Nieuw te streamen deze week: series ‘Our Flag Means Death’, ‘Panna’ en ‘Pieces Of Her’, voor filmliefhebbers is er ‘Fresh’, ‘West Side Story’, ‘Against The Ice’ en bijna drie uur Xander De Rycke

Het is weer die tijd van het jaar dat de eerste zonnestralen en de kijklijst op de streamingdiensten met elkaar moeten wedijveren. Idealiter nemen we een beetje van beide dit weekend! Voor de serieliefhebbers hebben we deze week een nieuwe komische piratenreeks, voetballende meiden en de eerste verfilming van een thriller van Karin Slaughter in de aanbieding. Filmliefhebbers worden verwend met een flink aantal nieuwe titels én klassiekers als Gladiator, Jaws en The Breakfast Club.

Series

Wie aan piraten denkt, denkt aan Pirates Of The Caribbean, aan Kapitein Haak uit Peter Pan of aan de serie Black Sails: enge figuren, rovers. Niet zo in de nieuwe piratenreeks Our Flag Means Death, een serie van HBO Max die bij ons wordt aangeboden door Streamz. We schrijven 1717 en maken kennis met kapitein Stebe Bonnet, een grootgrondbezitter die een ommekeer wil maken in zijn leven en aangetrokken wordt door het piratenleven. Stebe wil wel piraat worden, maar wil dat op zijn manier doen: een beetje beschaafder, zonder al dat plunderen en moorden. Hij heeft echter de pech dat ook Blackbeard (een rol van Taika Waititi) zich in zijn gelederen bevindt.

Het bestaan van Panna was ons tot nu toe ontgaan, aan het einde van de zomer van 2021 verscheen de webreeks nochtans op GoPlay. Nu wordt de jongerenreeks naar een breder publiek gebracht via Streamz. De serie vertelt het verhaal van vier jonge voetbalsters die hun weg zoeken in de harde wereld van het Antwerpse straatvoetbal. De vier dromen van een betere wereld, maar zullen zowel op als naast het veld moeten knokken om de kans te krijgen om hun droom waar te maken. De reeks is een productie van productiehuis Sputnik en werd bedacht door Mattias Goovaerts, die samen met Soe Nsuki en Raf Njotea de scenario’s schreef.

Netflix pakt deze week uit met de eerste verfilming van een boek van de populaire thrillerauteur Karin Slaughter: Pieces Of Her. Toni Colette speelt de hoofdrol in de verfilming van het boek dat we in het Nederlands kennen als Gespleten en dat bij zijn verschijning in 2018 een groot succes werd. Een jonge vrouw wordt in de reeks gedwongen om op de vlucht te slaan wanneer verschillende figuren uit het mysterieuze verleden van haar moeder weer komen bovendrijven. Tijdens haar vlucht begint ze de waarheid over haar moeders vroegere identiteit te achterhalen en onthult ze geheimen uit haar jeugd.

Er zijn ook wat terugkerende series op Netflix: zo valt daar nu ook het zesde en laatste seizoen van Superstore te bekijken. Hierin krijgen de medewerkers van Cloud 9 plots te maken met een pandemie en moeten ze zien om te gaan met een nooit eerder gekende chaos. De vijftien afleveringen van dit seizoen vormen meteen het sluitstuk van de serie. Voor de kijkers die helemaal nieuw zijn: alle seizoenen staan beschikbaar op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=MWBjl4c-vec&ab_channel=JoBloStreaming%26TVTrailers

The Blacklist heeft ook een nieuw seizoen gekregen op Netflix en zit zo al aan nummer acht. Red, het criminele meesterbrein dat zich in de eerste aflevering overgaf aan de FBI met het voorstel om samen de jacht in te zetten op andere criminelen, leent zijn kunsten voor vijftien nieuwe afleveringen. Nog is de pret niet afgelopen voor de fans van de serie, want een negende seizoen is net afgelopen in de Verenigde Staten en een tiende (!) seizoen is aangekondigd.

Nog meer oplichters die samenwerken met de FBI in White Collar. De vijf seizoenen van deze reeks, die liep van 2009 tot 2014 zijn nu te bekijken via Disney+. Neal Caffrey, een charmant crimineel meesterbrein, is eindelijk gevangen door zijn aartsvijand, FBI-agent Peter Burke. Als Neal ontsnapt uit een maximaal beveiligde gevangenis op zoek naar zijn verloren liefde, vangt Peter hem nogmaals. In plaats van terug te keren naar de gevangenis, suggereert Neal een alternatief plan: Hij zal de FBI voorzien van zijn criminele expertise om hen te helpen bij het vangen van andere ongrijpbare criminelen.

En wie de televisietijd van weleer wil herbeleven kan nu echt de geschiedenis induiken met The Golden Girls, een sitcom die tussen 1985 en 1992 liep, was goed voor zeven seizoenen, 130 afleveringen en zeven Emmy’s. De serie die draait om vier oudere alleenstaande vrouwen – drie weduwen en één gescheiden vrouw – die samen een huis delen in Miami in Florida is nu volledig te bekijken via Disney+.

Een extraatje gooien we er tegenaan in de vorm van The Boys presents Diabolical, een animatiereeks op Amazon Prime Video die zich in hetzelfde universum afspeelt als hun succesreeks The Boys. Elk van de acht afleveringen duurt ongeveer een kwartier en heeft een eigen animatiestijl. In de stemmencast vinden we goed volk terug als Michael Cera, Awkwafina en Don Cheadle.

Films

Bij de films weer een nagelnieuwe film en Oscarkandidaat, want West Side Story is toegevoegd aan Disney+. West Side Story is de meest recente film van Steven Spielberg en vertelt het verhaal van de Jets tegen de Sharks. Tony, die verbonden is met de Jets, en Maria die bij de kant van de Sharks hoort, ontmoeten elkaar op een schoolfeest en worden verliefd.

Helemaal nieuw en exclusief te bekijken op Disney+: Fresh. Daisy Edgar-Jones, bekend van de serie Normal People, en Sebastian Stan, die Tommy Lee in Pam & Tommy speelt op datzelfde Disney+, spelen er Noa en Steve. Noa is al een tijdje aan het daten, maar stapelt er enkel frustrerende ervaringen mee op, tot ze in de supermarkt Steve ontmoet, een ietwat onwennige maar charmante plastische chirurg. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en Noa hoopt eindelijk de ware te hebben gevonden. Daar ontdekt ze dat haar nieuwe vlam er enkele ongewone lusten op nahoudt waardoor het een uitdagender en bloederiger weekend wordt dan verwacht.

In The Weekend Away op Netflix is het een weekendje naar Kroatië dat er anders uitziet dan verwacht. Nochtans kennen Kate en Beth elkaar al door en door en zijn ze twee beste vriendinnen die elk al hun dosis tegenslagen te verwerken hebben gehad. Naar jaarlijkse traditie trekken de twee samen op weekend en alles is perfect, tot Beth wakker wordt en Kate vermist wordt.

En tot slot kunnen we ook nog op expeditie naar Groenland, weliswaar in het jaar 1909. Netflix biedt ons daarvoor de film Against The Ice aan. Ejnar Mikkelsen leidt daar een expeditie omdat hij de bewering wil ontkrachten dat Groenland uit twee delen bestaat. Met de onervaren Iver Iversen verlaat hij onderweg het schip, dat met de resterende crewleden achterblijft, en vervolgt hij zijn reis per slee. De heren stuiten op bewijs dat Groenland uit één deel bestaat, maar worden op hun terugreis met hongersnood en moeheid geconfronteerd. Daarnaast is er geen spoor te vinden van de crew en ligt hun schip ingesloten.

Oudere films

Heerlijke muziek en een huzarenstukje wat montage betreft, maakt van Baby Driver (2017) een moderne klassieker. Ansel Elgort speelt in deze prent van Edgar Wright een jonge getalenteerde chauffeur van vluchtauto’s die alleen maar op zijn eigen soundtrack vertrouwt. Wanneer hij de vrouw van zijn leven ontmoet, doet hij een poging om uit de criminele wereld te stappen. De film is nu op Netflix te zien.

Op Streamz hebben ze hun luikje klassiekers opengetrokken, want naast de legendarische sandalenfilm Gladiator (2000) en de nog meer legendarische haaienfilm Jaws (1975) van Steven Spielberg hebben ze ook nog de iconische tienerkomedie The Breakfast Club (1985) toegevoegd.

Nog meer nieuw volk op Streamz, want na de Back To The Future-trilogie hebben ze daar nu ook de The Karate Kid-trilogie binnen gehaald. De drie films – 1984, 1986 en 1989 – over de jonge Daniël en de karatemeester Mr. Miyagi zijn er aan het aanbod toegevoegd.

Nog op Streamz zijn Turbo (2013) en The Road To El Dorado (2000) toegevoegd, twee animatiefilms die niet om de vijf tellen ergens te bekijken zijn en alleen al daarom dus de moeite waard zijn. In de eerste film droomt een slak ervan om de snelste slak ter wereld te worden. In de tweede krijgen twee oplichters een schatkaart in handen waarna ze op zoek gaan naar de stad van het goud. Daar aangekomen worden ze aanzien als goden.

Op Disney+ hebben ze dan weer hun Wes Anderson-collectie aangevuld met het prachtige Fantastic Mr. Fox (2009), de film naar het gelijknamige boek van Roald Dahl. Daarin wordt het bestaan van het gezin penibel wanneer de boeren bij elkaar komen om een plan te smeden om te voorkomen dat Mr. Fox hen maar blijft beroven om aan voedsel te raken.

Docu & Comedy

Hier had een stukje over The Larry David Story moeten staan, een tweededelige documentaire over Larry David, bekend van Seinfeld en zijn eigen serie Curb Your Enthousiasm. Tot David de dag voor de release (!) liet weten dat hij de release van de documentaire toch liever geannuleerd zag, omdat hij zijn verhaal liever voor een live publiek zou brengen.

Geen tweedelige documentaire over Larry David dus, maar wél heel veel Xander De Rycke op Streamz. Daar is nu immers XDR15 te zien, de volledige 164 minuten durende show waarmee de komiek zijn vijftienjarige carrière vierde in de Lotto Arena. Daarbij ook een volledig nieuw gedeelte van zijn intussen bekende mediaconference Houdt Het Voor Bekeken (HHVB) en nog heel wat andere fan favorites. Let wel, het is niet louter een Best Of, maar wel een best of mét nieuwe toevoegingen.

En tot slot nog een streepje true crime met een nieuwe aflevering van True Crime Belgium – met de titel Doodgeknuffeld. Streamz brengt ons deze keer het verhaal van de zaak Werbrouck-Eyletten, het verschrikkelijke verhaal van een weerloze demente moeder die werd mishandeld door haar eigen dochter en vermoord door diens ex-partner.

Meer
Lees meer...