Left Right
scrollTop top

Nieuw op Netflix deze week: de eerste meesterlijke film van Netflix (‘Roma’) en Turkse, Australische en Duitse nieuwe fictie


Nieuw op Netflix deze week: de eerste meesterlijke film van Netflix (‘Roma’) en Turkse, Australische en Duitse nieuwe fictie

Bruce Springsteen komt bijna op Netflix! Maar in afwachting kijken we even achteruit naar wat er in de afgelopen week op Netflix is verschenen. En dat is alweer razend interessant, want met ‘Roma’ heeft Netflix nu eindelijk een film in hun bibliotheek waar echt iedereen laaiend enthousiast voor is en die wel eens de eerste Netflix-Oscarwinnaar zou kunnen worden. Maar er is meer!

Films

Uitzonderlijk beginnen we met de categorie ‘film’ bovenaan, want Roma is er. Eindelijk! De winnaar van de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië is het nieuwe pareltje van de Mexicaanse filmregisseur Alfonso Cuarón. Die maakte in het verleden al grote kleppers Gravity, Children Of Men en zelfs Harry Potter & The Prisoner Of Azkaban, maar pakt nu uit met een film die groots is in al zijn kleinheid en subtiliteit.

Alfonso Cuarón deed werkelijk zowat alles zelf voor deze film: hij schreef de film die een ode is aan zijn huishoudster en babysitter, filmde en monteerde ook zelf en trad uiteraard ook op als regisseur. Verwacht geen actieprent, komedie, thriller of avonturenfilm, maar een trage en beschouwende film van 2u en 15 minuten die vooral inzoomt op details. Details die als kind onbelangrijk lijken, maar die je je wel een hele leven lang blijft herinneren. Morgen meer in het filmstuk van de week.

Verder is het erg rustig op filmvlak na de grote drukte van vorige week, maar wie Ghost In The Shell vorig jaar in de cinema heeft gemist kan die film nu inhalen. De film deed enig stof opwaaien omdat het Scarlett Johansson is die in deze film één van de allerbekendste heldinnen uit de Japanse anime vertolkt.

Major is een Aziatische vechtmachine met een menselijk brein. Major geeft leiding aan de politie-eenheid Task Force Section 9 die als doel heeft om de meest gevaarlijke criminelen en extremisten uit te schakelen.

Series

Eén meesterwerk in de filmbibliotheek, maar misschien is het wel het eerste van velen? Feit is dat Netflix het nog altijd beter doet op gebied van televisie dan op gebied van film. Een andere verdienste van Netflix is dat lokale series die geproduceerd zijn voor of samen met Netflix een grote afzetmarkt krijgen. Zo zijn deze week bijvoorbeeld The Protector (uit Turkije) en Tidelands (uit Australië) toegevoegd.

The Protector wekt onze nieuwsgierigheid door zijn ontzettend hoge IMDb-score (op moment van schrijven scoort de reeks een 8,9/10 na meer dan 1.800 stemmen) en omdat de reeks nog in zo een waas van mysterie gehuld is. Het enige dat we momenteel weten is dat de reeks gaat over een jongeman uit het huidige Istanbul die ontdekt dat hij bij een eeuwenoud geheim genootschap hoort. Hij trekt op missie om de stad te redden van een onsterfelijke en bovennatuurlijke vijand.

Van een hele andere kant in de wereld komt Tidelands, de eerste Australische Netflix Original waarin de ex-gevangene Cal McTeer terugkeert naar haar geboortedorp.

Wanneer het lichaam van een lokale visser wordt ontdekt komen de bovennatuurlijke geheimen van het stadje en een aantal van zijn inwoners bovendrijven.

Iets dichter bij huis speelt Bad Banks zich af, want die serie is een Duits bedenksel van Oliver Kienle. Deze reeks draait rond de 25-jarige Jana die zich beweegt in de wereld van de investeringsbanken. Wie niet helemaal mee is in die wereld – zoals wij, bijvoorbeeld – zal niet alle techniciteiten mee hebben, maar net dat draagt bij tot de ongrijpbaarheid en onbegrijpelijkheid van de wereld die geschetst wordt. Wel kunnen we meeleven met de personages. Voor liefhebbers van Billions en wie zich nog eens goed kwaad wil maken op de banken.

Blijven nog over deze week: het vierde seizoen alweer van het vanuit nostalgie vertrekkende Fuller House en het derde seizoen van Travelers dat nu voor het eerst een echte Netflix Original is. De eerste twee seizoenen werden overgenomen van de Canadese zender Showcase, maar voor het derde seizoen nam Netflix de internationale streamingsrechten over. In Travelers komen mensen uit een verre toekomst, waarin ze kunnen tijdreizen, terug afzakken naar het verleden om de wereld te behoeden voor zijn ondergang.

Enkele weken geleden kwam Chilling Adventures Of Sabrina tevoorschijn op Netflix. Nu al is er meer voor de fans en liefhebbers: een kerstspecial met de passende titel A Midwinter’s Tale. Er is deze week ook nog een nieuwe aflevering van Arrow (S7E08), maar de andere reeksen van DC en ook The Good Place hebben hun winterslaap ondertussen ingezet.

Docu & Comedy

Zelfs hij zou het zo gek niet kunnen verzinnen en dus besloot thrillerauteur John Grisham destijds om van The Innocent Man een non-fictiekboek te maken. Zijn enige. Netflix heeft nu een zesdelige documentairereeks gewijd aan deze spraakmakende moordzaak. True crime, dus voer voor de fans van Making A Murderer en anderen.

De wereld heeft al betere tijden gekend en dat wil zeggen dat het gouden tijden zijn voor komieken.De nieuwe Netflix-panelshow The Fix speelt daar handig op in. In de goeie en deskundige handen van Jimmy Carr komen bekende komieken langs om zo snel mogelijk oplossingen te zoeken voor ernstige wereldproblemen. Op Canvas weten ze al langer dat het niet zo eenvoudig is om te werken aan een Ideale Wereld, nu gaat ook Netflix zijn steentje bijdragen. Zeer benieuwd naar deze!

Het is te koud en te donker om buiten te komen? Kijk dan hier eens ter inspiratie naar de volgens ons 50 beste reeksen die op Netflix te vinden zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…