Nieuw te streamen deze week: ‘The Buccaneers’ is nieuw, ‘For All Mankind’ is terug, het kerstseizoen wordt op gang getrokken door ‘The Santa Clauses, ‘The Killer’ en ‘The Chapel’ zijn filmtoppers en Robbie Williams heeft een docureeks

Midden november en plots lijkt het einde van het jaar zeer dichtbij. Het wintergevoel is ook bij de streamingdiensten gearriveerd, want Disney+ lanceert een nieuw seizoen van The Santa Clauses. Een karrevracht kerstfilms hoeven we anders dan andere jaren niet te verwachten van Netflix (er komen er wel nog enkelen), maar een nieuwe prent van David Fincher mét Michael Fassbender hebben ze wel in de aanbieding. Op Streamz+ valt dan weer naar The Chapel te kijken. Een overzicht van alle nieuwe titels van deze week!

Series

The Buccaneers is de verfilming van de laatste en onafgewerkte roman van Edith Wharton. Zij was niet zomaar de minste, want ze schreef The Age Of Innocence (dat verfilmd werd door Martin Scorsese) en in 1921 werd ze de eerste vrouw die de Pullitzer Prize won. Toen ze stierf in 1937 was The Buccaneers onafgewerkt en werd het ook zo uitgegeven. Pas in 1993 werd het boek afgewerkt door Marion Mainwaring, een Amerikaans criticus en vertaalster. Het verhaal draait rond een groep vrolijke jonge Amerikaanse meisjes die terecht komen in het Londen van de jaren 1870. Ze vertonen een verfrissende minachting voor eeuwen van traditie in Engeland en hebben een plan: het strikken van een Britse aristocraat. Wie van Bridgerton en The Gilded Age houdt, kan nu op Apple TV+ terecht voor de eerste drie afleveringen van deze reeks.

Nog op Apple TV+ is er een nieuw seizoen van For All Mankind, de langstlopende reeks op de streamingdienst. De reeks die ooit begon met de maanlanding is in het vierde seizoen reeds op Mars beland én in het jaar 2003. Het ruimtevaartprogramma heeft zich gericht op het vangen en ontginnen van waardevolle en mineraalrrijke asteroïden die de toekomst van zowel de planeet Aarde als Mars kunnen veranderen. De grote uitdaging voor dit nieuwe seizoen is het geloofwaardig verouderen van personages die we een paar decennia geleden leerden kennen. Dit is het begin van tien nieuwe afleveringen waarvan er elke week één verschijnt.

Op Streamz is een tweede seizoen te bekijken van Operación Marea Negra, een Spaans-Portugese dramareeks die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van de mensen die een 26-daagse Atlantische oversteek maakten met een zelfgemaakte onderzeeër die een lading van meer dan drieduizend kilo cocaïne aan boord had. De boot werd voor de kust van Galicië onderschept, en de lading werd ontdekt. De boot werd bemand door onder meer Agustín Álvarez, een voormalige Spaanse amateurbokser. Aan boord was het een kwestie van overleven, vanwege stormen, onvoorspelbare stromingen, honger, onderlinge strijd en de autoriteiten. Vrijwel meteen nadat het eerste seizoen van de miniserie uitkwam, werd de reeks al vernieuwd voor een tweede seizoen.

Het tweede seizoen van Rap Sh!t, de nieuwe reeks van Issa Rae voor HBO – en dus voorlopig nog te bekijken via Streamz – werd in augustus ter elfder ure uitgesteld en verschijnt nu dus enkele maanden later. Reden daarvoor waren de stakingen in Hollywood: de makers hadden gehoopt intussen beroep te kunnen doen op de gezichten van de show om buzz rond de reeks te creëren. Niets is helaas minder waar, want de stakingen lopen intussen nog steeds door. Rap Sh!t draait rond twee vriendinnen die het proberen te maken in de rapscene in Miami. De serie geeft fans een kijkje in de beproevingen die vrouwelijke rappers doorstaan. Issa Rae besprak het project voor het eerst in 2021 en zei dat het was geïnspireerd door opmerkingen van Jermaine Dupri over artiesten als City Girls, Megan Thee Stallion en anderen.

Na The Santa Clause (1994), The Santa Claus 2 (2002) en The Santa Clause 3 (2006) lanceerde Disney+ vorig jaar The Santa Clauses. Tim Allen en Austin Kane waren hierin samen te zien en nu lanceert Disney het kerstseizoen met de start van het tweede seizoen van The Santa Clauses. In de eerste afleveringen zien we daarin hoe Scott (Tim Allen) Cal (Austin Kane) tot nieuwe kerstman benoemt en van het idee droomt om van kerst een familiebedrijf te maken. Elke week volgt een nieuwe aflevering.

Film

De kerstman heeft dus een comeback gemaakt, maar niemand minder dan Michael Fassbender doet deze week hetzelfde op Netflix in The Killer, de nieuwe film van David Fincher. Fassbender nam in 2017 een pauze in het acteren om zich toe te leggen op het autoracen. In die zes jaar was hij niet meer in een film te zien, op zijn verplichte rol van Magneto in de X-Menfilm Dark Phoenix na. Maar toen belde David Fincher en als de regisseur van onder andere Se7en (1995), Fight Club (1999), Zodiac (2007), The Social Network (2010) en Gone Girl (2014) belt, kan je niet weigeren. In diens nieuwe film The Killer speelt Fassbender een huurmoordenaar die in een ongezien moment van zwakte een klus verpest en er daarna voor dient te zorgen dat hij alle losse eindjes wegwerkt. Niets dat we nog niet eerder zagen, maar de regie van Fincher is efficiënt en het is ook erg fijn om Fassbender terug te zien.

Op Streamz+ is één van de beste Vlaamse films van het jaar en de beste film van regisseur Dominique Deruddere geland. Het verhaal van The Chapel draait rond de virtuoze pianiste Jennifer Rogiers (Taeke Nicolaï) die, wanneer ze als één van de twaalf finalisten mag deelnemen aan de Koningin Elisabethwedstrijd, alles op alles zet om die prestigieuze wedstrijd ook te winnen. Ze wordt samen met de andere finalisten een week geïsoleerd van de buitenwereld in een muziekkapel en heeft er maar één doel: repeteren om te winnen.

Docu & Reality

Dat Robbie Williams een superster is, zal niemand betwisten. Dat die ster te lijden heeft gehad onder het succes ook niet. De nieuwe docureeks Robbie Williams op Netflix geeft in vier afleveringen weer hoe een jonge ster uit de boysband Take That zijn soloalbum mocht maken, hoe Robbie Williams een superster werd en hoe hij vervolgens te lijden had onder de voortdurende aanwezigheid van paparazzi, roddels en de druk van het succes. In de laatste aflevering zien we ook hoe de zanger zijn goesting om op te treden terugvond.

Waarom zou je in ons digitale tijdperk niet het internet opzoeken om je soulmate te vinden? Jeff en Shaleia zijn de grondleggers van Twin Flames Universe., een controversiële online community die aast op mensen die op zoek zijn naar liefde. Met exclusieve toegang voor voormalige leden onthult de driedelige docureeks Escaping Twin Flames op Netflix de gruwelijke verhalen over dwang en uitbuiting rond Twin Flames Universe. Van het aanmoedigen van stalkinggedrag tot het manipuleren van genderidentiteiten. De serie documenteert ook de actieve inspanningen van familieleden om hun dierbaren te redden uit het web van Jeff en Shaleia.

Nog op Netflix krijgen we in de documentaire Cyberbunker: The Criminal Underworld zicht op hoe de Nederlander Herman Johan Xennt de onderwereld indook vanuit een bunker in Duitsland door het opzetten van een eigen internetprovider. De inwoners van het idyllisch Duitse toeristenstadje Traben-Trarbach wisten niet wat hen in 2013 overkwam met de komst van een groep mysterieuze Nederlanders. Ze werden aangestuurd door hun excentrieke leider, Herman Johan Xennt, die een enorme bunker wilde kopen. Xennt beloofde het dorp een welvarende toekomst, maar weldra werd er twijfel verspreid onder de inwoners. In deze documentaire wordt het verhaal van Xennt en zijn bedoelingen onthuld. Was de charismatische man in werkelijkheid een meedogenloze crimineel?

Tijd voor leukere dingen, zoals film! In de korte documentaire op Netflix Temple Of Film: 100 Years Of The Egyptian Theatre blikken Guillermo del Toro, Rian Johnson en andere filmgrootheden in amper 10 minuten tijd terug op het historische Egyptian Theatre in LA dat nu in zijn oude glorie als filmpaleis wordt hersteld.

Op Prime Video start een nieuwe realityreeks met de titel 007: Road To A Million. Grappig weetje: Brian Cox is betrokken geraakt bij de reeks omdat hij dacht dat hij eindelijk gevraagd werd als schurk voor een nieuwe Bondfilm. Pas toen er geen script bleek te zijn begon hem te dagen dat er ergens een vergissing moest gemaakt zijn. 007 Road To A Million is dan ook geen film of serie, maar wel een wedstrijd. Negen paar alledaagse mensen worden losgelaten op een groot avontuur en moeten een reeks uitdagingen voltooien in onder andere de Schotse Hooglanden en de bruisende straten van Venetië. De deelnemers moeten tien vragen vinden die over de hele wereld verborgen zijn, voor een kans op het winnen van een levensveranderende prijs van 1.000.000 pond. Om de vragen te beantwoorden, moeten de duo’s zware, op James Bond-geïnspireerde uitdagingen aangaan die hun fysieke kracht en mentale reserves tot het uiterste drijven. Brian Cox maakt het hen extra moeilijk.

Via Disney+ is de docureeks Beplaying: The Voices Behind The Sound te streamen. De nieuwe serie laat de minst bekende aspecten uit het leven van zes van ’s werelds beste dj’s zien. Het leven van een dj op het podium is internationaal gekend, maar wat gebeurt er wanneer ze zich niet voor duizenden dansende mensen bevinden? De serie duikt in het leven van gevierde dj’s – de Argentijnse dj Hernán Cattáneo, de Nederlandse dj Armin van Buuren, de Britse dj Carl Cox, het Australische dj-duo Nervo, de Nederlandse dj Afrojack en de Brits-Canadese dj Richie Hawtin – en onthult wat hen inspireert, hoe hun creatieve processen eruit zien en hoe ze hun leven buiten het podium leiden. Elke aflevering is gewijd aan het verkennen van de carrière en het dagelijks leven van een dj.

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+