Deze nieuwe emoji’s worden waarschijnlijk binnenkort ingevoerd

Er is bekendgemaakt welke emoji’s er hun intrede zouden maken in iOS 18 en Android 15. Het gaat momenteel om zeven emoji’s, al is de definitieve beslissing nog niet genomen.

Hoewel emoji’s op het eerste gezicht maar zeer eenvoudige kleine tekeningetjes zijn, gaat er veel meer achter schuil. Het is namelijk het Unicode Consortium dat beslist welke emoji’s er bestaan. De bedoeling daarvan is dat er eenduidigheid bestaat over alle platformen heel. Op die manier zien emoji’s er zowel op iPhone als op Android hetzelfde uit, net als op bijvoorbeeld WhatsApp en Instagram.

Om toch mee te blijven met de nieuwste trends en ontwikkelingen beslist het Unicode Consortium regelmatig om nieuwe emoji’s te lanceren. Dat is wel een heel traag proces. Eerst stellen zij namelijk voor welke nieuwe emoji’s er zullen ingevoerd worden. Daarna kunnen daar opmerkingen op gemaakt worden. Eens die zijn goedgekeurd, is het aan de verschillende bedrijven, apps en merken om deze nieuwe emoji’s ook effectief te implementeren.

Zeven nieuwe emoji’s

Recent kwam het Unicode Consortium zo met de bètaversie v16.0. Daarin stellen ze zeven nieuwe emoji’s voor die mogelijk binnenkort zullen ingevoerd worden.

  • gezicht met wallen onder de ogen
  • vingerafdruk
  • boom zonder bladeren
  • knolgewas
  • harp
  • schop
  • vlek

Deze bètabeoordelingsperiode duurt tot 2 juli, waarna Unicode 16 wordt aangekondigd met de officieel goedgekeurde nieuwe personages. Daarna is het aan Apple, Google, Microsoft en andere leveranciers om deze nieuwe cijfers aan hun systemen toe te voegen.

Waarschijnlijk zal Apple de nieuwe emoji’s toevoegen aan iOS 18.4, die begin 2025 zou verschijnen. De meest recent ingevoerde nieuwe emoji’s kwamen er met iOS 17.4 afgelopen januari. Bij Android zullen deze nieuwe emoji’s ingevoerd worden bij Android 15.

Meer
Lees meer...