Nieuw Proximusabonnement ‘Minimus’ blijkt gewoon verdoken prijsstijging

Nieuw Proximusabonnement ‘Minimus’ blijkt gewoon verdoken prijsstijging

Als het kind maar een goede naam heeft, geloven de mensen het wel, denken ze bij Proximus blijkbaar. Hun nieuwe pakket ‘Minimus’ vervangt de traditionele internet, tv en mobiele combinatie, maar kost meer, terwijl je minder krijgt. 

Internet, tv en een GSM-abonnement, het zal waarschijnlijk één van de meest gekozen telecomcombinaties zijn. Ook bij Proximus, waar ze vroeger een bundel aanboden, die nu een nieuwe naam gekregen heeft: Minimus. Die vervangt het oude Internet+tv+mobiel-pakket, maar kost wel wat meer … zo’n vier euro per maand.

Kijk op je smartphone

Da’s op zich niet erg, alleen betaal je voor Minimus meer én krijg je minder: slechts de helft van de mobiele data dan je vroeger bij die deal kreeg: 1,5 GB voor het kleinste pakket. Zeker voor een generatie die de helft van de tijd op z’n smartphone kijkt, lijkt dat niet ideaal, zelfs niet met overal Proximus_Fon-hotspots.

Je kan Minimus ook upgraden: voor 10 GB extra betaal je tien euro, je krijgt er dan ook wel meteen een GSM-abonnement bij. Maar dat kost dan al zo’n 99.99 euro, bijna tien euro meer dan vroeger. Je krijgt er de eerste vier maanden wel vijfentwintig euro korting op, na een jaar betaal je dus wel degelijk meer voor minder. U weze gewaarschuwd.

Betalen voor telefoontoestellen

De verborgen prijsstijging komt een week nadat bleek dat Proximus klanten al jaren liet betalen voor telefoontoestellen die wel degelijk hun eigendom waren.

Gesponsorde artikelen