Nieuwe beelden arrestatie George Floyd: “Schiet me niet neer alstublieft”

floyd
EPA

De Britse krant Daily Mail heeft nieuwe beelden gepubliceerd van de arrestatie van George Floyd. In het filmpje zien we hoe Floyd erg in paniek lijkt te zijn en de agenten smeekt hem niet neer te schieten.

Eind mei overleed George Floyd tijdens een extreem hardhandige arrestatie in Minneapolis nadat een agent minutenlang op zijn nek knielde. Floyd maakte herhaaldelijk duidelijk geen lucht te krijgen. De beelden van die arrestatie gingen de wereld rond en zorgde voor groot protest.

Nieuwe beelden

De Daily Mail pakt nu uit met nieuwe beelden van die arrestatie. Het filmpje is afkomstig van de bodycams van een van de agenten. We zien hoe een agent met een getrokken vuurwapen Floyd uit een auto haalt.

Meteen lijkt Floyd erg in paniek te zijn. Snikkend en smekend richt hij zich tot de agenten: “Schiet me alstublieft niet neer, meneer de agent. Alstublieft”, zegt hij. “Ik ga je niet neerschieten”, reageert de agent. Wanneer de politiemensen hem bevelen plaats te nemen op de achterbank van de auto, zegt Floyd dat hij claustrofobisch is. “Ik ga daar dood”, roept hij.

Floyd, die volledig in paniek lijkt te zijn, schreeuwt en gilt. Uiteindelijk werken de agenten hem tegen de grond.

Geen reden om wapens te trekken

Het is onduidelijk hoe Daily Mail aan de beelden komt. De rechter in de zaak tegen de vier betrokken agenten verbood de Amerikaanse media om de beelden van de bodycams te publiceren.

Een advocaat van de nabestaanden van Floyd verklaart dat de gelekte beelden aantonen dat Floyd geen gevaarlijke verdachte was. “De politiemensen gingen met getrokken wapens op hem af, alleen omdat hij een zwarte man was”, zegt de raadsman volgens CNN.

Gesponsorde artikelen