Nieuw te streamen deze week: ‘The Rehearsal’ en ‘Wedding Season’ zijn nieuw, ‘Cobra Kai’, ‘Rick And Morty’ en ‘Central Park’ hebben nieuwe seizoenen en ook Pinocchio en Thor verblijden ons met hun komst

De zomer is voorbij en het nieuwe televisieseizoen is gestart, maar daar hebben de streamers onder ons weinig van gemerkt. De streamingdiensten zijn ons tijdens de zomer ook gewoon blijven voorzien van wekelijkse nieuwe titels en dat zal dit najaar niet anders zijn. In deze week lost Streamz het verrassende The Rehearsal, lost Disney+ de eerste van twee Pinocchio-films die dit jaar nog op de planning staan (de andere wordt in december op Netflix verwacht) en zijn er een heleboel nieuwe documentairefilms en -series om aan te beginnen.

Series

Is The Rehearsal op Streamz nu een realityreeks of toch eerder onder fictie te categoriseren? We hebben uiteindelijk besloten om The Rehearsal hier te plaatsen omdat het om een serie in hybride vorm gaat. De Canadese comedian, acteur en schrijver Nathan Felder helpt in deze zesdelige reeks mensen met de voorbereidingen op een moeilijk moment in hun leven. De insteek is dat die momenten toch wat makkelijker zouden moeten gaan als we ze zouden kunnen inoefenen, als we ons op alle mogelijke omstandigheden en reacties zouden kunnen voorbereiden. Felder gaat daar in The Rehearsal erg ver in, in de eerste aflevering helpt hij een man die tegenover een vriendin wil bekennen dat hij al twaalf jaar liegt over zijn behaalde diploma’s. Daarvoor heeft hij het café waar ze elkaar zouden ontmoeten tot in het kleinste detail nagebouwd. Felder lijkt te willen bewijzen dat het leven wel degelijk te regisseren valt en heeft daardoor een heel team ter zijner beschikking. Wie verder blijft kijken, zal merken dat de reeks steeds verder en verder gaat en een heleboel vragen oproept die je niet had kunnen indenken toen je je klaarzette voor een halfuurtje luchtige televisie van een comedian. Die 8,8/10 die de reeks op IMDb toebedeeld heeft gekregen, blijkt dan toch niet toevallig te zijn.

Iets minder complex zit Cobra Kai in elkaar. De reeks die ooit als een YouTube-reeks begon is nu al aan zijn vijfde seizoen op Netflix toe en is uitgegroeid tot één van de populairste titels op de streamingdienst. Vrees niet: over Cobra Kai valt niet zo de kop te breken als over The Rehearsal. Na de overwinning in het 51e All Valley Tournament is de dojo groter en populairder dan ooit, maar nu Kreese in de gevangenis zit en Johnny Lawrence de karate de rug heeft toegekeerd heeft Daniel LaRusso geen andere keuze dan hulp van buitenaf in te roepen.

Bij Netflix zijn ze goed in series (opnieuw) oppikken: ze hebben van Cobra Kai een hit gemaakt, Borgen was terug van weggeweest dit jaar, Manifest komt later dit jaar met een nieuw seizoen en ook Entrapped is er nu. Entrapped is eigenlijk gewoon het nieuwe seizoen van de IJslandse serie Trapped met een lichtjes nieuwe titel. In Entrapped draait het ook nog gewoon over rechercheur Andri Ólafsson en de criminaliteit in IJsland. In dit nieuwe seizoen wordt hij geconfronteerd met de strijd om een stuk grond tussen een bikersbende en een sekte.

Vier feest, want ook het nieuwe seizoen van Rick & Morty is gearriveerd op Netflix, het zesde alweer. Elke week krijgen we een nieuwe aflevering dus voorlopig staat er nog maar eentje klaar. Daarin pikken we in precies daar waar we het olijke duo achterlieten: zonder portaalwapen zitten Rick en Morty vast terwijl ze door de ruimte in de ruïne van de Citadel zweven.

Op Apple TV+ zetten ze dan weer het derde seizoen in van hun animatiereeks Central Park. Die draait nog steeds rond parkmanager Owen en zijn vrouw Paige, die journaliste is. Samen proberen ze hun kinderen op te voeden in het bekendste park ter wereld. De stemmencast bestaat uit uitstekend volk als Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Stanley Tucci en Kristen Bell die na een seizoen afwezigheid haar terugkeer maakt als Paige’s zus Abby. Abby komt naar de stad omdat ze actrice wil worden. De eerste drie afleveringen van het nieuwe seizoen zijn nu te bekijken, daarna volgt één nieuwe aflevering per week.

Op 8 september was het Disney+-dag en een heleboel nieuwe titels werden voor die dag gereserveerd. Daaronder ook de nieuwe serie Wedding Season waarin de hopeloze romanticus Stefan Katie ontmoet. Ondanks de verloving van Katie beginnen de twee een stormachtige verhouding in een zomer vol bruiloften. Niet veel later is Katie’s nieuwe man en haar familie dood. De politie verdenkt Stefan, Stefan denkt dat Katie de dader is en Katie is ervan overtuigd dat haar ex-man achter de verschrikkelijke misdaad zit.

Film

Disney+ Day doet ook voor het filmaanbod op de streamingdienst interessante dingen. Zo kunnen we nu ook Pinocchio bekijken, een live-action remake van de Disney-klassieker uit 1940. Regisseur van dienst is Robert Zemeckis, die Oscarwinnend regisseur genoemd mag worden sinds 1995 toen hij het beeldje kreeg voor zijn klassieker Forrest Gump. Zemeckis en Tom Hanks werken graag samen en hij is er ook nu weer bij: Hanks speelt de rol van de timmerman Geppetto. De stem van Jimmy de krekel is die van Joseph Gordon-Levitt, Pinocchio zelve wordt dan weer van een stem voorzien door het opkomende talentje Benjamin Evan Ainsworth, die ook al te zien was in de Netflixseries The Haunting Of Bly Manor (in elke aflevering) en in The Sandman (in één aflevering). De versie die Guillermo del Toro over Pinocchio voorbereid landt later dit jaar op Netflix.

Bij Marvel-film Thor: Love And Thunder was het Taika Waititi die aan het roer stond. Die heeft onlangs bekend gemaakt dat hij de volgende film over Thor niet meer zal regisseren door de tegenvallende reviews die deze aflevering kreeg. Het klopt dat de film soms iets te ver doorschiet in het parodiërende, maar evenzeer zijn er enkele knappe momenten in deze prent te spotten. En Natalie Portman, die is altijd de moeite waard. De film, die pas aan het begin van de zomervakantie in de zalen landde, is nu al op Disney+ te zien.

Met Lord Of The Rings: The Rings Of Power hebben ze bij Prime Video niet veel budget meer over om nog andere grote titels te lanceren, maar enkele recente films komen er wél aan bij hen. Everything Everywhere All The Time komt er later deze maand nog aan, maar nu is het al de beurt aan Licorice Pizza, de meest recente film van topregisseur Paul Thomas Anderson. Het is vooral het debuterende koppel acteurs dat hierin indruk maakt: Cooper Hoffman – zoon van Philip Seymour – zet een grootse prestatie neer als verliefde puber en de rol van Alana Haim, van de popgroep HAIM, is haar op het lijf geschreven. Letterlijk zelfs: Anderson – die de familie van nabij kent en ook al enkele clips regisseerde voor de popgroep – schreef het script met Alana Haim in zijn achterhoofd.

In End Of The Road op Netflix zijn het muzikale helden Ludacris en Queen Latifah die de hoofdrol spelen. De twee spelen een koppel die samen met hun kind op roadtrip trekken en onderweg stoppen om te overnachten in een hotel. Wanneer ze in de kamer naast hen een geweerschot horen blijken ze dichtbij een misdaad te zijn geweest. Ze vinden een zak geld en gaan ermee aan de haal. Zoals fervente kijkers intussen al weten is het geld druggeld en is het nooit een goed idee om dat zomaar mee te nemen: de twee moeten op de loop voor de poltie én voor de moordenaar, die uiteraard ook graag die zak met geld hebben wil.

De moeilijkheden die de liefde met zich meebrengt, daar draait het om in de Scandinavische film Diorama, ook op Netflix. Hierin maken we kennis met Frida en Björn die elkaar op een feestje ontmoeten en de bliksem voelen inslaan. Tien jaar, een huwelijk en drie kinderen later worstelen ze met de dagelijkse sleur en heeft hun geluk een dieptepunt bereikt. De magie die hun gepassioneerde relatie aanwakkerde, is al lang verdwenen. Bestaat er een manier om het uiteenvallen van hun eens zo hartstochtelijke huwelijk tegen te houden?

Docu

Een stevig lijstje documentaires en docureeksen deze week dat we aanvatten met Mike, een docureeks op Disney+ waarin in maar liefst acht afleveringen wordt stilgestaan bij de hoogte- en dieptepunten uit de carrière van bokslegende Mike Tyson. De Amerikaanse bokser werd driemaal wereldkampioen bij de zwaargewichten, maar kwam eveneens een aantal keer onzacht in aanraking met het gerecht. Zo werd hij begin jaren negentig gearresteerd en veroordeeld voor de verkrachting van een 18-jarig meisje.

Andere sportlegenden worden belicht in de documentaire Strokes Of Genius op Streamz. Daarin wordt ingezoomd op de machtige wedstrijd die Roger Federer en Rafael Nadal uitvochten op Wimbledon 2008. Met vier uur en 48 minuten werd het de langste Wimbledonfinale ooit en wordt de wedstrijd in het algemeen gezien als één van de beste ooit.

In de docureeks Growing Up op Disney+ neemt niemand minder dan Brie Larson ons mee in tien heel diverse verhalen over jongeren. Elke aflevering volgt één individu, samen laten de verhalen zien hoe uitdagend en complex het kan zijn om op te groeien.

Nog grote namen in de reeks Gutsy op Apple TV+, want daarin gaan we op pad met Hillary Clinton en haar dochter Chelsea. Die hebben een reeks gemaakt die gebaseerd werd op hun boek The Book Of Gutsy Women, het boek dat de twee samen uitbrachten. In de reeks zullen ze in gesprek gaan met bekende vrouwen zoals Kim Kardashian, de biologe Jane Goodall, rapster Megan Thee Stallion, actrices Amy Schumer en Kate Hudson en feministe Gloria Steinham. Alle acht de afleveringen zijn in één keer online gegooid.

In The Anthrax Attacks op Netflix keren we terug naar 2001 toen, enkele dagen na de aanslag op 9/11, brieven geduld met dodelijke anthrax voor chaos en paniek zorgden. Deze documentaire gaat over het FBI-onderzoek dat daarop volgde.

Flight/Risk op Prime Video zoomt in op de familieleden, wettelijke vertegenwoordigers en klokkenluiders die het hardst getroffen werden door de tragedie van de twee neergestorte Boeing 737 Max-vliegtuigen die neerstortten in 2018 en 2019. Er zaten amper vijf maanden tussen de twee neergestorte vliegtuigen.

In mei 2005 verdween de 18-jarige Natalee Holloway toen ze op eindexamenreis was in Aruba. Tijdens een avond uit ontmoette zij de Nederlander Joran van der Sloot, die naar school ging op Aruba. In dronken toestand is Holloway met Van der Sloot in een auto meegegaan naar het strand. Sinds die avond is Holloway spoorloos. ​ Haar zaak kreeg heel wat media-aandacht. In The Disappearance Of Natalee Holloway op Streamz volgen we vader Dave Holloway, die het zoeken naar antwoorden nooit heeft opgegeven.

Als we één ding zouden moeten kiezen om elke dag te eten zouden we niet twijfelen: pizza. We kennen werkelijk niemand die géén pizza lust en daarom hebben ze bij Netflix een heel seizoen van Chef’s Table opgehangen aan Pizza. Traditioneel bezoeken we in Chef’s Table zes topchefs, met dat verschil dat ze nu allemaal hun unieke kijk op de pizza delen. En nu gaan wij een pizza in de oven schuiven: smakelijk!

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+