Nieuw te streamen deze week: ‘Secret Invasion’, ‘I Am Virgo’ en Colin From Accounts’ zijn nieuwe series, ‘The Righteous Gemstones’ en ‘And Just Like That…’ zijn terug en ‘Armageddon Time’ en ‘Mrs. Harris Goes To Paris’ zijn fijne nieuwe films

Na weken vol zonneschijn en terrasjes heeft de regen zich opnieuw meester gemaakt van onze weersomstandigheden. Dat mag jammer lijken, behalve wanneer je beseft dat tv kijken onder een dekentje ook erg fijn kan zijn. Nieuw aanbod is er in ieder geval voldoende deze week, want de nieuwe series struikelen over elkaar in de strijd om jouw aandacht. Wij zetten de hoogtepunten hieronder op een rijtje.

Series

Secret Invasion is de eerste reeks van Marvel van dit jaar en de eerste in de vijfde fase van het MCU. In de nieuwe serie maken we de grote terugkeer van Nick Fury (Samuel L. Jackson) mee die op het einde van Captain Marvel (2019) gevraagd had om zich te laten vervangen op aarde. Hij keert terug vanuit de ruimte omdat de dreiging van de Skrull niet meer te ontkennen is. De Skrull zoeken naar een nieuwe thuis en hebben besloten dat dat de Aarde moet worden. Over de hele wereld creëren de Skrull chaos en verwarring door het plegen van terrorisctische aanslagen, die ze vervolgens niet zelf opeisen. Fury wordt geconfronteerd met een wereld waarin het niet duidelijk is wat nog waar is en wat niet, wie te vertrouwen is en wie niet. De eerste aflevering – die nu beschikbaar is op Disney+ – speelt zich grotendeels af in de donkere straten van Moskou en toont meteen de hoeveelheid talent waarover het MCU kan beschikken. We zien Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Emilia Clarke en Olivia Colman in aanzienlijke rollen en ook Don Cheadle en Martin Freeman steken hun neus even aan het venster.

De reeks kon overigens ook al rekenen op kritiek omdat de intro gemaakt werd met behulp van AI. Maar wie de eerste aflevering gezien heeft en ook de thematiek mee heeft, kan begrijpen waarom ze dat bij Marvel de beste beslissing vonden.

Gearriveerd op Prime Video: de eerste drie afleveringen van de sympathieke en goed ontvangen Australische reeks Colin From Accounts. De serie speelt zich af in Sydney, waar ook Ashley en Gordon leven: twee eenzame, complexe mensen die bij elkaar worden gebracht door een auto-ongeluk en een gewonde hond. Ze zijn gewone, grappige mensen die elkaar kiezen en dapper genoeg zijn om hun ware zelf te tonen en er samen het beste van proberen te maken.

Er is nog een nieuwe serie te bespeuren op Prime Video deze week: in het uitdagende I’m A Virgo is het hoofdpersonage een jonge zwarte man van bijna vier meter. Cootie is in alle verborgenheid opgegroeid en kent de buitenwereld alleen maar via strips en televisieseries. Wanneer hij op zijn negentiende dan toch zijn eerste stappen buiten het nest zet, ervaart hij de schoonheid en de uitdagingen van de wereld voor het eerst. Hij sluit vriendschap, vindt liefde, handelt ongemakkelijke situaties af en ontmoet z’n idool. Deze serie komt uit de koker van Boots Riley die in 2018 nog indruk maakte met Sorry To Bother You.

Op Streamz is het derde seizoen van HBO-titel The Righteous Gemstones van start gegaan met twee nieuwe afleveringen. In de komische reeks die draait rond een televisiepredikant en zijn gezin zien we aan het begin van dit seizoen hoe Jesse, Jude en Kelvin proberen om te gaan met het semi-pensioen van hun vader en proberen ze een oplossing te vinden voor de tegenvallende bezoekersaantallen en dotaties op hun shows.

In het eerste seizoen van And Just Like That… draaide het opnieuw om de levens van Carrie, Miranda en Charlotte. Samantha was in geen velden of wegen te bespeuren en dat zal voor het grootste gedeelte van het tweede seizoen ook zo blijven, maar er is ons wel beloofd dat we Kim Catrall in één nieuwe aflevering zullen zien opduiken. Daarnaast zien we ook Aidan Shaw plaats (John Corbett) nog terug, een personage dat de fans van Sex And The City niet onbekend zal zijn. Op Streamz kan je wekelijks terecht voor een nieuwe aflevering én – voor wie dat nog niet zag – het eerste seizoen van de vervolgreeks van Sex And The City.

Nog meer glitter and glamour in Glamorous op Netflix, een reeks waarin we YouTuber Miss Benny in de hoofdrol zien. Benny definieert hen als non-binair en speelt in de nieuwe Netflixreeks Marco Mejia, een jonge twintiger met een eigen vlog. Op die vlog schept Marco op dat hij connecties heeft met alle grote merken in het wereldje van de make-up. In werkelijkheid is het een job op de make-upafdeling van een winkelcentrum. Op en dag staat Madolyn Addison (Kim Catrall) voor hem, zij is de eigenares van een waar make-upimperium en ze wil dat Marco voor haar komt werken.

Nog op Netflix wordt een nieuwe Duitse misdaadreeks gelanceerd. Het zesdelige Schlafende Hunde draait rond een voormalig rechercheur die aan lager wal geraakt is en nu op straat leeft. Hij gaat op zoek naar de waarheid nadat een nieuw sterfgeval twijfels oproept over een zogenaamd afgehandelde moordzaak.

En uit Japan komt nog de romantische dramareeks Let’s Get Divorced op Netflix. Een gemediatiseerd getrouwd stel dat niet meer van elkaar houdt, is zeer optimistisch over hun scheiding. Doorheen de afleveringen zullen we echter zien dat het scheiden moeilijker lijkt dan oorspronkelijk gedacht waardoor de twee nog een laatste keer zullen moeten samenwerken als ze ooit gescheiden willen raken.

Film

Op Netflix zijn de laatste tijd al enkele best te pruimen recente films verschenen. Onlangs waren er nog Watcher en She Said en nu hebben ze Armageddon Time aan het aanbod toegevoegd. Het is bijna niet te geloven wanneer je ziet dat Anne Hathaway, Jeremy Strong en Anthony Hopkins in de cast zitten dat deze film het niet eens tot in de zalen heeft kunnen schoppen, alleszins niet in België. Nochtans is de nieuwe film van regisseur en scenarist James Gray – die eerder The Immigrant (2013), The Lost City Of Z (2016) en Ad Astra (2019) maakte – zeker de moeite. Armageddon Time vertelt het verhaal van de twaalfjarige Paul die door zijn grootvader wordt nagestreefd om zijn grootste dromen na te jagen. Zijn ouders willen meer voor Paul dan ze zelf ooit gekend hebben en ze sturen hem naar een dure privéschool. Het is een school waar hij zich niet thuis voelt en waar het gros van de studenten niet enkel bevoorrecht, maar ook vooringenomen is. Tevens moet Paul ook zijn beste vriend John achterlaten op zijn oude school.

In dezelfde categorie – best te pruimen, maar nooit bij ons in de zalen gekomen – vinden we de sympathieke prent Mrs. Harris Goes To Paris op Netflix. Het verhaal gaat over de sympathieke Mrs. Harris die in de jaren vijftig van de vorige eeuw schoonmaakster is en verliefd wordt op een jurk van Dior die ze bij één van haar klanten ziet. Ze besluit dat ze zichzelf ook zo een jurk wil gunnen en spreekt haar spaargeld aan om er eentje te gaan halen in Parijs.

De altijd sympathieke Alison Brie speelt de hoofdrol in Spin Me Round op Streamz+ en ook Aubrey Plaza duikt in de film op, dat zijn voor ons twee redenen om deze film aan te raden. Brie speelt een manager van een Italiaanse restaurantketen die de kans krijgt om zich in het kader van werk in Italië onder te dompelen. Net buiten Florence verblijft ze in een prachtig verblijf en ontmoet ze de rijke en charmante restauranteigenaar. Licht vertier.

Ook de familiekomedie Lyle, Lyle Crocodile is beschikbaar op Streamz+, in het Engels en in het Vlaams. Wanneer de familie Primm naar New York City verhuist, worstelt hun jonge zoon Josh om zich aan te passen aan zijn nieuwe school en vrienden. Dat verandert allemaal wanneer hij Lyle ontdekt, een zingende krokodil die houdt van baden, kaviaar en geweldige muziek. De twee worden snel vrienden, maar Lyle’s bestaan wordt bedreigd door de kwaadaardige buurman dhr. Grumps. In de engelstalige versie wordt Lyle ingesproken door de wereldvermaarde popster Shawn Mendes.

Tot slot ook nog nieuw op Streamz+ is The Marksman (2021), een film waarin Liam Neeson een veeboer en Vietnamveteraan speelt die langs de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico leeft. Zijn vrouw is net overleden aan kanker en de bank staat op het punt zijn enorme eigendom af te nemen. Zijn rustige leven wordt plotseling verstoord door de onverwachte komst van twee illegale immigranten die de grens naar zijn land oversteken.

Docu

Toen de negenjarige Maya Kowalski in 2016 werd opgenomen in het Johns Hopkins All Children’s Hospital, had niets haar of haar familie kunnen voorbereiden op wat ze zouden gaan meemaken. Terwijl het medische team probeerde haar zeldzame ziekte te begrijpen, begonnen ze te twijfelen aan de waarheden die de Kowalski’s met elkaar verbonden. Plotseling zat Maya in hechtenis, ondanks twee ouders die wanhopig waren om hun dochter mee naar huis te nemen. Het onwaarschijnlijke verhaal is nu het onderwerp van de documentaire Take Care Of Maya op Netflix.

King Of Clones, eveneens op Netflix, brengt dan weer het verhaal van één van de meest beruchte wetenschappers van Zuid-Korea. Hwang Woo-suk was een autoriteit in de kloonwetenschap en slaagde er in 2004 al in om met het behulp van varkens en koeien een menselijk embryo te klonen. Even snel dan hij erop gehesen was viel de man van zijn voetstuk toen bleek dat hij voor het onderzoek twee van zijn vrouwelijke medewerkers gedwongen had om hun eicellen af te staan.

Meer
Lees meer...