Nick Carter van de Backstreet Boys aangeklaagd voor verkrachting tienerfan op tourbus in 2001

Backstreet Boy Nick Carter heeft gisteren een aanklacht ontvangen van een fan die beweert dat ze in 2001 verkracht werd door de zanger. Shannon Ruth was op dat moment amper 17 jaar oud. Ze beweert dat Carter haar alcohol gaf, waarna hij tegen haar wil seks had met haar.

Nick Carter wordt beschuldigd van verkrachting. De beschuldiging komt van Shannon Ruth, die in 2001 als 17-jarige fan aanwezig was bij een concert van de Backstreet Boys. Na afloop van het concert werd ze door Carter, die toen 21 jaar oud was, meegevraagd naar de tourbus, waar ze verkracht werd.

Verkracht op tourbus

In de aanklacht, die gisteren werd ingediend in de rechtbank van Nevada, doet Ruth haar verhaal. Ze vertelt dat ze als 17-jarige fan het concert van de Backstreet Boys in Tacoma, Washington bijwoonde. Na afloop van het concert ging ze samen met een groep andere vrouwen naar de leden om een handtekening te vragen. Vervolgens vroeg Nick Carter haar mee naar de tourbus.

Op de bus kreeg Ruth een alcoholisch drankje dat Carter ‘VIP juice’ noemde. Nadat Ruth enkele glaasjes op had, nam Carter haar mee naar de badkamer van de bus en vroeg haar om hem oraal te bevredigen. Daarna nam hij haar mee naar de slaapkamer, waar hij haar op het bed duwde en verkrachte. “Telkens wanneer Ruth ‘nee’ zei en probeerde om recht te komen, werd Carter boos en duwde hij haar harder terug”, staat er te lezen in de aanklacht. Na afloop noemde Carter Ruth een “retarded little bitch” en zei hij dat niemand haar zou geloven. Ruth lijdt aan autisme en hersenverlamming. Door de verkrachting liep Ruth de SOA HPV op.

Shannon Ruth is op dit moment 39 jaar oud, maar ze wachtte 21 jaar om met haar verhaal naar buiten te komen. Ze was namelijk bang voor wat de gevolgen zouden zijn. Na de incidenten vertelde Nick haar namelijk dat ze naar de gevangenis zou moeten gaan als ze zou vertellen wat er tussen hen gebeurde op de tourbus. “Hij zei dat hij Nick Carter was en dat hij de macht had om dat te doen. Door zijn vele bedreigingen, durfde Ruth hem niet aan te klagen”, vertelden de advocaten van Ruth aan Billboard.

Niet de eerste beschuldigingen

Naast Ruth zijn er in de aanklacht ook drie vrouwen die anoniem wensen te blijven. Zij spreken van incidenten tussen 2003 en 2006. Ook zij werden meegevraagd op de tourbus waar ze na enkele alcoholische drankjes gedwongen werden tot seks met de zanger. Een van deze drie anonieme slachtoffers was net als Ruth minderjarig op het moment van de feiten.

Enkele jaren geleden werd Nick Carter ook al beschuldigd van seksueel misbruik. Melissa Schuman, die deel uitmaakte van de popgroep Dream, zei in 2017 dat Carter haar in 2003, toen ze 18 jaar oud was, seksueel misbruikte. Carter ontkende toen alle beschuldigingen en zei dat “Schuman nooit zei dat ze niet akkoord was met wat ze deden”. De zanger werd toen vrijgesproken omdat de zaak verjaard was.

Meer
Lees meer...