Nieuw te streamen deze week: nieuwe series ‘ROAR’, ‘Minx’ en ‘Anatomy Of A Scandal’, filmklassieker ‘Scarface’ en de terugkeer van The Kardashians

The Kardashians zijn er weer! De beroemde familie beleeft hun comeback op Disney+. Maar ook wie net als ons amper een idee heeft van wie die mensen zijn kan streamingtips te over vinden deze week. AppleTV+ pakt uit met ROAR, “een portret van wat het vandaag de dag betekent om vrouw te zijn” volgens de perstekst, en ook Minx vertelt het verhaal van een jonge feministe, Zach Galifianakis is eindelijk ook bij ons te zien als clown in de vier seizoenen van Baskets en Liam Neeson vult een voor hem (tegenwoordig toch) atypische rol in in Made In Italy.

Series

Een bijzondere nieuwe dramareeks is vanaf vandaag op AppleTV+ te bekijken. ROAR is evenveel pamflet dan serie en bestaat uit acht afleveringen die elk los van elkaar bestaan. De rode draad doorheen de verschillende verhalen is een verkenning van hoe het is om een vrouw te zijn in de wereld van vandaag. De vrouwen in kwestie worden vertolkt door steengoeie actrices als Cynthia Erivo, Nicole Kidman, Issa Rae, Betty Gilpin en Merrit Wever. Alle afleveringen zijn nu reeds beschikbaar.

Meer sterke vrouwen, want Minx – te vinden op Streamz – speelt zich af in het Los Angeles van de jaren zeventig waar de jonge feministe Joyce (Ophelia Levibond) rondloopt met plannen voor het eerste erotische tijdschrift voor vrouwen. Ze gaat op zoek naar een redacteur en uitgever en komt in contact met Doug (Jake Johnson), een uitgever van erotische magazines vol vrouwen, gericht op mannen. Ook van deze reeks zijn meteen al alle tien de afleveringen beschikbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=UTc5I86to_8&ab_channel=HBOMax

De nieuwe Britse misdaadreeks Anatomy Of A Scandal heeft dan weer zijn intrede gedaan op Netflix. Daarin komt het zichtbaar gelukkige, zorgeloze en bevoorrechte leven van James en Sophie Withhouse in het gedrang wanneer er een schandaal aan het licht komt. James werkt als minister raakt verwikkeld in een schandaal rond privilege en seksuele instemming. James neemt advocaat Kate Woodcroft in de arm om zijn kant van het verhaal te kunnen vertellen maar die heeft zo haar eigen zorgen en bedenkingen. Deze nieuwe zesdelige reeks is van de hand van veelschrijver David E. Kelley die ook al Big Little Lies, Big Sky en The Undoing naar het kleine scherm bracht. De hoofdrollen in deze reeks worden vertolkt door Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend, Naomi Scott en Josette Simon.

Yellowstone (te zien op Streamz) is nog steeds een gigantische televisiehit in de Verenigde Staten en dus zijn ook ranches en keiharde cowboys weer hip. In Outer Range op Amazon Prime Video maken we kennis met Royal Abbott, een cowboy uit Wyoming die vecht voor zijn land en familie. Wanneer hij de mysterieuze verdwijning van zijn schoondochter onderzoekt ontdekt hij een ondoorgrondelijk mysterie aan de rand van de wildernis. Er zijn mysterieuze symbolen uitgehouwen in de stenen in het bos. Wanneer zelfs militair personeel de boerderij van Abbott binnenvalt kan het bovennatuurlijke mysterie wel eens een kwestie van nationale veiligheid zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=3MzAFrTEWSQ&ab_channel=PrimeVideo

Op Disney+ komen deze week weer wat oudere series aanwaaien die nog niet eerder in België te zien waren. In de vier seizoenen van Baskets (2016-2020) speelt Zach Galifianakis Chip Baskets, een man die ervan droomt om als professionele clown te gaan werken. Hij besluit om die droom ook na te jagen en gaat naar Parijs om daar een opleiding te volgen bij een pretigieuze clownsschool. Die brengt niet wat hij ervan verwacht had dus keert Chip terug naar huis om er als rodeo-clown te gaan werken.

Nog meer kijkvoer op Disney+ zijn de twaalf (!) seizoenen van NYPD Blue (1993-2005), een reeks die het vijftiende district van de New Yorkse politie volgt en in die tijd maar liefst 20 Emmy Awards wist te winnen. De reeks spitst zich toe op hoe verschillend Andy en John tegen hun job aankijken. De norsheid van Sipowicz (die zijn emotionele kwetsbaarheid verhult) wordt getemperd door de kalme en correcte houding van zijn partner.

Tot slot is er ook nog Ice Age: Scrat Tales op Disney+, een miniserie bestaande uit zes korte afleveringen van ongeveer vijf minuten waarin we de eenkhoorn uit Ice Age volgen in zijn eikeljacht en zijn vaderschap voor Baby Scrat.

Nieuwe films

Falling van Viggo Mortensen is wat ze een passieproject noemen. Mortensen regisseerde, schreef het scenario, was ook producer van dienst en werkte mee aan de muziek. Hij acteert ook zelf in de film, al was dat oorspronkelijk niet de bedoeling, maar het bleek een doeltreffend middel om de film gefinancierd te krijgen. Mortensen heeft zichzelf voor al zijn werk immers nooit betaald. Het geld dat eigenlijk zijn loon moest zijn, ging meteen terug naar de film. In Falling zien we het verhaal van Willis Peterson, een boer die er erg conservatieve ideeën op nahoudt, maar door vergevorderde dementie niet langer alleen kan blijven. Zijn zoon John komt ‘m ophalen en neemt ‘m mee naar Los Angeles om daar samen naar een oplossing te zoeken. Tot die oplossing er is, verblijft Willis bij John’ thuis en diens partner Eric. De film is nu te zien op Streamz+.

Made In Italy – eveneens Streamz+ – is dan weer de moeite omdat we er Liam Neeson nog eens niet in zien acteren als actieheld, en dat is zeldzaam geworden de laatste jaren. Hier speelt hij de kunstenaar Robert die Londen achter zich laat om met zijn vervreemde zoon naar Italië terug te keren. Daar wil hij het herenhuis verkopen dat hij van zijn overleden vrouw heeft geërfd. Wanneer hij aankomt ontdekt hij dat het landgoed in verval is.

We keren nog eens terug naar de lockdown voor Love In A Bottle, een nieuwe Nederlandse film op Disney+. Daarin komen Lucky en Miles elkaar tegen en meteen voelen ze een connectie, ook al hebben ze mekaar maar eventjes vluchtig gezien op het vliegveld. Ze zijn beide op weg naar huis, want het is voor iedereen duidelijk dat Covid de wereld in z’n greep krijgt. En zo zit Miles in Londen en Lucky in Amsterdam. Beiden opgesloten in hun eigen huis, ver weg van elkaar. Het enige dat ze zeker weten, is dat ze elkaar willen leren kennen en dat ze een paar ongestoorde weken voor de boeg hebben om dat te doen.

Tot slot nog een Nigeriaanse film op Netflix, The Man Of God, die interessant klinkt. Deze prent draait rond Samuel Obalolu, de eerste zoon van de strenge priester Josiah. Wanneer Samuel zijn familie de rug toekeert, verlaat hij zijn thuis om nooit meer terug te keren. Hij is vastbesloten om het imago van ‘de zoon van de pastoor’ af te werpen. Een paar mislukte relaties en liefdesverdriet later bevindt hij zich in een relatie met iemand waar hij niet van houdt. Daarnaast is er een diepe wrok voortgekomen uit het misbruik van zijn opvoeding, wat zijn succes dreigt te overschaduwen en zijn leven te ruïneren. Zal Samuel zijn ziel nog kunnen redden?

Oudere films

Weinig oudere films die het streamingaanbod vervoegen de laatste weken, maar deze week wordt er nog eens een echte klassieker beschikbaar gesteld: Scarface (1983), met Al Pacino in één van zijn meest iconische rollen, is beschikbaar gesteld via Streamz. Pacino geeft gestalte aan Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam maar zeker weet op te werken in het cocaïnecircuit in Florida. Maar hoge bomen vangen veel wind, Montana staat op de radar van de ordediensten en zijn eigen verslaving maakt hem paranoia.

Reality

Na 20 seizoenen hield Keeping Up With The Kardashians er vorig jaar mee op. De realityreeks deed de familie rond Kim Kardashian en consorten groeien tot een ongekende celebstatus. De fans kunnen op hun twee oren slapen: ze kunnen de ontwikkelingen van de bekende familie blijven volgen, alleen moeten ze er nu Disney+ voor aanschaffen en aanzetten. De eerste aflevering van de nieuwe reeks wiens titel verkort is tot The Kardashians staat nu beschikbaar en heeft de heerlijke titel Burn Them All To The Fucking Ground meegekregen.

Meer
Lees meer...