Nieuw te streamen deze week: ‘Futurama’ en ‘Good Omens’ zijn terug, ‘Captain Fall’ is nieuw, ‘The Beanie Bubble’, ‘The Covenant’, ‘Saint Omer’ en ‘Happiness For Beginners’ zijn nieuwe films en ook de liefhebber van true crime wordt stevig bediend

Het weer blijft nog eventjes belabberd en fris: dat is minder goed nieuws voor de zonnekloppers onder ons, maar des te beter nieuws voor de serieverslinders en bingers. Na een aantal mindere weken is het aanbod deze week om duimen en vingers mee af te likken. Niet alleen worden de huidige seizoenen van The Witcher (Netflix) en How I Met Your Father (Disney+) besloten, er is ook een heleboel nieuw materiaal. Een overzicht van de beste nieuwe titels van deze week!

Series

Na jaren afwezigheid keert Futurama terug voor een derde leven. Totaal onverwacht kwam begin 2022 de aankondiging van de Amerikaanse streamingdienst hulu dat ze de animatiereeks van Matt Groening terug zouden brengen voor twintig episodes. Het is een vervolg aan het turbulente parcours van de reeks. Van 1999 tot 2003 liep Futurama op Fox. Daarna werd het stil, tot Comedy Central de reeks in 2008 opnieuw oppikte. Tot ook zij er in 2013 mee ophielden. Nu brengt hulu de reeks terug na tien jaar afwezigheid, en het knappe is dat ook bijna de gehele originele stemmencast weer meedoet. De serie zal zijn nieuwe begin beleven in de 31e eeuw. Afhankelijk van wie je het vraagt is dit het achtste of het elfde seizoen van de reeks. Ze staan allemaal op Disney+ net als de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Daarin botst Fry tegen een zeer herkenbaar probleem aan: hij probeert alle televisieseries te bekijken die ooit zijn gemaakt. Wekelijks volgt een nieuwe aflevering.

Eveneens terug van lang weggeweest is Good Omens op Prime Video, de serie uit de koker van Neil Gaiman. De serie met Michael Sheen en David Tennant als engel en duivel dateert al uit het verre 2019 en het strekt dus tot aanbeveling om ook de eerste zes afleveringen er nog eens doorheen te jagen. Het tweede seizoen van Good Omens staat eveneens in zijn volledigheid beschikbaar. Het verhaal draait om een ontsnapte naakte aartsengel die aanklopt bij de boekhandel van de rebellerende engel Azirafaal. De aartsengel weet niet meer wie hij is, hoe hij daar terecht kwam en creëert een enorm probleem voor Azirafaal en de gepensioneerde demon Crowley. Zowel hemel als hel zijn erop gebrand om hem te vinden.

Van de makers van Rick & Morty is een nieuwe animatiereeks op Netflix gearriveerd. Captain Fall is een maffe, goedgelovige kapitein die wordt ingehuurd om een duur cruiseschip te besturen. Zonder dat hij het beseft wordt hij de perfecte zondebok voor een illegale smokkeloperatie. Onder andere Jason Ritter en Adam Devine zijn te horen in de stemmencast.

The Witcher is dan weer terug voor de tweede seizoenshelft van het derde seizoen op Netflix. Deze keer wordt er dus écht afscheid genomen van Henry Cavill. Liam Hemsworth neemt de rol van Geralt in de volgende seizoenen van The Witcher over.

Ook op Disney+ is er een serie die een tweede seizoenshelft heeft gekregen. Van de sitcom How I Met Your Father, dat al aan zijn tweede seizoen bezig was, zijn er tien nieuwe afleveringen gearriveerd.

Film

De nieuwe rage van studio’s blijkt films te laten maken van hoe bekende producten hun oorsprong kenden. Prime Video had al AIR en op Disney+ is Flamin’ Hot te bekijken. Nu komt daar The Beanie Bubble op Apple TV+ bij. Zach Galifianakis speelt Ty Warner, een gefrustreerde speelgoedfabrikant en zakenman. Als hij voor zijn knuffels een samenwerking aangaat met drie vrouwen worden deze Beanie Babies een bepalende trend in de tweede helft van de jaren negentig. Het veroorzaakt een verzamelwoede onder huismoeders en brengt een ongekende investeringsbubbel en een razernij van hebzucht voort.

Op Prime Video kunnen we kijken naar Guy Ritchie’s The Covenant waar – dat is lang geleden! – Jake Gyllenhaal de hoofdrol in vertolkt. The Covenant volgt sergeant John Kinley tijdens zijn laatste dienstplicht in Afghanistan. Tijdens de dienst staat John onder andere in nauw contact met een lokale tolk, Ahmed genaamd. Wanneer de eenheid in een hinderlaag wordt gelokt, zijn John en Ahmed de enige overlevenden. Ahmed zal zijn leven moeten riskeren om een zwaargewonde John over kilometers slopend terrein in veiligheid te brengen.

Op Streamz Premium+ kan je kijken naar de Franse awardwinnende prent Saint Omer. Daarin wonen we de rechtszaak van Laurence Coly in Sint-Omaars bij. Coly wordt ervan beschuldigd haar babydochtertje achtergelaten te hebben op het strand waarna deze kwam te overlijden. Deze gebeurtenis wil Rama, die de rechtzaak ook bijwoont, implementeren in haar bewerking van de Medea-mythe. Tijdens het proces zijn er onvoorziene omstandigheden en Rama moet haar eigen relatie ten opzichte van het moederschap onder de loep nemen.

Eveneens nieuw op Streamz Premium+ is Gunpowder Milkshake, met onder andere Gillian Jacobs uit de Netflixserie Love en uit de sitcom Community die eveneens op Netflix te bekijken is. In Gunpowder Milkshake speelt Jacobs Sam, een meisje dat op haar 12e in de steek is gelaten door haar moeder Scarlet, die huurmoordenaar was. Opgevangen door ’the Firm’, het instituut waar Scarlet voor werkte, treedt ze in de voetsporen van haar moeder en werkt ze zich op tot huurmoordenaar. Wanneer Sam vervolgens een jong meisje onder haar hoede neemt, worden alle zaken echter op zijn kop gegooid en moet ze zich tegen ’the Firm’ keren.

Een ander bekend gezicht is Ellie Kemper, die jarenlang Erin heeft gespeeld in The Office US (dat te bekijken is via Streamz). In de romcom Happiness For Beginners van Netflix speelt Kemper Helen, een vrouw die onlangs gescheiden is en daardoor een beetje verloren loopt. Helen besluit dat ze een nieuwe start nodig heeft en schrijft zich in voor een overlevingscursus in de wildernis. Het avontuur is een tocht door de Appalachian Trail met een groep vreemdelingen. Vanaf het begin wordt Helens plan om de beste wandelaar te zijn op de proef gesteld en vindt ze meer dan alleen zichzelf in de wildernis.

Ook de Duitse film Paradise is nieuw op Netflix. De film speelt zich af in de niet al te verre toekomst, waarin het bedrijf AEON een miljardenconcern in de farmaceutische industrie is geworden. De start-up heeft dit voor elkaar gekregen met een revolutionaire technologie die het mogelijk maakt om levens van de ene persoon op de andere over te dragen. Dit heeft ernstige gevolgen voor delen van de samenleving. Nadat zijn vrouw wordt gedwongen om 40 jaar van haar leven op te geven als betaling voor een verzekeringsschuld, zoekt een man wanhopig naar een manier om ze terug te krijgen.

Docu

Op Streamz start op zaterdag het derde en laatste seizoen van de bijzondere reeks How To With John Wilson. Het concept is eenvoudig: de New Yorkse filmmaker probeert op een eigenzinnige manier alledaagse vragen van een antwoord te voorzien. Alles wat er gebeurt verwerkt Wilson in zijn afleveringen, van zijpaadjes tot onverwachte ontmoetingen waardoor een vraag als “Hoe gooi je je batterijen weg?” of “Hoe vind je een parkeerplaats?” (voorbeelden uit het vorige seizoen) toch weer niet zo eenvoudig te beantwoorden blijken. De eerste twee seizoenen van How To With John Wilson zijn ook nog op Streamz te vinden, evenals de start van het derde.

Nog op Streamz is de tweedelige HBO-docureeks The Golden Boy beschikbaar gesteld. Als jonge man was Oscar De La Hoya een gouden medaillewinnaar bij het Olympisch boksen, een professionele bokser die meerdere wereldtitels won, een held uit zijn geboorteplaats en een rolmodel voor zijn Mexicaans-Amerikaanse gemeenschap in Oost-Los Angeles. De La Hoya, bijgenaamd “The Golden Boy”, schoot met zijn knappe uiterlijk, charisma en oprechte verhaal over het winnen van Olympisch goud voor zijn stervende moeder, naar nationale bekendheid als een superster, zowel binnen als buiten de ring. Toch was niet alles wat het leek achter die gepolijste façade.

Op Streamz Preimum+ is de documentaire Salvatore: Shoemaker Of Dreams (2020) nieuw. In het begin van de 20e eeuw zeilde de verarmde Italiaanse tiener Salvatore Ferragamo van Napels naar Amerika op zoek naar een beter leven. Hij vestigde zich in Zuid-Californië en werd Hollywoods favoriete schoenmaker tijdens het stille tijdperk. In 1927 keerde hij terug naar Italië en richtte in Florence zijn gelijknamige luxemerk op. Deze documentaire vertelt over Ferragamo’s avonturen.

Een dosis true crime vinden we op Netflix in de documentaire Missing: The Lucie Blackman Case. Het is midden 2000 wanneer de 21-jarige Lucie Blackman, een stewardess, haar leven in Londen achterlaat en naar Tokio verhuist voor een avontuurlijk jaar vol ontdekkingen. Slechts drie weken later is ze spoorloos verdwenen. Wat volgt is een ingewikkeld internationaal onderzoek om Lucie te vinden – geleid door een team van vasthoudende Japanse rechercheurs. Het verhaal van Lucie wordt in deze documentaire verteld door de mensen die betrokken waren bij het onderzoek en haar vader, die nooit de hoop had opgegeven om zijn dochter levend terug te vinden. Hun race tegen de klok voerde hen door het louche hart van de onderbuik van Tokio en uiteindelijk naar de tragische waarheid.

Wie dan nog niet genoeg levensechte miserie achter de rug heeft, kan dan nog afstemmen op The Lady Of Silence: The Mataviejitas Murders op Netflix. Tussen 1998 en 2005 werd Mexico-Stad getroffen door een serie moorden op oudere vrouwen die in hun eigen huis waren gewurgd. De profielen van de slachtoffers veroorzaakten nooit eerder vertoonde sociale verontwaardiging en media-aandacht. Het Openbaar Ministerie zette alle middelen en inspanningen in om de eerste seriemoordenaar van Mexico te pakken te krijgen. Getuigen beschreven de verdachte als lang, robuust en sterk, die zich voordeed als verpleegster om het vertrouwen van de slachtoffers te winnen.

Iets lichtere kost op Netflix is een nieuwe Unknown-documentaire: Cosmic Time Machine. De documentaire volgt een team van ingenieurs en wetenschappers terwijl ze de volgende reuzensprong maken in de zoektocht om het heelal te begrijpen. Het is de ambitieuze missie van NASA om de James Webb-telescoop te lanceren, waarmee beelden van verre sterrenstelsels geleverd kunnen worden die onze verbeelding ver te boven gaan. De film, die unieke toegang achter de schermen van NASA heeft, volgt de missie van begin tot lancering.

Wie andere ambities heeft, of geen andere job vindt, kan het eens proberen met How To Become A Cult Leader op Netflix. Voor sekteleiders is het ontzettend belangrijk om mensen ervan te overtuigen dat ze heilig zijn en het volgen waard. Maar hoe weten zulke leiders volgelingen te krijgen? In deze documentaireserie van Netflix, die handig vermomd is als handleiding om een toegewijde sekte te winnen, wordt er met een knipoog gekeken naar de opkomst van zes beroemde sekteleiders. Verteller van dienst is Peter Dinklage.

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+