Left Right
scrollTop top

Nieuw op Netflix deze week: tweede seizoen van ‘The Alienist’, mini-serie ‘The Queen’s Gambit’, de nieuwe film ‘Rebecca’ en de animatiepareltjes ‘Over The Moon’ en ‘Spider-Man: Into The Spider-Verse’


We maken ongetwijfeld veel mensen blij als we zeggen dat er deze week heel wat superhelden te vinden zijn bij de nieuwe filmtitels én dat ook de langverwachte animatiefilm Over The Moon is gearriveerd. Maar ook bij de series gebeurt er het één en ander, want het langverwachte tweede seizoen van The Alienist is gearriveerd en de minireeks The Queen’s Gambit (met Anya Taylor-Joy in de hoofdrol) wordt bejubeld in recensies over de hele wereld.

Series

Het is al een tijdje dat we uitkijken naar de mini-reeks The Queen’s Gambit. Schaken kan ook voor goeie fictie zorgen, dat is al eerder bewezen, en dat deze reeks neergepend is door Scott Frank, die ook de scenarist was van films als Minority Report (2002) en X-Men-film Logan (2017) en daarnaast ook nog eens verantwoordelijk was voor de knappe, maar gruwelijk onderschatte Netflix-reeks Godless (2017 en ook te vinden in onze lijst met de 50 beste reeksen op Netflix) boezemt ons vertrouwen in.

De reeks zelf dan: die speelt zich in de jaren vijftig af. In die tijd ontdekt het meisje Beth Harmon, die in een weeshuis leeft, dat ze een meer dan gemiddeld talent voor het schaakspel heeft. Het meisje wordt onverwacht een ster, maar worstelt tegelijkertijd ook met een verslaving.

Ook lang op gewacht: het tweede seizoen van The Alienist. Het eerste seizoen van deze reeks met onder andere Daniel Brühl en Dakota Fanning dateert immers al van 2018. The Alienist speelt zich af rond het jaar 1900 en draait rond de jacht van politiecommissaris Thedore Roosevelt, psychiater Laszlo Kreizler en tekenaar John Moore die samenwerken om de zaak rond een seriemoordenaar op te lossen. Daarbij krijgen ze ook de hulp van assistente Sara Howard. Het tweede seizoen draagt de ondertitel ‘Angel Of Darkness‘.

You Me Her is aan zijn vijfde en laatste seizoen toe. De serie over polyamorie kende vanaf het begin al liefhebbers en haters. In dit laatste seizoen is Izzy verdwenen en gaan Jack en Emma samen op het datingpad, op zoek naar een nieuwe derde partij. Maar uiteraard komt ook voor dit laatste seizoen Izzy ook weer terug. You Me Her is een even plezierige als onnozele productie van HBO Max, maar is in onze contreien op Netflix te zien.

Uit Spanje komt de reeks Perdida aanwaaien die begin dit jaar op de Vlaamse televisie te zien was. Daarin wil een vader, op zoek naar zijn ontvoerde dochter, zich aan de Colombiaanse grens laten arresteren.

Films

En dan is er ook nog het nieuwe Rebecca met Lily James en Armie Hammer in de hoofdrollen. We mogen het geen remake noemen, maar het verhaal is wel degelijk gestoeld op de gelijknamige film van Alfred Hitchcock uit 1940.

We volgen de ontluikende liefde tussen een jonge vrouw en kasteelheer Maxim de Winter, die stiller en afstandelijker is. Hier en daar wordt gefluisterd dat de dood van zijn Rebecca, de vorige vrouw van de kasteelheer, hem tot op de rand van de waanzin heeft gebracht. Zij kwam in duistere omstandigheden om het leven…

Sinds die eerste prachtige trailer kijken we uit naar Over The Moon. Die film werd geregisseerd door Glen Keane, een Oscarwinnend animator die nog meewerkte aan Disney-klassiekers als Aladdin en The Beauty And The Beast.

Over The Moon draait rond Fei Fei die een raket wil bouwen om het bestaan van een mythische maangodin te bewijzen. De centrale thema’s van de film zijn het verwerken van tegenslag, omarmen van mensen om je heen en de kracht van verbeelding.

Bij de films die sinds deze week op Netflix staan, zijn er heel wat superheldenfilms op te merken. We beginnen graag met Spider-Man: Into The Spider-Verse. Deze bejubelde animatiefilm (die ook een Oscar won voor de Beste Animatiefilm) draait rond de tiener Miles Morales. Hij ontmoet Spider-Man en door een samenlopen van omstandigheden komt hij ook in contact met de Peter Parker/Spider-Man van een parallel universum.

Miles ontdekt vervolgens dat er nog meer universa met elk hun eigen Spider-Man zijn. Zo ontmoet hij onder meer Spider-Gwen, Spider-Man Noir en Peni Parker. Samen proberen ze de plannen van de Kingpin te dwarsbomen om te voorkomen dat alle universa vernietigd worden.

Aquaman staat ook op Netflix en dat hebben veel mensen al opgemerkt, want meteen na de release stond de film al helemaal bovenaan in de lijst met de meest bekeken titels op Netflix. In Aquaman is het stoere bink Jason Momoa die gestalte geeft aan de DC-superheld die eigenlijk gewoon Arthur Curry heet, de erfgenaam van het onderwaterkoninkrijk van Atlantis. Aquaman 2 staat gepland voor een release in 2022.

Hij staat nogal in de schaduw van het sublieme eerste deel, maar ook Kick-Ass 2 (2013) kan op Netflix teruggevonden worden. Hierin proberen Hit Girl en Kick-Ass een normaal leven te leiden als de tieners Mindy en Dave. Met de diploma-uitreiking om de hoek besluit Dave samen met Mindy het eerste superheldenteam ter wereld op te richten.

In Split (2017) van regisseur M. Night Shyamalan. geen superhelden, maar wel Kevin (James McAvoy) die te leiden heeft onder een extreme vorm van schizofrenie en 23 persoonlijkheden in zich heeft schuilen. Volgens zijn behandelend psychiater is er echter nog een 24e en die staat op het punt om alle andere persoonlijkheden over te nemen.

Eén persoonlijkheid maar in I, Tonya (2017), maar wat voor één! De film vertelt het waargebeurde verhaal van Olympisch schaatsster Tonya Harding, hier gespeeld door Margot Robbie. Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen ijsschaatsen in 1994 weet Tonya zich op te werken tot een van de favorieten. Door een incident, waarbij haar rivale aangevallen wordt door een ingehuurde crimineel, is haar toekomst in de ijssport plots onzeker.

In Loving (2016) draait het allemaal om – u raadt het nooit – om de liefde. In het Amerika van de jaren vijftig trouwen Richard en Mildred Loving, in de wetenschap dat ze daarmee een illegale daad stellen: Richard is immers een blanke man, Mildred een zwarte vrouw en dat kan niet in de Amerikaanse staat Virginia, anno 1958.

Wie op zoek is naar een leuke, lichtvoetige en tegelijkertijd romantische komedie kunnen wij van harte About Time (2013) aanraden. Daarin krijgt Tim op zijn 21e verjaardag van zijn vader te horen dat die kan tijdreizen. Wanneer zijn vader hem ook nog eens de kneepjes van het vak leert, besluit Tim dat hij zijn vaardigheden wil gebruiken om te daten. Met een charmante chemie tussen Rachel McAdams en Domhnall Gleeson.

Een meer populaire romantische komedie is Bridget Jones: The Edge Of Reason (2004). Het verhaal vangt aan wanneer Bridget Jones vier weken samenleeft met Mark Darcy. De eerste twijfels over hun samenwonen steken de kop op en Bridget vraagt zich af of ze wel de juiste keuze heeft gemaakt.

En wat is een week zonder een film over de mensheid die na een ramp moet strijden om haar voortbestaan? In het Noorse Kadaver zijn het Leonora, Jacob en hun dochter die die strijd moeten leveren. Het lokale hotel organiseert een liefdadigheidsactie waar het gezin naartoe besluit te gaan. Maar als daar plots mensen verdwijnen, wordt duidelijk dat er verschrikkelijke dingen gebeuren in het hotel.

Docu & Reality

Unsolved Mysteries werd voor de eerste keer uitgezonden in de jaren 80. Toen was dat uiteraard niet op Netflix, maar wel op NBC. De reeks werd een gigantisch succes en telde toen het stopte in 2010 maar liefst 580 afleveringen.

Tien jaar later werd de reeks, samen met de originele makers, opgevist door Netflix. De eerste zes afleveringen verschenen op 1 juli 2020 en dat werd een groot succes. Het is dus ook geen wonder dat Netflix de tweede lading van zes afleveringen snel wilde uitbrengen. Die zes nieuwe mysteries draaien opnieuw over moorden, verdwijningen en deze keer zelfs ook geesten.

Ook David Letterman is terug met een nieuwe reeks opvallende interviews. Hij houdt zich ook in zijn derde seizoen aan zijn titel – My Next Guest Needs No Introduction – en neemt deze keer plaats tegenover Kim Kardashian-West, Robert Downey Jr., Dave Chapelle en superster Lizzo.

En we gaan eruit met eens dansje! Omdat we dat zelf niet mogen volgens de huidig geldende coronamaatregelen heeft Netflix het geregeld dat we naar anderen kunnen kijken die dat doen. In de Franse documentairereeks Move gaat het over de bewegingen van het menselijk lichaam. De documentaire toont hoe de beste dansers en choreografen het bewegen wereldwijd tot een ware kunstvorm hebben verheven.

Dit zijn volgens ons de 50 beste series die op dit moment op Netflix te vinden zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755