Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen deze week: ‘Ted Lasso’ en ‘Sky Rojo’ zijn terug ‘Turner and Hooch’ is nieuw en ‘The Movies That Made Us’ duikt de jaren 90 in


De tijd dat er in de zomer niets te beleven viel, ligt definitief achter ons. De streamingdiensten houden net van de zomer, want veel mensen hebben vakantie en meer tijd om te streamen dan doorheen het jaar. Of je nu thuis zit of ergens ligt te zonnen: onder andere Ted Lasso en Sky Rojo komen met je mee.

Series

Helemaal bovenaan ons lijstje met tips staat deze week het tweede seizoen van Ted Lasso. De serie die heel wat Emmy-nominaties wist binnen te halen is de eerste echte hit voor AppleTV+. In het eerste seizoen zagen we hoe Jason Sudeikis de overstap maakte van een jeugdploeg in het American Football, naar een ploeg in de Premier League.

Ondanks heel wat positieve vibes kon Lasso niet voorkomen dat AFC Richmond moest degraderen naar de tweede klasse. De vraag is nu: hoe gaat de ploeg het daar doen? En kan Roy Kent nog spelen na zijn blessure? Het tweede seizoen wordt beschikbaar gesteld aan het tempo van één nieuwe aflevering per week.

Het vijfde en laatste seizoen van de hitreeks La Casa De Papel komt er in september aan, maar Álex Pina werkt als een gek, want na het eerste seizoen in maart is het tweede seizoen van Sky Rojo nu al klaar voor release op Netflix. Aan de plot is na de zes eerste afleveringen weinig veranderd: sekswerkers Coral, Wendy en Gina zijn nog steeds op de vlucht voor hun pooier Roméo en zijn handlangers.

Op Disney+ kan je de eerste van twaalf afleveringen van Turner & Hooch bekijken. Voor mensen die oud genoeg zijn kan dit een belletje doen rinkelen, want Tom Hanks speelde in 1989 de hoofdrol in een gelijknamige film. Het oorspronkelijke verhaal draaide rond een politieagent, Scott Turner, die na een moord een grote en eigenwijze hond in huis neemt. De hond was immers de sleutel om de moordzaak op te lossen. Tom Hanks is deze keer niet te zien, maar Josh Peck neemt graag die rol over. Hij erfde Hooch van zijn vader terwijl hij nog volop bezig is met carrière maken. Omdat Hooch te groot is om alleen te laten in zijn appartement ziet de jonge Scott Turner geen andere mogelijkheid dan het meenemen van de hond naar zijn werk.

Ook op Disney+ (Star) komt Modern Family tot een conclusie. Alle elf seizoenen van de sitcom die tot op het einde fris, leuk en origineel wist te blijven kan je nu daar bekijken.

Zopas nog werd bekend dat Adil El Arbi en Bilall Fallah een Batwoman-verfilming gaan regisseren voor DC. Hun eerste stappen in Hollywood zette het duo met de FX-reeks Snowfall waarvan ze in 2017 de twee eerste afleveringen regisseerden. Die reeks draait rond Franklin Saint, die in het Los Angeles van de jaren 80 uitgroeit van een onschuldige jongen tot een meedogenloze drugdealer. Zijn pad kruist dat van CIA-agent Teddy McDonald en de ex-worstelaar Gustavo. Drie van de vier seizoenen zijn nu te zien op het streamingplatform Star van Disney+.

Nieuwe films

Wat de nieuwe films betreft is het relatief rustig. Netflix pakt wel uit met Blood Red Sky, een film die in eerste instantie lijkt op een goeie ouderwetse vliegtuigkapingfilm zoals we ze in de jaren negentig wel vaker zagen. Er is echter meer aan de hand. In Blood Red Sky wordt een transatlantische vlucht – van Duitsland naar New York – gekaapt door een groep terroristen. Op het vliegtuig zit Nadia, een moeder met een zoontje van 10. De moeder draagt een mysterieuze ziekte met zich mee, maar ze heeft die al jarenlang verborgen gehouden voor haar zoon. Nu vraagt ze zich af of ze zich moet tonen zoals ze is, omdat dat wel eens de enige kans zou zijn om zichzelf, haar zoontje en de andere passagiers te redden.

Op Amazon Prime is het een eerder rustige zomer, maar ze releasen wel Jolt, een nieuwe reeks met Kate Beckinsale. Zij speelt Lindy en Lindy heeft een pijnlijk geheim. Door een levenslange, zeldzame aandoening, heeft ze moorddadige impulsen die alleen worden gestopt wanneer ze zichzelf schokt met een speciaal apparaat. Door haar aandoening is het moeilijk voor haar om de liefde te vinden. Wanneer dat dan toch eens lukt, wordt haar grote liefde de volgende dag vermoord. Woedend gaat Lindy op zoek naar de moordenaar van haar geliefde, terwijl ze zelf achtervolgd wordt door de politie als hoofdverdachte in de zaak.

Uit 2019 heeft Netflix Fighting With My Family toegevoegd. Redenen om te kijken zijn Stephen Merchant – die samen met Ricky Gervais The Office en Extras bedacht – en Florence Pugh, de actrice die onlangs Black Widow nog bekijkbaar hield. En oh ja, Dwayne “The Rock” Johnson is ook te zien…als zichzelf. In deze film draait het rond de familie Bevis, waar ieder van hen professionele worstelaars zijn. Ze reizen het land door en geven optredens op verschillende kleine podia. De twee kinderen, Saraya en Zak, dromen ervan om lid te worden van World Wrestling Entertainment (WWE). Wanneer ze auditie doen, moet de familie om zien te gaan met de bijkomende problemen.

Op Streamz+ zijn ook weer een heleboel films toegevoegd, maar daarvan willen we enkel Host (2020° aanraden. Daarin huren zes vrienden een medium in om, tijdens de lockdown, een seance te houden via Zoom. De vrienden krijgen echter te maken met een boze geest die hun huizen binnendringt.

Oudere films

Jennifer Garner en Mark Ruffalo spelen de hoofdrol in de romantische komedie 13 Going On 30. Het verhaal start bij de dertienjarige Jenna, die ervan droomt om populair te zijn. Van haar beste vriend Matt, krijgt zij toverpoeder waarmee al haar dromen uitkomen. Jenna wenst dat ze dertig zou zijn en plots…komt die droom uit. Iedereen die 30 is en liever 13 zou zijn kan nu terecht op Netflix.

Uit een minder ver verleden is Chronicle (2012) op Netflix komen aanwaaien. Drie doodnormale tieners ontdekken daarin dat ze superkrachten ontwikkelen. Ze leren hun krachten te beheersen, maar leren ook dat ze hun krachten in hun eigen voordeel kunnen gebruiken…

Docu

Op Netflix is een tweede seizoen van The Movies That Made Us beschikbaar gesteld. Opnieuw krijgen we info van achter de schermen over vier filmklassiekers. Dit seizoen zijn het niet de minsten, want de verschillende afleveringen gaan over Back To The Future, Pretty Woman, Jurassic Park en Forrest Gump. Op Netflix is er overigens ook nog een nieuwe aflevering van Explained toegevoegd, deze week gaat die over het koningschap.

Disney+ wil je met Achter De Attractie doen dromen van een trip naar Disneyland Parijs. In de eerste aflevering draait het rond Jungle Cruise – de attractie waarrond een film staat te verschijnen – maar je kan ook leren waarom het zo lang duurde voor de Space Mountain werd gelanceerd of Twilight Zone Tower of Terror™ werd getransformeerd tot Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT! Dit is het verhaal van de attracties in de Disney-parken van de jaren 50 tot nu. De reeks telt tien afleveringen waarvan er nu al vijf beschikbaar zijn.

En dan is er nog Stuntman op Disney+, over een vergeten beroepsgroep uit de filmindustrie. Deze film volgt de hoogte-en dieptepunten van de stuntman en Hollywoodveteraan Eddie Braun wanneer hij een stunt probeert die volgens velen de gevaarlijkste is in de filmgeschiedenis. Braun kijkt terug naar hoe hij meerdere auto-ongelukken, explosies en levensgevaarlijke sprongen heeft overleefd tijdens zijn meer dan 30-jarige carrière in film en televisie. Nu hij midden in de 50 is en zijn pensioen overweegt, besluit Braun een buitengewone carrière af te sluiten door een beruchte mislukte stunt – de Snake River Canyon-raketsprong – na te bootsen. Stuntman ging in 2018 in wereldpremière op het LA Film Festival en won de publieksprijs voor Beste Documentaire.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…