Netflix post volledige film ‘NIMONA’ op YouTube

Netflix heeft een opvallende video gepost op YouTube. Het gaat niet om een teaser of een trailer voor een nieuwe serie of film, maar wel om de volledige film NIMONA. NIMONA is een animatiefilm die genomineerd is voor de Oscar voor Beste Animatiefilm.

Vanaf vandaag kan je op het YouTubekanaal kijken naar de volledige animatiefilm NIMONA. De film is genomineerd voor de Oscar van Beste Animatiefilm en daarom mag iedereen nu gratis naar de film kijken om te zien of het die titel verdient.

NIMONA

NIMONA is gebaseerd op de gelijknamige striproman van ND Stevenson uit 2015 en speelt zich af in een sciencefictionwereld, geïnspireerd door de Middeleeuwen. We volgen een ridder die valselijk beschuldigd wordt van een misdaad die hij niet heeft gepleegd. De enige die hem kan helpen om zijn onschuld te bewijzen is de ondeugende tiener Nimona.

Het gaat om een animatiefilm met een bekende sterrencast. Zo wordt de stem van Nimona ingesproken door Chloë Grace Moretz (Kick-Ass) en verzorgt Riz Ahmed (Venom) de stem van ridder Ballister Boldheart. Verder zijn ook Try Guy Eugene Lee Yang, Frances Conroy (American Horror Story), Lorraine Toussaint (Orange is the New Black), Beck Bennett, RuPaul Charles (Drag Race), Indya Moore (Pose), Julio Torres (Sing) en Sarah Sherman (Saturday Night Live) in de film te horen.

NIMONA werd enorm gesmaakt door het grote publiek en door critici. Zo heeft NIMONA een score van 93 procent op RottenTomatoes en een score van 91 procent bij het publiek. De film werd zelfs genomineerd voor de Oscar van Beste Animatiefilm. Ook bij de Critics Choice Awards maakte NIMONA kans op deze titel, maar daarbij ging de award naar Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Op 10 maart weten we of NIMONA de Oscar wél kan verzilveren. In afwachting daarvan kan iedereen – dus ook mensen zonder een abonnement op Netflix – de film integraal bekijken op YouTube.

Bekijk hier de volledige film NIMONA op YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=i4CFWTYFRlw

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...