Left Right
scrollTop top

Nickelodeon oogst lof met sterk statement als steun voor Black Lives Matter


Nickelodeon
© Shutterstock

Na de dood van George Floyd door overdreven politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis vorige week hebben heel wat bedrijven hun steun betuigd voor de Black Lives Matter-beweging. Een van de meest opvallende statements kwam van kinderzender Nickelodeon.

Nickelodeon besloot maandagavond zijn steun te tonen voor de Black Lives Matter-beweging door in de Verenigde Staten om 18 uur lokale tijd uit de ether te gaan voor 8 minuten en 46 seconden. Dat is exact de tijd dat George Floyd op 25 mei op de grond is gehouden met de knie van politieofficier Derek Chauvin in zijn nek. “Nickelodeon is going off the air for 8 minutes and 46 seconds in support of justice, equality and human rights“, klonk het in de aankondiging.

In plaats daarvan zond de zender een zwart beeld uit met daarop de woorden “I can’t breath“. Die zin riep Floyd meermaals naar de agent om hem duidelijk te maken dat hij geen adem kreeg. Op de video van Nickelodeon hoor je tijdens die 8 minuten en 46 seconden het geluid van iemand die ademhaalt. Op het einde verschijnt ook een oproep om zelf je stem te laten horen en veranderingen te eisen. De videoboodschap was ook te zien op andere zenders van mediabedrijf Viacom zoals MTV, VH1, Comedy Central en TV Land.

Bekijk hier de pakkende video van Nickelodeon

Declaration of Kids’ Rights

Daarnaast deelde Nickelodeon ook een herziende versie van zijn Declaration of Kids’ Rights. De eerste versie daarvan is al 30 jaar oud. Dit is de volledige tekst van de verklaring:

  • Je hebt het recht om gezien, gehoord en gerespecteerd te worden als wereldburger.
  • Je hebt recht op een wereld waar vrede is.
  • Je hebt het recht om gelijk behandeld te worden, ongeacht de kleur van je huid.
  • Je hebt het recht om beschermd te worden tegen gevaar, onrecht en haat.
  • Je hebt recht op een opleiding die je voorbereidt om de wereld te besturen.
  • Je hebt recht op je mening en gevoelens, ook als anderen het er niet mee eens zijn.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…