Left Right
scrollTop top

Nieuw Pokémon-game voor Switch zal combinatie worden van remake iconisch game en ‘Pokémon Go’!


Nieuw Pokémon-game voor Switch zal combinatie worden van remake iconisch game en ‘Pokémon Go’!

Er is enorm veel te doen over de nieuwe Pokémon-game voor de Nintendo Switch. Maar als de geruchten kloppen, zou het al die aandacht wel eens waard kunnen zijn. Want volgens verschillende bronnen zou de game een remake worden van een van de iconische Pokémon-games. Maar het zou die nostalgie ook gaan combineren met elementen uit het populaire ‘Pokémon Go’-smartphonespel!

Al sinds de aankondiging is er veel te doen rond de nieuwe Pokémon-game die in ontwikkeling zou zijn. Op de E3-conferentie vorig jaar bevestigde Tsunekazu Ishihara, de CEO van The Pokémon Company, dat “Game Freak begonnen was met het ontwikkelen van een ‘core RPG‘ Pokémon game voor Nintendo Switch.” Meer informatie kregen we niet en dus werd het vooral gissen, al was er toch één ding duidelijk: het gaat hier niet om een spin-off zoals Pokkén Tournament of Pokémon Super Mystery Dungeon maar om een opvolger van onder andere de befaamde Pokémon Red-, Blue- en Yellow-games. En dat deed fans natuurlijk meteen dromen.

Pikachu en Eevee

Ook later loste Nintendo niets meer over de langverwachte game, maar nu zouden een aantal lekken ons toch al wat meer kunnen vertellen. En als we die lekken mogen geloven, zit er een absoluut topgame aan te komen. Volgens verschillende bronnen zou het zelfs om een remake gaan van een van de iconische oude games. Daarbij worden vooral Pokémon Red en Pokémon Green genoemd, de eerste twee games in de befaamde reeks. Wat wel al zeker lijkt, is dat het om twee verschillende versies zal gaan.

En een anonieme gebruiker op het populaire internetforum 4chan meent al te weten welke dat gaan zijn. Volgens hem zouden we moeten gaan kiezen tussen Pikachu en Eevee. Echt betrouwbaar lijkt die info niet, maar er zijn toch een aantal aanwijzingen dat het zou kunnen kloppen. Zo bevestigt hij daarmee een aantal statements van Emily Rogers, die wel als een betrouwbare bron gezien wordt, en viel het de afgelopen tijd wel op dat The Pokémon Company Pikachu en Eevee steeds meer in de spotlights zet. De twee pokémon worden niet alleen meer gepromoot op merchandise maar zouden ook een belangrijke rol gaan krijgen in de nieuwe Pokémon-film.

Diezelfde gebruiker meent ook al de naam van de game te kennen en loste zelfs al artwork. Volgens hem zou de game Pokémon Let’s Go gaan heten, en die naam doet uiteraard een belletje rinkelen.

Pokémon Go

De nieuwe Pokémon-game zal namelijk elementen van het populaire Pokémon Go-smartphonegame gaan implementeren. Wat daarmee wordt bedoeld en hoe ver dat zal gaan, blijft echter een vraagteken. Ook Rogers blijft heel cryptisch. “Welke lessen zouden Game Freak en Nintendo getrokken hebben uit het succes van Pokémon Go? Hoe zou de Switch voordeel kunnen halen uit dat succes, en hoe kan Pokémon Go voordeel halen uit het succes van de Switch?”, vraagt ze zich, ietwat retorisch, af.

Volgens een andere bron zou het vangen van Pokémon “gelijkaardig verlopen met Pokémon Go” en zouden de twee games met elkaar gelinkt kunnen worden. Maar meer info over hoe dat in zijn werk zal gaan, geeft ook deze bron niet. Maar ook hier is de informatie niet echt betrouwbaar.

De integratie van Pokémon Go in de nieuwe Switch-game zou ook voor de smartphonegame goed uitkomen. Na al snel uitgegroeid te zijn tot een hype is de populariteit van het spel al een tijdje weer wat gaan liggen. Producent Niantic probeert nu met events en wedstrijden weer meer volk naar de app te lokken, maar voorlopig kan de hype van bij de lancering van de game toch niet geëvenaard worden.

Voltreffer

Het valt dus allemaal nog af te wachten tot een echte aankondiging. Maar daar zouden we niet al te lang meer op moeten wachten. Want er wordt verwacht dat Nintendo al voor de E3-conferentie, die doorgaat van 12 tot 15 juni, de nieuwe game zal voorstellen. Het zou zo de grote aankondigingen van andere producenten willen voor zijn. Nog maar even wachten dus. Maar als we de geruchten mogen geloven, zou Nintendo wel eens een nieuwe voltreffer kunnen hebben!

In afwachting van de nieuwe game zin gekregen in de iconische games? Steek dan zeker nog eens Pokémon Red of Blue in je Gameboy!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588