echt in volgorde beluisteren, volgens de Britse popster.

Adele onthulde afgelopen weekend dat de 12 songs van haar nieuwe album in volgorde laten afspelen haar “enige verzoek” was aan de muziekstreamingdienst Spotify. Tot op heden zorgde een druk op de standaard shuffle-knop (die grote groene bovenaan) dat je alle nummers van een album in willekeurige volgorde kon afspelen, meldt BuzzFeed News.

“Onze kunst vertelt een verhaal”

“Dit was het enige verzoek dat ik had in onze steeds veranderende muziekindustrie! We maken niet zomaar albums met zoveel zorg en aandacht voor onze tracklisting. Onze kunst vertelt een verhaal en onze verhalen moeten beluisterd worden zoals wij het bedoeld hebben”, schreef Adele op Twitter.

(tekst loop verder onder de post)

Spotify

Vanaf nu worden alle albums in de Spotify Premium-app gewoon direct afgespeeld. Afspeellijsten en de door Spotify gegenereerde mixen hebben wel nog steeds de standaard shuffle-knop. Daarnaast kan ook iedereen die Adeles advies niet wil opvolgen, albums shuffelen. Deze optie blijft onder de knoppen staan, maar is bij albums niet langer de standaard.

Een woordvoerder van Spotify bevestigde dat het is begonnen met het verder uitrollen van de Premium-functie als reactie op de verzoeken van artiesten en gebruikers, zoals Adele al zei. “Zoals altijd zullen we onze producten en functies blijven verbeteren om de beste ervaring te creëren voor zowel artiesten als hun fans”, zei de woordvoerder in een verklaring. Simpeler gezegd, zoals het officiële Spotify-account reageerde op de tweet van Adele: “Alles voor jou.”

Dat Adele ons met haar muziek en haar stem kan meeslepen in eender welk verhaal, bewijst de Nanny McPhee-actrice Emma Thompson hieronder:

Meer
Lees meer...